Бердичів Сіті
П`ятниця, 19.04.2024, 21:47
Меню сайту
Корисні закладки
Відправка СМС
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0


Форма входу

Головна » 2012 » Червень » 10 » Бердичівський Санктуарій став національною святинею
15:29
Бердичівський Санктуарій став національною святинею

Другі вихідні червня стали визначною датою для міста Бердичева. Майже століття довелося чекати католикам, щоб після десятиріч комуністичної неволі, у Верхньому Кляшторі Босих Кармелітів відбулося нове освячення. Окрім тисяч вірян до Бердичева завітали представники вищого духовенства, посадовці та численні гості. Не змогли оминути увагою важливий захід і політики. Зокрема, Бердичів вкотре відвідав спікер Верховної Ради Володимир Литвин, який останнім часом перед виборами зачастив на Житомирщину. Західна сусідка України була представлена від міста-побратима Сєдльце та Послами Сейму Польської Республіки. Серед високого духовенства до нашого міста завітав Апостольський Нунцій в Україні Томас Галліксон, а очолив святкову літургію Митрополит Львівський Архієпископ Мечислав Мокшицький.

Після освячення Санктуарію Матері Божої Бердичівської, відбулося Присвячення України Непорочному Серцю Пресвятої Діви Марії. Урочистий Акт Присвячення прочитав Ординарій Київсько-Житомирської дієцезії Архієпископ Петро Мальчук.

Свято видалося дуже велелюдним, кого не вмістили стіни храму, той зміг спостерігати наживо все що відбувалося всередині на великому екрані зовні. Попри чутки, які блукали містом напередодні події до Бердичева не приїхали ні канцлери, ні прем’єри, ні президенти. Чи вплинули на це проблеми з демократією в Україні так і залишиться невідомим. Принаймні подібні питання на урочистих релігійних заходах в Бердичеві традиційно не піднімають.


Політичного ж присмаку події надав Володимир Литвин, який нещодавно ставив на голосування сумновідомий мовний законопроектСпікер відзначив історичний вимір і значення Санктуарію Матері Божої Бердичівської. Відповідаючи на запитання журналістів Володимир Литвин висловив переконання, що політики мають усвідомити недопустимість "заради міфічних результатів і відсотків" розколювати країну в багатьох чутливих питаннях зовнішньої та внутрішньої політики.



Автор: Олексій Побережний
Фото - Олександр Солодкий
Категорія: Новини | Переглядів: 1376 | Додав: Alexeyntsa | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Пошук
Погода
незаБУДЬМО
Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання
Онлайн радіо
Лайв ФМ 102.0 Бердичів
Онлайн Радио
Друзі сайту




  • Live FM Радіо Бердичівлян
  • Бердичівська ГО "Стимул"
  • Блог Олексія Побережного
  • Категорії розділу
    Новини [338]
    Новини Бердичева
    2024 © Бердичів СІТІ. Всі права захищені. Безкоштовний хостинг uCoz