Бердичів Сіті
Вівторок, 16.04.2024, 07:16
Меню сайту
Корисні закладки
Відправка СМС
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0


Форма входу

Головна » Новини
« 1 2 ... 26 27 28 29 30 31 »
В найкращому в світі місті – Бердичеві триває закриття організацій, які виховують майбутнє – дітей. Нещодавно міська рада на своїй сесії ліквідувала підлітковий центр змістовного дозвілля «Юнність». Основна причина – нерентабельність. Чи може навіть на теоретичному рівні бути рентабельною організація, яка виховує дітей в Бердичеві чиновників очевидно не цікавить. Хто використовуватиме приміщення центру теж поки лишається невідомим.

Не встигла забутися «Юність», як з’явилася інформація про ще один ласий шмат землі в центрі міста і теж проблеми винникли у ще одній установі позашкілля - Центру О.Разумкова.

Як повідомляє РІО-Бердичів, процес «ліквідації» почався ще наприкінці навчального року. Одного дня їх зібрали (кожне відділення окремо) і поклали перед педагогами папірець в якому йшлось про те, що вони згодні скорочення кількості годин, аж до шести та… на власне звільнення з першого вересня 2012 року. Кілька хвилин подумавши, педагоги підписали всі папери і тепер сподіваються, лише на щасливий випадок, який допоможе їм врятувати власні робочі місця.

Чи залишать у спокої до виборів колектив професіоналів? Чи буде куди повести розвивати свої здібності маленьким бердичівлянам? Кому перейдуть приміщень, які мають історичне значення для міста і чи лишиться в Бердичеві ботанічний са ... Читати далі »
Категория: Новини | Просмотров: 906 | Добавил: Alexeyntsa | Дата: 20.07.2012 | Комментарии (2)

Лише за два роки з часу останніх місцевих виборів з політичної партії «Фронт Змін» було виключено 149 депутатів із 2913, обраних від партії до рад усіх рівнів. Про це повідомила прес-служба партії. Їх членство було припинено в зв’язку з невиконанням статуту, угоди про політичну відповідальність та рішень керівних органів партії.

«Членство у партії 149 депутатів місцевих рад було припинено, зокрема, за неголосування з питання про висловлення недовіри прем’єр-міністру та Кабінету міністрів, за невиконання рішення партії ініціювати вимогу до парламенту ухвалити закон «Про порядок імпічменту Президента України», за відмову підтримати акцію «Україна проти Януковича» у жовтні-грудні 2011 року», – йдеться в повідомленні.

Станом на 13 липня цього року членами партії «Фронт Змін» є 21 тис 145 осіб. З початку року лави партії поповнилися 2 тис 218 членами. Про це повідомляє видання Тиждень.

Нагадаємо, від «Фронту змін» в Бердичівській міській раді працює 5 депутатів. Представники міської громади, за час своєї каденції досі жодного разу не піднімали питання про висловлення недовіри прем’єр-міністру та Кабінету міністрів.
Категория: Новини | Просмотров: 840 | Добавил: Alexey_NTSA8734 | Дата: 19.07.2012 | Комментарии (0)

17 жителів Бердичівського району опинилися на лікарняних ліжках після масового гуляння у селі Журбинці, де традиційно відбувалася церковна служба з нагоди свята Петра і Павла. Після відзначення храмового свята 12 липня селяни почали звертатися до Бердичівських послідовників Гіппократа.

«В основному, це – люди похилого віку, які, крім отруєння, мають ще ряд супутніх патологій. Усі захворілі мають характерні для отруєння симптоми: нудоту, блювоту, підвищення температури, діарею, болі в животі тощо», – розповіла головний лікар Бердичівської центральної міської лікарні Лариса Бабікова, повідомляє РІО Бердичів.

Спеціалісти провели аналіз 7-ми страв, які вживали парафіяни того дня. Як виявилося збудником отруєння стала сальмонела, йдеться в інформації з міністерства охорони здоров'я.

