Бердичів Сіті
Четвер, 28.03.2024, 23:39
Меню сайту
Корисні закладки
Відправка СМС
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0


Форма входу

Головна » 2014 » Лютий » 18 » Бердичівські свободівці домоглися початку десовєтизації міста
20:37
Бердичівські свободівці домоглися початку десовєтизації міста
Виконавчий комітет Бердичівської міської ради ухвалив рішення про перейменування центральних вулиць. Містяни з приємним подивом ознайомилися з текстом, де влада зазначила, що це відбулося внаслідок "підтримки евроінтеграційного курсу України". Адже довгий час міська рада обмежувалася суто декларативними рішеннями щодо провалу підписання Україною Угоди про асоціацію з ЄС. 

Бердичівляни довгі роки вимагали припинити проводити совєцьку пропаганду в місті. Мешканці взагалі не розуміють, як за два десятиліття незалежності України досі не відновили історичну правду. Більшість назв вулиць й до цього часу належить до спадку совєцької пропаганди. 

Тепер, завдяки старанням патріотів, буде повернено історичну назву вулиці Житомирській, яка в період совєцької окупації називалася іменем ката українського народу – Лєніна. Також зникнуть назви Карла Лібкнехта та Свердлова, натомість з'являться вулиці Європейська та Вінницька. 

Голова Бердичівської міської організації Всеукраїнського об'єднання "Свобода" Олексій Побережний відзначив позитивні зрушення в питанні десовєтизації міста: "Наша організація з часу свого створення розпочала роз'яснювальну роботу серед населення і відповідні звернення постійно реєструвалися у міськвиконкомі. Наші потуги дали результат лише зараз. Звичайно, це лише початок, тому що лишаються вулиці з іменами інших катів українського народу таких, як Дзержинський, Котовський тощо. Але тепер шлях змін є незворотнім, а славне місто Бердичів отримає змогу мати власне, не спотворене совєцькою пропагандою, обличчя". 

Нагадаємо, місцеві свободівці щороку надсилали звернення з вимогами відновити історичну справедливість та перейменувати центральні вулиці. Докладніше: http://www.svoboda.org.ua/diyalnist/novyny/029457/ 

Прес-служба Житомирської обласної організації ВО "Свобода"
Категорія: Новини | Переглядів: 5348 | Додав: Alexeyntsa | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Пошук
Погода
незаБУДЬМО
Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання
Онлайн радіо
Лайв ФМ 102.0 Бердичів
Онлайн Радио
Друзі сайту




  • Live FM Радіо Бердичівлян
  • Бердичівська ГО "Стимул"
  • Блог Олексія Побережного
  • Категорії розділу
    Новини [338]
    Новини Бердичева
    2024 © Бердичів СІТІ. Всі права захищені. Безкоштовний хостинг uCoz