Бердичів Сіті
Вівторок, 16.04.2024, 14:19
Меню сайту
Корисні закладки
Відправка СМС
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0


Форма входу

Головна » 2014 » Грудень » 13 » Новий рік в Бердичеві зустрінуть без салютів?
02:21
Новий рік в Бердичеві зустрінуть без салютів?

Наближаються новорічні свята: у магазинах з’являються ялинкові прикраси, вибираються подарунки, закуповуються мандарини та інгредієнти до олів’є. А як бути з  незмінними атрибутами минулих свят — феєрверками та салютами, які за традицією опівночі оповіщали про прихід Нового року?

Наприкінці літа у зв’язку із складною ситуацією в державі, пов’язаною з терористичною діяльністю військових формувань та враховуючи численні звернення громадян, Бердичівська міська рада прийняла рішення заборонити використовувати піротехнічні засоби (феєрверки, петарди, ракети та інші побутові пристрої) на території міста до моменту завершення антитерористичної операції. Військові дії продовжуються, а отже, вето на використання піротехнічних засобів не знімуть.

Та чи будуть притримуватись мешканці Бердичева заборони у Новорічну ніч? 

Думки розділились: одні кажуть, що  заборона салютів у місті потрібна, так як сьогодні люди, що повернулися з АТО, не можуть сприймати салют як компонент свята, в них тяжкий реабілітаційний період, з ними мають працювати психологи, а відлуння салютів може негативно позначитись на їх психологічному стані та загальній реабілітації; інші ж навпаки вважають, що навіть під час війни потрібно відзначати свята, зустрічати Новий рік і мріяти про щасливе майбутнє, що людям потрібна віддушина і неправильно залишати цю заборону. Інше питання, як будуть поводити себе правоохоронці, чи будуть вони закривати очі на порушення рішення міської ради, або будуть присікати спроби запуску салютів і діяти відповідно Закону.

Але поки що, скоріш за все, єдиний «бах» на Новий рік буде від відкоркованої опівночі пляшки шампанського.

 

Олексій Тростянський

Категорія: Новини | Переглядів: 767 | Додав: О_Тростянський | Теги: бердичів, новий рік, заборона салютів | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Пошук
Погода
незаБУДЬМО
Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання
Онлайн радіо
Лайв ФМ 102.0 Бердичів
Онлайн Радио
Друзі сайту




  • Live FM Радіо Бердичівлян
  • Бердичівська ГО "Стимул"
  • Блог Олексія Побережного
  • Категорії розділу
    Новини [338]
    Новини Бердичева
    2024 © Бердичів СІТІ. Всі права захищені. Безкоштовний хостинг uCoz