Бердичів Сіті
П`ятниця, 29.03.2024, 00:25
Меню сайту
Корисні закладки
Відправка СМС
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0


Форма входу

Головна » Новини
« 1 2 ... 29 30 31
13 червня 2012 року Житомирська обласна організація Всеукраїнського об'єднання "Свобода" спільно з селянами пікетувала Любарську райадміністрацію, протестуючи проти штучного заниження закупівельних цін на молоко. До районної адміністрації принесли домашнє молоко та транспаранти "Геть молочну мафію!" Працівники міліції зірвали санкціоновану акцію, відібравши у людей молоко, яке вони мали намір вилити на поріг РДА. Міліція зчинила бійку з пікетувальниками та затримала декількох свободівців.

Протестувальникам перегородили вхід до РДА. Міліція наполягала, нібито акція не санкціонована, хоча "Свобода" заздалегідь повідомила про її проведення. Кількох свободівців затримали і доправили до райвідділку міліції. Плакати й відра з молоком відібрали. Голова Житомирської обласної організації ВО "Свобода" Сидір Кізін складає заяву про вчинення злочину, адже міліція побила людей та викрала молоко.

"Тут сьогодні зібралися представники кількох десятків сіл Любарського району. Ситуація вже просто революційна, люди обурені. Громада готує районній владі ультиматум. Вони штучно занижують закупівельну ціну на молоко. Якщо за три дні не встановлять мінімальну ціну 2 грн. 50 коп. – буде бойкот і молоко взагалі не продаватимемо", – повідомив Сидір Кізін, повідомив адвокат.
Категория: Новини | Просмотров: 759 | Добавил: Alexeyntsa | Дата: 13.06.2012 | Комментарии (0)

У вівторок, 12 червня стало відомо, що Державне агентство екологічних інвестицій в Україні прийняло рішення виділити майже 12 мільйонів гривень на медичні потреби галузі міста. Новиною поділився мер Бердичева Василь Мазур, перебуваючи у Центральній міській лікарні. Кошти планується виділити в рамках реалізації державної програми, передбаченої Кіотським протоколом.


Головний напрямок використання «кругленької суми» стане енергозбереження у приміщеннях Центральної міської лікарні. Йдеться про утеплення покрівлі, заміни вікон у інфекційному відділенні, поліклініці для дорослих, приміщеннях гнійної хірургії, операційного блоку, лікувального корпусу. Як повідомляють «Бердичівські новини», Головний лікар ЦМЛ Лариса Бабікова впевнена, що «отриманих коштів має вистачити на всі заплановані заходи з енергозбереження».
Категория: Новини | Просмотров: 757 | Добавил: Alexeyntsa | Дата: 12.06.2012 | Комментарии (0)

Просвітницькою родзинкою святкування XIII Днів польської культури в Бердичеві стало знайомство з постаттю Яна Падеревського. В міському Палаці культури імені Олексія Шабельника розміщено інформаційні стенди, які знайомлять охочих з біографією видатного польського діяча.

Ця постать є прикладом відстоювання інтересів власної держави. Український поляк, який народився в селі Курилівка Вінницької області став видатним польським піаністом, диригентом та композитором. За океаном його називали королем піаністів та чаклуном клавіатури. В той же час, використовуючи свою популярність на заході Ян Падеревський почав вести дипломатичну роботу. Організував фонд, які допомогали жертвам війни, співзасновник комітетів допомоги полякам у Лондоні,

Парижі та Швейцарії. З січня 1919 року стає прем'єром Польщі, виконуючи також функції міністра закордонних справ. Представляв Польщу під час  підписання Версальської угоди, якою завершилася Перша світова війна. За підтримки Падеревського зявилася відома польсько-американська авіаційна ескадра імені Косцюшки. В буремні часи початку ХХ століття, боровся за демократію проти більшовицької орди, яка вже починала нависати над усією Європою. ... Читати далі »

Категория: Новини | Просмотров: 815 | Добавил: Alexeyntsa | Дата: 11.06.2012 | Комментарии (0)

Другі вихідні червня стали визначною датою для міста Бердичева. Майже століття довелося чекати католикам, щоб після десятиріч комуністичної неволі, у Верхньому Кляшторі Босих Кармелітів відбулося нове освячення. Окрім тисяч вірян до Бердичева завітали представники вищого духовенства, посадовці та численні гості. Не змогли оминути увагою важливий захід і політики. Зокрема, Бердичів вкотре відвідав спікер Верховної Ради Володимир Литвин, який останнім часом перед виборами зачастив на Житомирщину. Західна сусідка України була представлена від міста-побратима Сєдльце та Послами Сейму Польської Республіки. Серед високого духовенства до нашого міста завітав Апостольський Нунцій в Україні Томас Галліксон, а очолив святкову літургію Митрополит Львівський Архієпископ Мечислав Мокшицький.

Після освячення Санктуарію Матері Божої Бердичівської, відбулося Присвячення України Непорочному Серцю Пресвятої Діви Марії. Урочистий Акт Присвячення прочитав Ординарій Київсько-Житомирської дієцезії Архієпископ Петро Мальчук.