У Бердичівській лікарні досі залишається 11 прихожан УПЦ Московського патріархату.
Категория: Новини | Просмотров: 774 | Добавил: Alexey_NTSA8734 | Дата: 18.07.2012 | Комментарии (0)

Лікарняна каса міста Бердичева припинить своє існування з першого серпня цього року. Таке рішення прийняли більшістю голосів на загальних зборах членів організації, повідомляє Бердичів Діловий.

Одна з головних причин ліквідації полягає в якості медичного обслуговування за межами «найкращого міста». Окрім того, як в Житомирі, так і у Вінниці надається значно більший перелік послуг діагностичного та лікувального характеру. На сьогодні скоротилася й кількість охочих брати участь в місцевій системі лікарняної взаємодопомоги. Попри це, членами «каси» досі залишається 1720 людей. Всі вони автоматично перейдуть до складу Лікарняної каси Житомирської області. Відтепер, окрім традиційних 25 гривень, доведеться доплатити ще три гривні на членський квиток.

Особи ж, які найближчим часом будуть проходити термінове лікування в медичних установах, повинні заплатити внески на три місяці вперед.

Подібні структурні маніпуляції за словами експертів нададуть змогу мешканцям Бердичева полегшувати фінансове навантаження лікуючись не лише у всіх медичних установах Житомирської області, а й у клініках і лікарнях республіканського значення.
Категория: Новини | Просмотров: 881 | Добавил: Alexey_NTSA8734 | Дата: 17.07.2012 | Комментарии (1)

21 липня до Бердичева, старовинного міста в Житомирській області, зійдуться тисячі паломників з усього світу. Кілька днів вони йтимуть пішки з Житомира, Києва, Верхівні, Козятина, Чуднова, Полонного, Шепетівки, Хмельницького (звідти розпочинають свій шлях прочани з Західної України, Польщі, Білорусі, Литви, Чехії та інших країн) аби вклонитися чудотворній, коронованій Папою Римським, іконі Матері Божої Бердичівської. Цього року іконі виповнюється 256 роки від дня коронації. Вперше цього року паломники зможуть відвідати відреконструйований та консенкрований 9 червня 2012 Верхній храм Всеукраїнського Санктуарію Матері Божої Бердичівської. Святиню наприкінці 2010 року було проголошено Всеукраїнським, 9 червня було офіційно про це повідомлено і віддано всю Україну під опіку Матері Божої Бердичівської _________________________________________

Розклад урочистостей 256-річниці коронації Матері Божої Бердичівської
(м. Бердичів, Костел Босих Кармелітів, пл. Соборна)

21 липня (субота)

15.00 – 18.00 – зустріч паломників,привітання

18.00 – Служба Божа. Після Служби - прославлення (45 хв)

21.00 - Розміщення паломників на нічліг

23.00 - Нічне чування у храмі 22 липня (неділя)

07.30 – Слу ... Читати далі »
Категория: Новини | Просмотров: 875 | Добавил: Alexey_NTSA8734 | Дата: 16.07.2012 | Комментарии (0)

В Бердичеві виявляється є секретні об’єкти! Більше того, відвідини певних територій, у тому числі, в межах міста може загрожувати «травмуванням та загибеллю». Про це повідомляє видання Бердичів Діловий цитуючи командира військової частини А.В. Маліновського. 

З метою уникнення травмування та загибелі цивільних осіб забороняється проникати на наступні військові об’єкти та в заборонену зону навколо них, а саме:

 - військова частина А3091 – район Червона Гора;
 - військова частина А3091;
 - закритий об’єкт близько 2 км Північно-Західніше Західної околиці села Хажин.

