Бердичів Сіті
П`ятниця, 29.03.2024, 13:25
Меню сайту
Корисні закладки
Відправка СМС
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0


Форма входу

Головна » Новини
« 1 2 ... 24 25 26 27 28 ... 30 31 »
Вибори минули. Є переможці, є переможені. Для кого результати виявилися несподіванкою, а для кого і прогнозованими. Ще тривають баталії у деяких округах, де так і не вдалося встановити переможців. Цікаво, а яку оцінку виборчої кампанії у 63-му окрузі дають експерти, чи були суттєві порушення, чи результати були очікуваними. З цими питаннями ми звертаємося до кандидата філософських наук, доцента, викладача політології Житомирського державного університету імені Івана Франка Слюсара Вадима Миколайовича.


- Вадиме Миколайовичу, чи були порушення виборчого законодавства у нашому 63 окрузі?

- Порушення, звісно, були, але, на мою думку, участь у мажоритарних перегонах п’яти діючих та одного колишнього народних депутатів, а також двох впливових підприємців у певній мірі нівелювали не зовсім законні дії один одного.

- Які конкретні порушення Ви можете назвати?

- Це "турботливий" підвіз виборців до дільниць у день голосування; роздача "пайків" населенню; використання "чорного" піару; публікація деякими бердичівськими газетами результатів соціологічних досліджень, за якими впевнено перемагає С. Піскун, після 16 жовтня, коли це заборонено виборчим законодавством.

- А як Вам організація роботи дільничних виборчих комісій?

< ... Читати далі »
Категория: Новини | Просмотров: 947 | Добавил: Alexeyntsa | Дата: 04.12.2012 | Комментарии (0)

Останні декілька років уряди різних країн світу вводять обмеження на користування Інтернетом. Найчастіше свобода слова обмежується заради власних політичних цілей. Проте, скоро може статися подія, яка призведе до ще більш негативних наслідків.

Міжнародний Союз Електрозв’язку (http://www.itu.int) на засіданні, яке має відбутися 3 грудня має намір змінити регламент своїх учасників. Сенс полягає у тому, що МСЕ виправдає цензуру в Інтернеті, що урядами країн може бути сприйнято як "зелене світло” для обмеження свободи слова. Крім того, МСЕ планує дозволити урядам стягувати державні збори з сервісів обміну інформацією і спілкування (facebook, youtube та інші), таким чином ресурси Інтернету стануть менш загальнодоступними, а можливо і менш якісними, перекриється дорога новим інноваціям.

Компанія Google ініціювала збір підписів проти нововведень (https://www.google.com/intl/ru/takeaction/) , які можуть мати катастрофічні наслідки для Інтернету та його користувачів. Закликаємо підтримати дану ініціативу і висловитися проти цензури в І ... Читати далі »
Категория: Новини | Просмотров: 888 | Добавил: Alexeyntsa | Дата: 01.12.2012 | Комментарии (0)

Святійший Патріарх Київський і всієї Руси-України Філарет на офіційному сайті розповів як дотримуватися постування:


Від 28 листопада до 6 січня включно триватиме Різдвяний піст або Пилипівка. В цей час згідно традицій Православної Церкви та церковного Уставу християни обмежують себе в їжі, а також намагаються уникати в своєму житті того, що віддаляє людину від Бога, для того, щоб духовно приготуватися до зустрічі великого свята Різдва Христового.


Протягом посту християни не повинні вживати в їжу продукти тваринного походження - м’ясо, молоко, яйця та вироби, що їх містять. Різдвяний піст відноситься до не суворих постів, а тому за церковним Уставом під час нього може вживатися риба та олія. На час посту ті, хто перебувають у шлюбі, повинні утриматися від статевих відносин.
Є ряд обставин, які дозволяють людині послаблювати свій піст - хвороба, важка фізична праця, похилий вік, перебування в дорозі. Також від посту звільняються вагітні жінки, малі діти та ті, хто з вагомих причин не має можливості сам обирати, чим йому харчуватися - наприклад особи, які перебувають у відрядженні.