... Читати далі »
Категория: Новини | Просмотров: 1373 | Добавил: Alexeyntsa | Дата: 10.06.2012 | Комментарии (0)

Сьогодні, 9 червня в місті Бердичеві, рівно 258 років тому в нашому місті (1754 року) було відкрито та освячено верхній костел католицького ордену Босих Кармелітів київським єпископом Каетаном Солтиком. Через більш ніж два з половиною століття подію буде повторено. Очевидно, що подолання наслідків діяльності царського російського, а пізніше комуністичного режиму на теренах України ще довго потребуватимуть докладення часу, коштів та зусиль особливо у сфері духовній. Нагадаємо, більше десяти років пішло у ченців у XVIII столітті, щоб над нижнім костелом піднялася типова базиліка, що має форму латинського хреста - верхній костел.

Загалом, у другій половині ХVІІІ до початку ХІХ століття католицька церква в Бердичеві набуває чітких культурно-просвітницьких обрисів: відомий кляштор Кармелітів, чудотворний Образ, одна з найкращих у східній Європі друкарня, значні землі у власності, величезна кількість паломників, лікарня та школа зі статусом губернської гімназії. Здавалося, орден Босих Кармелітів став однією з невід’ємною перлиною Бердичева. Втім усі ці досягнення менш ніж за пів століття були перекреслені царською владою. Вже у середині ХІХ ст. процес консолідації суспільства в межах Російської імперії починає набувати систематичного та всеохоплюючого характеру. Москва реалізовувала чіткий план перетворення Правобережної України в ... Читати далі »
Категория: Новини | Просмотров: 1297 | Добавил: Alexeyntsa | Дата: 09.06.2012 | Комментарии (0)

Наразі триває слідство у порушеній кримінальній справі за частиною 2 статті 296 Кримінального кодексу України за фактом хуліганства, вчиненого групою осіб. Прокуратура й досі розбирається у справі в якій фігурують правоохоронці. Кожен з учасників пригоди не визнає своєї вини і вже достеменно невідомо хто ж розпочав бійку. Дивіться сюжет і робіть висновки чим завершиться ця історія.



Автор: Артем Глєбов
Оператор: Володимир Жабровець
Категория: Новини | Просмотров: 808 | Добавил: Alexeyntsa | Дата: 08.06.2012 | Комментарии (0)

фото Діловий БердичівНа своє професійне свято журналісти Житомирщини змогли відчути себе справжніми солдатами. Військові провели святкову акцію «Журналісти захищають Батьківщину». Хлопці та дівчата мали змогу повправлятися зі стрілецькою зброєю. Заступник директора Департаменту преси та зв’язків із ЗМІ Міністерства оборони України Констянтин Саділов повідомив про те, що військові традиційно залучають представників преси до цієї акції «Бути солдатом це не лише благородна, але й дуже важка справа захищати Батьківщину».



Пропонуємо вашій увазі відео ЖитомирLIFE – Журналісти захищають Батьківщину



... Читати далі »
Категория: Новини | Просмотров: 851 | Добавил: Alexeyntsa | Дата: 07.06.2012 | Комментарии (0)

 Верховна Рада прийняла законопроект ініційований депутатами від Партії регіонів "Про основи державної мовної політики". "За" ухвалення законопроекту проголосували 234 із 248 депутатів, зареєстрованих у сесійній залі. Зокрема, мовний законопроект підтримали 187 депутатів від Партії регіонів, двоє членів фракції НУ-НС, 25 членів фракції КПУ, двоє - від Народної парті, шестеро членів групи "Реформи заради майбутнього" і 12 позафракційних депутатів.

Проти неоднозначного законопроекту проголосувало двоє, 12 нардепів не голосувало. Бердичів-СІТІ стало відомо як голосували народні обранці, які мають відношення до Бердичева. За основу проект Закону про засади державної мовної політики (№9073) підтримав наш земляк Святослав Піскун, який представляє Партію Регіонів. Двоє інших, яких умовно можна віднести до опозиційного табору Павло Жебрівський та Олена Бондаренко були відсутні під час голосування.

Як повідомляє Українська правда, лідери опозиції ретельно готувались до цього дня. Напередодні Арсеній Яценюк, Олександр Турчинов, Микола Мартиненко, Андрій Кожем'якін та ще декілька керівників об’ ... Читати далі »
Категория: Новини | Просмотров: 977 | Добавил: Alexeyntsa | Дата: 06.06.2012 | Комментарии (0)

1-11 12-22 ... 309-319 320-330 331-338
Пошук
Погода
незаБУДЬМО
Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання
Онлайн радіо
Лайв ФМ 102.0 Бердичів
Онлайн Радио
Друзі сайту




  • Live FM Радіо Бердичівлян
  • Бердичівська ГО "Стимул"
  • Блог Олексія Побережного
  • Категорії розділу
    Новини [338]
    Новини Бердичева
    2024 © Бердичів СІТІ. Всі права захищені. Безкоштовний хостинг uCoz