Часто пересічний бердичівлянин навіть не може собі уявити, що зовсім поруч знаходиться справжній секретний об’єкт. Хтось може вважати це відголоском тоталітарного радянського мілітаризму, хтось просто як несерйозну інформацію. Проте, щоб не втрапити в халепу не перевіряйте свою вдачу походом на секретні об’єкти військових.
Категория: Новини | Просмотров: 1497 | Добавил: Alexey_NTSA8734 | Дата: 13.07.2012 | Комментарии (0)

На Житомирщині молоді активісти вже тривалий період борються зі здирництвом під час отримання закордонного паспорту. Значна кількість громадян вже скористалася порадами людей, котрі власним прикладом намагаються наблизити нас до цивілізованих європейських стандартів життя. У той же час, державне підприємство «Інформ-ресурс» подало в суд на голову Житомирської обласної організації партії Демократичного Альянсу Дмитра Ткачука.

Причиною позову стала публікація документів про перевірку ДП «Інформ-ресурс» Державною фінансовою інспекцією. Перевіркою, зокрема, було виявлено фінансових порушень на суму близько 10 мільйонів гривень. На думку представників ДП «Інформ-ресурс», публікація завдала моральної шкоди діловій репутації на суму в 100 тисяч гривень.

«ДП «Інформ–ресурс» своїм позовом вирішило влаштувати театр абсурду. Інформація, яку ми опублікували, отримана через офіційні джерела від Держфінінспекції завдяки праву на доступ до публічної інформації. Якщо «Інформ-ресурс» не згоден з вказаною інформацію і вважає її недостовірною, то нехай подає в суд на Держфінінспекцію. Я думаю, що це просто спроба залякати нас і припинити рейди ДемАльянсу в паспортні столи. Але їм це не вдасться» ... Читати далі »
Категория: Новини | Просмотров: 1416 | Добавил: Alexey_NTSA8734 | Дата: 12.07.2012 | Комментарии (0)

Микола Антонюк в колі вчителів російської мови, з хімії та географії Серед бердичівлян виявлено двох геніїв. Після проведення зовнішнього незалежного оцінювання серед учнів нашого міста, двоє з них здобули максимальну кількість балів – 200. В усій Житомирській області цьогорічних випускників круглих розумників виявилося лише 20. Для кожного з них відтепер шанси вступити в престижні виші практично гарантовано. Особливо приємно, що найкращі знання двійко бердичівлян показали з української мови та історії України. Переможців виховали в НВК №10 (Ірина Лепешко) та НВК №4 (Микола Антонюк).

Журналістам Бердичів СІТІ вдалося поспілкуватися з випускником:
 
- Вітаємо з чудовими результатами. Розкажи, чим саме тобі подобається предмет Історії України?

 - Історія України завжди більше подобалась, ніж всесвітня, мабуть, тому що рідне. Вся наша історія досить цікава і динамічна, тому подобаються мені всі теми, що вчив. Навіть ті, коли наша країна була в не досить доброму становищі, бо ж час триває далі і від того стає цікавішою. Взагалі, історія для мене далеко не улюблений предмет, але вчителька робила все можливе, щоб було легше її вчити. Тому величезне їй дякую! Мої знання з історії та цей результат - це її заслуга та авторів книг з історії України (сміється). Також змушували вчити історію друзі, постійно з ними сперечались, а то ... Читати далі »
Категория: Новини | Просмотров: 917 | Добавил: Alexey_NTSA8734 | Дата: 11.07.2012 | Комментарии (0)

Після проведення біля приміщення Бердичівської міської ради спільного мітингу опозиційних сил на захист української мови створено передумови для остаточного вияву волі бердичівської громади, щодо українофобських посягань депутатів регіоналів у Верховній Раді України. Нагадаємо, оголошення безстрокової акції протесту стало результатом ігнорування Бердичівською міською радою (на останній сесії 27 червня) звернення прийнятого на акції протесту місцевими осередками Всеукраїнського об’єднання «Свобода», Народного Руху України, «Української платформи» а також окремих викладачів, журналістів, письменників, щодо недопустимості прийняття та підписання Президентом України закону "Про засади державної мовної політики".

