Бердичів Сіті
П`ятниця, 26.04.2024, 11:47
Меню сайту
Корисні закладки
Відправка СМС
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0


Форма входу

Головна » 2012 » Липень » 4 » МНС ЗАСТЕРІГАЄ: ЯКЩО НЕ ВПЕВНЕНІ У СВОЇХ СИЛАХ – НЕ КУПАЙТЕСЯ!
22:47
МНС ЗАСТЕРІГАЄ: ЯКЩО НЕ ВПЕВНЕНІ У СВОЇХ СИЛАХ – НЕ КУПАЙТЕСЯ!
За останні два місяці на водоймах області загинуло 27 осіб, із них 5 дітей. Цифра майже щодня зростає через те, що громадяни нехтують основними вимогами, яких необхідно дотримуватися під час перебування на водних об’єктах. Бажаючи освіжитися в спекотну погоду, люди часто обирають для відпочинку заборонені, не облаштовані місця та вживають спиртні напої. Як наслідок – травматизм та загибель.

Начальник Територіального управління МНС у Житомирській області Ігор Нікітчук укотре звертається до населення з проханням бути вкрай обережними, відпочиваючи біля водоймищ. Не перебувати тривалий час на сонці та не вживати спиртних напоїв. Батькам необхідно особливо слідкувати за дітьми - їхня поведінка у воді непередбачувана, а недогляд за ними обертається саме такою трагедією, яка трапилася у Червоноармійську. Відпочинок на воді допускається тільки у спеціально відведених місцевими органами влади та обладнаних для цього місцях. Усього на Житомирщині зареєстровано та обладнано належним чином лише 8 місць масового відпочинку людей на воді (в містах обласного підпорядкування), де цілодобово чергують рятувальні пости. Як правило тут трагічні випадки – рідкість. Решта водойм небезпечні тим, що там не обстежено дно водоймищ, не перевірена якість та склад води, і купання у невизначених для цього місцях обертається трагедією. Жодна служба не в змозі забезпечити рятувальником кожного відпочиваючого, особливо за умов зверхнього ставлення до порад. Тому рятувальники МНС застерігають: не йти у воду в незнайомому для вас місці, уникати води зі швидкою течією, ніколи не плавати наодинці, особливо якщо не впевнені у своїх силах.

УВАГА!
Купаючись на "дикому пляжі” чи у незнайомому місці – не пірнайте з берега, гірки, дерева. У воду слід заходити неспішно, обережно пробуючи дно ногою. Все ж купатися краще там, де є рятувальні служби. І ще одна слушна порада - якщо далеко від берега судома зведе руку чи ногу, укол шпилькою допоможе відновити еластичність м’язів, хоча краще утриматися від далеких запливів: переохолодження – головна причина трагічних випадків. Цінуйте та бережіть своє життя та здоров’я!

Оксана Ковальчук,
помічник начальника ТУ МНС у Житомирській області
Категорія: Новини | Переглядів: 757 | Додав: Alexey_NTSA8734 | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Пошук
Погода
незаБУДЬМО
Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання
Онлайн радіо
Лайв ФМ 102.0 Бердичів
Онлайн Радио
Друзі сайту




  • Live FM Радіо Бердичівлян
  • Бердичівська ГО "Стимул"
  • Блог Олексія Побережного
  • Категорії розділу
    Новини [338]
    Новини Бердичева
    2024 © Бердичів СІТІ. Всі права захищені. Безкоштовний хостинг uCoz