Протягом посту можна вживати п ... Читати далі »
Категория: Новини | Просмотров: 808 | Добавил: Alexeyntsa | Дата: 29.11.2012 | Комментарии (0)

Бердичівська міська партійна організація Всеукраїнського об'єднання "Свобода" спільно з Народним Рухом України та Товариством "Просвіта" організували марафон "Запали свічку" селами Бердичівського району.

Зокрема, патріоти відвідали село Іванківці, Семенівка, Садки, Гадомці та Половецьке. В кожному з цих сіл є пам’ятний знак на цвинтарі, де поховані селяни, які стали жертвою червоних окупантів. В кількох населених пунктах учасників марафону зустрічали мешканці з сільськими головами. Зокрема, Лариса Міняйло в селах Садки та Гадомці з селянами вшанували своїх односельчан, яких винищував режим. Це й не дивно, адже в кожному з цих населених пунктів загинуло близько 200 чоловік у кожному. Навіть сьогодні ці села не можуть змиритися та відійти від цих втрат. Люди вимирали там цілими сім’ями. Для кожного з селян це особиста історія родини, а не просто історія написана в підручнику. «Загинуло дуже багато наших односельчан. Ми пам’ятатимемо про них. Нехай земля їм буде пухом і вічний спокій їхнім світлим душам», - зазначила Лариса Міняйло, голова Садківської сільради.

Голова Бердичівського товариства «Просвіта» Петро Костюк розповів про дослідження Голодомору на теренах Бердичівщини: «Цим питанням я почав цікавитися більше 20 років тому. Ще 1989-го ... Читати далі »
Категория: Новини | Просмотров: 795 | Добавил: Alexeyntsa | Дата: 25.11.2012 | Комментарии (0)

Філія «Управління «Укргазтехзв’язок» ДК «Укртрансгаз» 13 листопада за результатами тендерів уклала низку угод з ТОВ «Аквамарін-глоу» на будівництво волоконно-оптичної лінії зв’язку на загальну суму 99,51 млн грн. Про це повідомляється в «Віснику державних закупівель».

 Передбачено прокладання волоконно-оптичного кабелю ємністю 16 волокон впродовж року з моменту укладання угоди. Як повідомляє сайт «Наші гроші», ділянка Боярка-Бердичів у межах Житомирської та Київської областей довжиною 153,59 км коштуватиме 33,82 мільйони гривень. Середня вартість прокладання оптоволокна становитиме близько 300 тис гривень за кілометр.

З врахуванням цих закупівель ТОВ «Аквамарін-глоу» цього року отримало від «Укргазтехзв’язку» підряди на 132,38 млн грн.

Цікаво, що всі підряди отримано після того, як в квітні 2012 року змінився склад засновників компанії. Багаторічні власники «Аквамарін-глоу» Володимир Терехов і Ігор Козополянський поступились 75,5% статутного капіталу кіпрському офшору «Мейар холдінгс лімітед».

В 2011 році управління «Укргазтехзв’язок» віддала низку підрядів вартістю 201,39 млн грн. на будівництво волоконно-оптичних ліній в різних регіонах України компанії «Зангас-НГС» з групи Дмитра Фірташа.
Категория: Новини | Просмотров: 714 | Добавил: Alexeyntsa | Дата: 20.11.2012 | Комментарии (0)

17 листопада 2012 року Житомирська обласна організація ВО "Свобода" організувала низку заходів, пов'язаних із вшануванням пам'яті полеглих героїв Другого зимового походу армії УНР 1921року у с. Базар Народицького району.

Участь у заходах вже традиційно взяв лідер ВО "Свобода" Олег Тягнибок.


«Сьогодні ми свободівці представлені в українському парламенті і ми дуже сильно відчуваємо відповідальність. Майбутнє України ми маємо брати у свої українські руки, щоб у нас лишалася, формувалася і укріплювалася українська пам'ять, щоб кожного року, сюди, в селище Базар, приїжджали патріоти з цілої України. Сюди протягом року повинні приїжджати дитячі екскурсії зі шкіл, училищ та інститутів для того, щоб пам’ятали і знали цей героїчний чин. Маємо пишатися своїми героями, маємо відчувати, що українці є європейською нацією, маємо своє майбутнє, маємо перспективу» - зазначив у виступі лідер Всеукраїнського Об’єднання "Свобода" Олег Тягнибок.


