Бердичів Сіті
П`ятниця, 19.04.2024, 19:42
Меню сайту
Корисні закладки
Відправка СМС
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0


Форма входу

Головна » 2011 » Листопад » 5 » На Житомирщині вже можна стріляти кабанів й оленів
15:51
На Житомирщині вже можна стріляти кабанів й оленів
На Житомищині офіційно з сьогоднішнього дня, 5 листопада, розпочинається полювання на хутряних звірів.

- Кожне мисливське господарство в межах термінів указаних у ст.19 Закону України «Про мисливське господарство та полювання» створює наказ про терміни полювання, який погоджується в Державному управлінні охорони навколишнього природного середовища в Житомирській області. – повідомивРоман Логвінчук, завідуючий сектором мисливського господарства Житомирського обласного управління лісового та мисливського господарства

Саме тому полювання в різних господарствах розпочинається в різний період.

Частина мисливських господарств розпочала колективне і облавне полювання на парнокопитних 22 жовтня. Деякі господарства розпочнуть полювання на них 29 жовтня, решта разом з державними мисливськими підприємствами розпочнуть добування звіра 5 листопада.

Полювання на хутряних звірів розпочнеться в усіх мисливських господарствах 5 листопада.

Відповідно до наказу «Про затвердження лімітів добування (відстрілу, відлову) диких парнокопитих та хутрових звірів і встановлення норм відстрілу інших мисливських тварин у сезон полювання 2011/2012 років» в Житомирській області дозволено відстріляти 26 оленів європейських, 14 оленів плямистих, 575 козуль, 1023 диких кабани, 46 куниць та 80 бобрів.

На території Житомирської області зареєстровано 73 користувачі мисливських угідь – товариств та організацій. Площа мисливських угідь області станом на 10.10.11 становить 2117,9 тис. га.

У лісових угіддях дозволено полювання тільки мисливцям, які полюють за ліцензіями на парнокопитних тварин, із зазначенням конкретних лісових урочищ та дати проведення полювання.

Полювання на зайця-русака, лисицю, єнотовидного собаку та вовка проводитиметься за відстрільними картками, що видаються користувачами мисливських угідь. При цьому не дозволяється перевищувати пропускну спроможність мисливських угідь.

Колективне та облавне полювання на парнокопитих тварин дозволяється в складі не більше 20 (двадцяти) мисливців, включаючи нагоничів, і не більше двох разів в одному мисливському угідді (квартал, поле і т.п.) протягом сезону.

Добування вовка, лисиці та єнотоподібного собаки дозволяється здійснювати за наявності в мисливця ліцензії або відстрільної картки на добування інших мисливських тварин.
Мисливствознавці та єгері звертаються до всіх мисливців з проханням дотримуватися правил полювання та поводження зі зброєю.
Переглядів: 724 | Додав: kaskader | Теги: мисливці, полювання, звірі, сезон | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Пошук
Погода
незаБУДЬМО
Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання
Онлайн радіо
Лайв ФМ 102.0 Бердичів
Онлайн Радио
Друзі сайту




  • Live FM Радіо Бердичівлян
  • Бердичівська ГО "Стимул"
  • Блог Олексія Побережного
  • Категорії розділу
    Новини [338]
    Новини Бердичева
    2024 © Бердичів СІТІ. Всі права захищені. Безкоштовний хостинг uCoz