Бердичів Сіті
П`ятниця, 26.04.2024, 06:53
Меню сайту
Корисні закладки
Відправка СМС
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0


Форма входу

Головна » 2012 » Липень » 9 » Cвяткування Івана Купала в Іванківцях 2012
23:00
Cвяткування Івана Купала в Іванківцях 2012
Одним із найяскравіших літніх свят українців є відзначення Івана Купала. Наші предки цього дня масово вирушали на заготівлю лікарських рослин. Окрім лікувальних властивостей, купальське зілля мало значну магічну дію. До свята дівчата плели собі віночки з трав та квітів. Загалом люди вірили, що всі купальські вінки, гілочки дерев та роса мали не лише лікувальні властивості, але й значну оберігаючу силу від нечистих духів та відьом, що особливо активізувалися в Купальську ніч.

Своєрідним оберегом давніх українських звичаїв на наших теренах є село Іванківці на Бердичівщині. Починючи з 1987 року місцева громада творить казку, долучаючи усіх бажаючих до українських національних традицій, які прийшли до нас крізь тисячоліття. Цього разу, свято Івана Купала в Іванківцях було особливим - 25-ий раз громада організовує народні гуляння. Як обіцяв минулого року організатор святкувань Олександр Дмитрук, свято видалося дійсно грандіозним.

Цього року знову Бердичівщину відвідав унікальний гурт «Чортів із Полісся», який брав участь у телевізійному конкурсі «Україна має талант». Вже традиційно виходила на сцену неперевершена Марина Поплавська, лідер команди КВК «Дівчата з Житомира». Неймовірно вигладала на сцені цієї чарівної ночі лауреат телевізійного мега-шоу «Голос країни» Тоня Матвієнко. Народний стиль, неперевершена українська мова, чарівність та щирість родини Матвієнків відчувається навіть на відстані. Уся ця енергія курсувала поміж співачкою та глядачами під завершення концерту, ближче до опівночі.

Душа кожного присутнього на святі сповнювалася такою бажаною та дорогою автентикою, якої так не вистачає у повсякденні турбот та зайнятості сучасного світу. Як і очікувалося, приїхали гості та друзів зі США, Ізраїлю, Канади, Німеччини, Білорусі та Росії. На центральній галявині села була традиційно споруджена велика сцена, а поруч біля неї розкладене величезне купальське вогнище - символ вогню небесного й земного.

Святковий салют та дискотека до рання завершили неперевершене святкування Івана Купала в Іванківцях 2012!
Категорія: Новини | Переглядів: 1025 | Додав: Alexey_NTSA8734 | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Пошук
Погода
незаБУДЬМО
Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання
Онлайн радіо
Лайв ФМ 102.0 Бердичів
Онлайн Радио
Друзі сайту




  • Live FM Радіо Бердичівлян
  • Бердичівська ГО "Стимул"
  • Блог Олексія Побережного
  • Категорії розділу
    Новини [338]
    Новини Бердичева
    2024 © Бердичів СІТІ. Всі права захищені. Безкоштовний хостинг uCoz