5 липня до опозиціонерів міста долучився місцевий осередок ВО «Батьківщина», який має значну кількість своїх представників серед депутатського корпусу. Зокрема, тоді ж Олексій Ястремський зачитав звернен ... Читати далі »
Категория: Новини | Просмотров: 893 | Добавил: Alexey_NTSA8734 | Дата: 10.07.2012 | Комментарии (0)

Одним із найяскравіших літніх свят українців є відзначення Івана Купала. Наші предки цього дня масово вирушали на заготівлю лікарських рослин. Окрім лікувальних властивостей, купальське зілля мало значну магічну дію. До свята дівчата плели собі віночки з трав та квітів. Загалом люди вірили, що всі купальські вінки, гілочки дерев та роса мали не лише лікувальні властивості, але й значну оберігаючу силу від нечистих духів та відьом, що особливо активізувалися в Купальську ніч.

Своєрідним оберегом давніх українських звичаїв на наших теренах є село Іванківці на Бердичівщині. Починючи з 1987 року місцева громада творить казку, долучаючи усіх бажаючих до українських національних традицій, які прийшли до нас крізь тисячоліття. Цього разу, свято Івана Купала в Іванківцях було особливим - 25-ий раз громада організовує народні гуляння. Як обіцяв минулого року організатор святкувань Олександр Дмитрук, свято видалося дійсно грандіозним.

Цього року знову Бердичівщину відвідав унікальний гурт «Чортів із Полісся», який брав участь у телевізійному конкурсі «Україна має талант». Вже традиційно виходила на сцену неперевершена Марина Поплавська, лідер команди КВК «Дівчата з Житомира». Неймовірно вигладала на сцені цієї чарівної ночі < ... Читати далі »
Категория: Новини | Просмотров: 1023 | Добавил: Alexey_NTSA8734 | Дата: 09.07.2012 | Комментарии (0)

В Бердичеві вперше в історії міста відбулися змагання з крос-кантрі. Місцеві ентузіасти з велоклубу "Zig-Zag” запросили своїх друзів із Житомира, Вінниці й Калинівки. Окрім цього організатори розповсюдили запрошення всім охочим через ЗМІ, розпочали підготовку історичної події.

Місцем проведення змагань став лісовий масив військової частини, який має чудовий рельєф для подібних видів спорту. Кожному зі спортсменів довелося долати відстань по три кола, кожне з яких було 2 кілометри 800 метрів. Після підрахунку загального часу визначалися переможці.

Результати двоколісного забігу виявились такими:
1 місце - Максим Баланюк (Бердичів)
2 місце - Віктор Щербина (Вінниця) та Дмитро Маринчак (Бердичів)
3 місце - Родіон Ригун (Житомир)

«Вперше провівши змагання з крос-кантрі, починаєш розуміти, яка відповідальність на тобі лежить. А переживати дійсно було за кого. Це і учасники самих змагань, які приїхали підтримати і пішоходи, які то і діло вільно рухалися по трасі і не відповідали на зауваження взаємністю. Переживання були присутні і під час самої організації. Дещо маловато було робочих рук, але радий що все вдалося. Тепер щиро хочу подякувати за чудові слова та вітання і в свою чергу також подякувати тим, хто прийшов підтримати та ... Читати далі »
Категория: Новини | Просмотров: 783 | Добавил: Alexey_NTSA8734 | Дата: 09.07.2012 | Комментарии (0)

Пошук
Погода
незаБУДЬМО
Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання
Онлайн радіо
Лайв ФМ 102.0 Бердичів
Онлайн Радио
Друзі сайту




  • Live FM Радіо Бердичівлян
  • Бердичівська ГО "Стимул"
  • Блог Олексія Побережного
  • Категорії розділу
    Новини [338]
    Новини Бердичева
    2024 © Бердичів СІТІ. Всі права захищені. Безкоштовний хостинг uCoz