Бердичів Сіті
П`ятниця, 26.04.2024, 03:01
Меню сайту
Корисні закладки
Відправка СМС
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0


Форма входу

Головна » 2014 » Грудень » 27 » Бердичівське коріння: як Ігор Коломойський пов'язаний з Бердичевом?
03:26
Бердичівське коріння: як Ігор Коломойський пов'язаний з Бердичевом?

Бердичів – місто з надзвичайною історією. Багато відомих постатей має своє історичне коріння в Бердичеві: письменники, актори, політики, композитори, архітектори тощо.
Так історично склалось, що Бердичів завжди вважали неофіційною єврейською столицею - в 19 ст. до 90% населення становили євреї
За інформацією, своє коріння у Бердичеві має ще один колоритний український діяч – один із найбагатших людей України, голова Дніпропетровської обласної державної адміністрації Коломойський Ігор Валерійович.
А стало це відомо з  інтерв’ю Шмуеля Камінецького найвпливовішого духовного діячя іудаїзму на пострадянському просторі, головного рабіна Дніпропетровська та Дніпропетровської області, при якому було зведено найбільший у світі єврейський общинний центр — «Менора». В одному зі своїх інтерв’ю для ізраїльського видання він розповів, як олігархи України – Боголюбов, Пінчук та Коломийський підтримують єврейську общину, і зазначив, що в їх долі багато значить коріння, звідки вони родом і звідки родом їх батьки, де і згадується про Бердичів:

«Коріння цих олігархів мають важливе значення в їхній долі. Сім'я Ігоря Коломойського походить з Бердичева Житомирської області, який в 18-19 століттях був одним з найбільших центрів хасидизму. Мати одного з найзаможніших людей сучасної України носила прізвище найвідоміших цадиків-мудреців Барху-Барухшмо ("Благословен Він і благословенне Ім'я Його"). А батьки Геннадія Боголюбова ходили в синагогу в Дніпродзержинську, незважаючи на переслідування радянської влади і звільнення з роботи. У Віктора Пінчука в покоління дідів - рабини і Меламед.  Багатство цих людей, можливо, отримано в заслугу сліз і молитов їх праведних предків.», - зазначив Шмуель Комінецький. Якщо вірити словам Шмуеля Камінецького, який має тісні стосунки з Ігорем Валерійовичем, в сім'і Коломойського про Бердичів знають та мають безпосереднє до нього відношення.

На цьому зв’язки Коломойського з Бердичевом не завершуються. Також ділові стосунки в рамках розвитку єврейської общини Коломойський підтримує з віце-президентом Всесвітнього форуму російськомовного єврейства в Європі , президентом Європейського форуму російськомовного єврейства, власником мережі готелів «Євролюкс», Михайлом Юданіним, який народився і жив в Бердичеві, навчався у 2-ій школі, який і досі підтримує єврейську синагогу в місті, за що був нагороджений сертифікатом подяки від мера міста Бердичів Мазура Василя Костянтиновича.

 

 

  

фото із соціальних мереж

Отже, Бердичів продовжує поповнювати перелік відомих осіб, які мають коріння в Бердичеві. І все ще тільки попереду у славного міста Бердичів.

Олексій Тростянський

Категорія: Новини | Переглядів: 2764 | Додав: О_Тростянський | Рейтинг: 5.0/3
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Пошук
Погода
незаБУДЬМО
Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання
Онлайн радіо
Лайв ФМ 102.0 Бердичів
Онлайн Радио
Друзі сайту




  • Live FM Радіо Бердичівлян
  • Бердичівська ГО "Стимул"
  • Блог Олексія Побережного
  • Категорії розділу
    Новини [338]
    Новини Бердичева
    2024 © Бердичів СІТІ. Всі права захищені. Безкоштовний хостинг uCoz