На мітингу також були присутні численні громадські організації Товариство «Просвіта», Спілка ветеранів, Організація Українських Націоналістів, Братство ОУН-УПА. Близько двох сотень патріотів відвідали захід.


Голова Бердичівської міської організації ВО "Свобода" Олексій Побережний наголосив на необх ... Читати далі »
Категория: Новини | Просмотров: 664 | Добавил: Alexeyntsa | Дата: 17.11.2012 | Комментарии (0)

Бердичів СІТІ вже повідомляв про успіхи нашої землячки. Нещодавно бердичівлянка, Чемпіонка Європи з легкої атлетики, учасниця Олімпійських ігор у Лондоні, Заслужений майстр спорту України – Юлія Олішевська(Шпіхернюк) дала інтерв’ю виданню «Спортивний Бердичів». Вона розповіла чому бердичівлянка представляє Черкаську область і з якими проблемами довелося стикнутися спортсменці на Олімпійських іграх у Лондоні.


- Юлія, розкажи про себе. Як ти прийшла у спорт?

- Мій вчитель фізкультури у школі №10, Бондарчук Петро Іванович, якому я дуже вдячна, друг Гаврилюка Олександра Васильовича запросив мене прийти до нього в секцію, раніше я не займалася ніякими іншими видами спорту. Я прийшла на тренування, почала займатися, мені з кожним тренуванням подобалося все більше і більше. У 2005 році виконала норматив «кандидата в майстри спорту» та поїхала навчатись в місто Черкаси в Академію пожежної безпеки і там продовжувала тренуватися вже в іншого тренера. Виконала норма ... Читати далі »
Категория: Новини | Просмотров: 776 | Добавил: Alexeyntsa | Дата: 15.11.2012 | Комментарии (0)

 Центральна виборча комісія 10 листопада оголосила результати виборів у багатомандатному окрузі і визнала обраними 220 депутатів за мажоритарними округами. Ще п’ятеро депутатів будуть обраними під час наступних перевиборів.
 

Автор цих рядків пропонує розглянути результати виборів по нашій області та зокрема, по одномандатному 63-ому виборчому округу на фоні всеукраїнських результатів.

Якщо Партія регіонів по Україні набрала 30% голосів виборців, то по Житомирщині цей показник складає 21,6%, а по нашому округу – 16,28%. Об’єднана опозиція «Батьківщина» по Україні 25,54%, по області 36,16%, а по округу – 43,72%. «Удар» Віталія Кличка по Україні – 13,96%, по області – 14,19%, а по округу – 14,48%. Комуністична партія по Україні – 13,18%, по області 12,82%, а по 63-му округу – 9,52%. Всеукраїнське об’єднання «Свобода» по Україні 10,44%, по Житомирщині 7,47%, а по 63-му округу – 8,03%.

З наведених даних видно, що виборці Житомирщини виявили більшу довіру опозиційним силам, ніж виборці України, а виборці 63-го округу ще більшу, ніж по області. Виявляється, що виборців одно мандатного 63-го округу менше стримує туга за «світлим» мин ... Читати далі »

Категория: Новини | Просмотров: 642 | Добавил: Alexeyntsa | Дата: 12.11.2012 | Комментарии (0)

Вибори минули, а їхні відголоски можна знайти ще й сьогодні. Зокрема, повз пильний погляд місцевої преси оминув факт виділення коштів держави на дороги, які співпадають з двома виборчими округами 63-ім і 66-им.


Служба автомобільних доріг у Житомирській області ще 12 вересня за результатами тендерів уклала низку угод на проведення поточного середнього ремонту доріг на загальну суму 77,60 млн. грн. Про це повідомляється у «Віснику державних закупівель».


