Бердичів Сіті
Четвер, 25.04.2024, 00:33
Меню сайту
Корисні закладки
Відправка СМС
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0


Форма входу

Головна » 2014 » Грудень » 16 » НОВИНИ З РАДИ: депутатів в Україні може стати менше, а діючі можуть мати меншу зарплату
14:21
НОВИНИ З РАДИ: депутатів в Україні може стати менше, а діючі можуть мати меншу зарплату

НОВИНИ З РАДИ: Кількість депутатів у Бердичеві може зменшитись більш-ніж удвічі, а свободівці вимагають позбавити прогульників зарплати

12 грудня стало активним днем реєстрації законопроектів обранців Верховної Ради. У коаліції запропонували скоротити число місцевих депутатів. 10 народних депутатів внесли в парламент законопроект про обмеження максимальної кількості депутатів місцевих рад.

Законопроектом №1150-1, передбачається, що депутатів має бути не більше 50 (на сьогодні максимальна кількість депутатів у місцевій раді в Україні становить 150) Згідно з документом, у такому місті як Бердичів повинно бути всього 20 обранців. Нагадаємо, на сьогодні їхня кількість складає – 50. Попри це, вимоги громади лишаються часто не почутими як це було під час Революції Гідності.

Документ про зменшення кількості місцевих обранців внесли депутати від фракцій "Самопоміч", "Народний фронт", "Блок Петра Порошенка" і Радикальна партія Олега Ляшка

У пояснювальній записці до документа депутати звертають увагу на те, що загальна чисельність депутатів місцевих рад в Україні становить близько 240 тис. осіб, що значно перевищує чисельність місцевих депутатів в інших європейських державах, включаючи держави з більшою кількістю населення, ніж в Україні.

Автори законопроекту вважають, що після його прийняття кількість депутатів місцевих рад скоротиться в три рази до 80 тис. осіб, що відповідатиме практиці європейського самоврядування та спричинить значну економію бюджетних коштів на утримання місцевих рад.

Нагадаємо, чергові місцеві вибори мають пройти восени 2015 року.

А депутати зі "Свободи" ініціюють на законодавчому рівні закріпити автоматичне позбавлення заробітних плат парламентарів, які пропускають засідання Верховної Ради. Про це йдеться в законопроекті №1462, який зареєстрували в парламенті також 12 грудня.

Депутати, які пропонують такі законодавчі зміни, належать до міжфракційного об'єднання ВО "Свобода", серед яких Андрій Іллєнко, Юрій Левченко, Олег Осуховський, Михайло Головко, Олександр Марченко, Юрій Бублик і Сергій Рудик.

Не платити гроші депутатам прогульникам – це важливе питання, яке відстоюють націоналісти. Нагадаємо, лідер Всеукраїнського об’єднання "Свобода" Олег Тягнибок ще в березні 2014 року пропонував виконувачу обов'язків президента та спікеру Верховної Ради позбавляти зарплати тих членів парламенту, які не приходять на засідання. Тоді Тягнибок запропонував народним обранцям не виходити з сесійної зали, доки не будуть розглянуті всі питання, які були поставлені на порядок денний. Також він звернувся до Турчинова і запропонував йому позбавити зарплати тих депутатів, які не відвідують засідання парламенту. "Слід знімати заробітну плату з усіх депутатів, які в зал не приходять, які не голосують і саботують", - наголосив свободівець.

Категорія: Новини | Переглядів: 708 | Додав: Alexeyntsa | Теги: зарплата, міська рада, Бердичів Сіті, свободівці | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Пошук
Погода
незаБУДЬМО
Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання
Онлайн радіо
Лайв ФМ 102.0 Бердичів
Онлайн Радио
Друзі сайту




  • Live FM Радіо Бердичівлян
  • Бердичівська ГО "Стимул"
  • Блог Олексія Побережного
  • Категорії розділу
    Новини [338]
    Новини Бердичева
    2024 © Бердичів СІТІ. Всі права захищені. Безкоштовний хостинг uCoz