Бердичів Сіті
Субота, 20.04.2024, 00:04
Меню сайту
Корисні закладки
Відправка СМС
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0


Форма входу

Головна » 2014 » Грудень » 5 » Громадські вбиральні в Бердичеві - примха чи необхідність?
23:49
Громадські вбиральні в Бердичеві - примха чи необхідність?

Чистота міста – найперше, що формує враження про нього. Кажуть, що чисто там, де не смітять. Так, звичайно, але для цього потрібно створити умови: достатня кількість сміттєвих урн, контейнерів, громадських туалетів та відповідний догляд за ними. Нажаль, в нашому місті не завжди можна знайти смітник. Якщо на центральних вулицях ще де-не-де вони є, то на прилеглих до нах немає взагалі. Куди викидати сміття тим, хто живе на околицях міста? Необхідно розраховувати кількість сміттєвих урн, виходячи із рівня скупчення людей. Де людей більше – і смітників повинно бути більше. 

Така ж ситуація з громадськими вбиральнями. Йдучи вулицями міста на роботу чи просто прогулюючись, людям часто доводиться задавати собі запитання: де можна знайти туалет у місті? А якщо і знаходять, санітарно-гігієнічний стан цього туалету жахливий, як і сама споруда – в нього страшно заходити. Не знайшовши туалет, люди йдуть у кущі та під’їзди, через що місцями у місті неможливий сморід. Звернувшись до міськвиконкому із запитом щодо надання адрес громадських туалетів і надвірних санвузлів та їх санітарний стан, отримали відповідь.

 

 

Провівши огляд деяких громадських вбиралень, адреси яких зазначені у відповіді, можна зробити попередній висновок, що не всі туалети із зазначеного переліку функціонують. Також не всі надвірні санвузли, адреси яких надала місцева влада, доступні для громадськості, так як призначені для користування жителями навколишніх будинків. 

Також було повідомлено, що планові перевірки санітарно-гігієнічного стану громадських туалетів, відповідно до законодавства, проводяться не частіше одного разу на три роки. У 2014 році ніяких санітарних перевірок не заплановано і не проводилось. 

Відповідно на основі проведених візуальних оглядів та отриманої інформації, можна зробити висновки: 

- у місті немає достатньої кількості туалетів для рівномірного задоволення потреб громадян на всій території міста, а ті, що є, мають жахливий санітарно-гігієнічний стан, не кажучи вже про стан самої споруди; 

- не було знайдено жодного громадського туалету, який був би пристосований для людей із особливими потребами; 

- відсутні вуличні вказівники до туалетів; 

- у Бердичеві немає популярних у багатьох містах біотуалетів - невеличких кабінок на вулиці. 

- наразі питання, куди йти на «поклик природи» бердичівлянам та гостям міста залишається відкритим. 

Тому було сформовано звернення до міського голови з пропозиціями, як вирішити проблему чистоти у місті Бердичеві. 

У відповідь отримали лист, в якому Онофрійчук С.П. повідомив, що складено перелік об'єктів, які потребують капітального та поточного ремонту, а ми перевіримо, як влада виконує свої обіцянки. 

Наразі проблема громадських туалетів в Бердичеві залишається відкритою.

Олексій Тростянський

Категорія: Новини | Переглядів: 947 | Додав: О_Тростянський | Теги: громадські вбиральні, Мазур, бердичів | Рейтинг: 5.0/2
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Пошук
Погода
незаБУДЬМО
Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання
Онлайн радіо
Лайв ФМ 102.0 Бердичів
Онлайн Радио
Друзі сайту




  • Live FM Радіо Бердичівлян
  • Бердичівська ГО "Стимул"
  • Блог Олексія Побережного
  • Категорії розділу
    Новини [338]
    Новини Бердичева
    2024 © Бердичів СІТІ. Всі права захищені. Безкоштовний хостинг uCoz