Бердичів Сіті
П`ятниця, 19.04.2024, 21:35
Меню сайту
Корисні закладки
Відправка СМС
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0


Форма входу

Головна » 2012 » Липень » 10 » Мовний закон: Тепер діло зРадою в Бердичеві
13:37
Мовний закон: Тепер діло зРадою в Бердичеві
Після проведення біля приміщення Бердичівської міської ради спільного мітингу опозиційних сил на захист української мови створено передумови для остаточного вияву волі бердичівської громади, щодо українофобських посягань депутатів регіоналів у Верховній Раді України. Нагадаємо, оголошення безстрокової акції протесту стало результатом ігнорування Бердичівською міською радою (на останній сесії 27 червня) звернення прийнятого на акції протесту місцевими осередками Всеукраїнського об’єднання «Свобода», Народного Руху України, «Української платформи» а також окремих викладачів, журналістів, письменників, щодо недопустимості прийняття та підписання Президентом України закону "Про засади державної мовної політики".

5 липня до опозиціонерів міста долучився місцевий осередок ВО «Батьківщина», який має значну кількість своїх представників серед депутатського корпусу. Зокрема, тоді ж Олексій Ястремський зачитав звернення бердичівської громади міста та району. Нарешті 10 липня фракція Всеукраїнського об’єднання "Батьківщина" надіслала власне звернення до Голови Бердичівської міської ради Василя Мазура.

Подаємо текст повністю:

3 липня 2012 року Верховною Радою України з численними порушеннями законодавства України та Конституції України було проголосовано антинародний закон «Про засади державної мовної політики».

Зазначений закон містить норми, відверто спрямовані на мовний розкол української нації та встановлення чіткого мовного поділу засобами державного примусу.

Вважаємо, що цей законопроект несе загрозу втрати статуса української мови, як єдиної державної, оскільки положення цього закону дозволяють вживати регіональну мову не поряд, а замість державної.

Ми вважаємо, що питання регіональних мов потребує урегулювання, але лише після закріплення статусу єддиної державної українськї мови. Сьогодні ні держава, ні суспільство не готові до перегляду засад мовної політики. Особливо перед парламентськими виборами недоречно збурювати суспільство мовним питанням.

Наголошуємо: єдина державна мова – це мова державності. В незалежній Україні вже виросло покоління справжніх громадян, які ставляться до української мови як до єдиної державної та рідної. Ми повинні утвердити це ставлення і поважати його. Тому ми, депутати міської ради фракції «Батьківщина», вносимо пропозицію щодо розгляду на сесії Бердичівської міської ради питання про звернення від імені міської громади:

- до Президента України з вимогою ветування ним антиконституційного закону № 9073 від 26.08.2011 «Про засади державної мовної політики»;

- до Верховної Ради України - щодо неприпустимості прийнять антинародних і антидержавницьких законів. До нашого звернення долучаються представники політичних партій, громадських організацій та громадян міста Бердичева та Бердичівського району.

Голова депутатської фракції ВО «Батьківщина» О. Ястремський

Чи буде підтримано дане звернення головним органом місцевого самоврядування Бердичева достеменно невідомо. Досі не заявили своєї позиції депутати від фракції «Фронт змін».

Нагадаємо, після мовного збурення всієї країни провладна коаліція у Верховній Раді змогла прийняти значну кількість питань. Зокрема, на 174 мільйони гривень збільшено витрати на Генпрокуратуру, на 1 млн. гривень скорочено витрати на надання безкоштовної правової допомоги українцям в карних справах, 993 млн. гривень виділено не оснащення дільниць веб-камерами на наступних парламентських виборах, змінено процеду обрання і зняття спікера Верховної ради. Про це повідомляє ФОКУС. v>
Категорія: Новини | Переглядів: 895 | Додав: Alexey_NTSA8734 | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Пошук
Погода
незаБУДЬМО
Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання
Онлайн радіо
Лайв ФМ 102.0 Бердичів
Онлайн Радио
Друзі сайту




  • Live FM Радіо Бердичівлян
  • Бердичівська ГО "Стимул"
  • Блог Олексія Побережного
  • Категорії розділу
    Новини [338]
    Новини Бердичева
    2024 © Бердичів СІТІ. Всі права захищені. Безкоштовний хостинг uCoz