Загалом повинні відремонтувати 48,88 км дорожнього полотна в Брусилівськиому, Попільнянському, Андрушівському, Бердичівському, Ружинському та ін. районах області. Роботи фінансуються коштом державного бюджету і мають бути завершені до кінця цього року.


Перелік доріг на які виділені кошти

Брусилів – Дібрівка через Лазарівку 5+370 – км 5+920

Жовтневе-Кошляки-Кожанка через Дехтярку 0+000 – км 4+300

Волиця – Андрушівка – Червоне – Закутинці км 4+809 – км 6+509, км 10+349 – км 10+556

ст.Степок – Андрушівка – Вчорайше (з під’їздом до с.Вчорайше) км 22+855 – км 25+355, км 25+562 – км 28+312

Андрушівка – Мостове через Миньківці км 0+000 – км 0+680

Андрушівка – Яроповичі через Зарубинці км 0+000 – км 0+870

об’їзний шлях м.Андрушівка км 0+000 – км 1 ... Читати далі »
Категория: Новини | Просмотров: 680 | Добавил: Alexeyntsa | Дата: 10.11.2012 | Комментарии (0)

На сайті Вінницького регіонального центру оцінювання якості освіти триваєдо 30 листопада 2012 року реєстрація осіб, які виявили бажання взяти участь у пробному зовнішньому незалежному оцінюванні.
У 2013 році пробне ЗНО буде проводитися:


23 березня 2013 року – з української мови і літератури, біології, фізики, російської мови, всесвітньої історії, однієї з іноземних мов (за вибором): англійської, німецької, французької або іспанської;


30 березня 2013 року – з математики, історії України, хімії, географії, світової літератури.
Кожен абітурієнт матиме право на складання тестів не більше як із чотирьох предметів. Тести для зовнішнього незалежного оцінювання з історії України, всесвітньої історії, математики, біології, географії, фізики, хімії будуть перекладені кримськотатарською, молдовською, польською, російською, румунською, угорською мовами; світової літератури – російською мовою.


Нагадаємо, минулого року після проведення зовнішнього незалежного оцінювання серед учнів нашого міста, двоє з них здобули максимальну кількість балів – 200. В усій Житомирській області цьогорічних випускників круглих розумників виявилося лише 20. Для кожного з них відтепер шанси вступити в престижні виші практично гар ... Читати далі »
Категория: Новини | Просмотров: 1141 | Добавил: Alexeyntsa | Дата: 07.11.2012 | Комментарии (0)

Днями пішов з життя багаторічний керманич міста Демиденко Валер'ян Никодимович. За сто років свого життя Валер'яну Демиденко вручено Орден міста Бердичева "За Заслуги" за номером 001, а також орден Богдана Хмельницького III ступеня. Указом Президента України за ратні і трудові заслуги Демиденко Валер'ян Никодимович нагороджений орденом "За мужність" III ступеня.


1952-го року обласне керівництво наполягло, щоб його призначили головою виконавчого комітету Бердичева. Отож з липні 1952 року Валер'яна Демиденко обрано на посаду голови Бердичівського міськвиконкому. В наступні роки на цю посаду Валер'ян Демиденко таким же чином у Радянські часи (вибори мали бутафорний характер) обирався ще дев'ять разів, до 1971 року. Також з 1950 року по 1969 рік він дев'ять разів обирався депутатом Житомирської обласної ради депутатів.


Помер Демиденко Валер'ян Никодимович 4 листопада 2012 року. Похований на Алеї почесних поховань загальноміського кладовища по вулиці Войкова.
Категория: Новини | Просмотров: 698 | Добавил: Alexeyntsa | Дата: 05.11.2012 | Комментарии (0)

Пошук
Погода
незаБУДЬМО
Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання
Онлайн радіо
Лайв ФМ 102.0 Бердичів
Онлайн Радио
Друзі сайту




  • Live FM Радіо Бердичівлян
  • Бердичівська ГО "Стимул"
  • Блог Олексія Побережного
  • Категорії розділу
    Новини [338]
    Новини Бердичева
    2024 © Бердичів СІТІ. Всі права захищені. Безкоштовний хостинг uCoz