Бердичів Сіті
Понеділок, 29.04.2024, 01:30
Меню сайту
Корисні закладки
Відправка СМС
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0


Форма входу

Головна » 2012 » Листопад » 17 » Олег Тягнибок вшанував Героїв Базару на Житомирщині
18:13
Олег Тягнибок вшанував Героїв Базару на Житомирщині
17 листопада 2012 року Житомирська обласна організація ВО "Свобода" організувала низку заходів, пов'язаних із вшануванням пам'яті полеглих героїв Другого зимового походу армії УНР 1921року у с. Базар Народицького району.

Участь у заходах вже традиційно взяв лідер ВО "Свобода" Олег Тягнибок.


«Сьогодні ми свободівці представлені в українському парламенті і ми дуже сильно відчуваємо відповідальність. Майбутнє України ми маємо брати у свої українські руки, щоб у нас лишалася, формувалася і укріплювалася українська пам'ять, щоб кожного року, сюди, в селище Базар, приїжджали патріоти з цілої України. Сюди протягом року повинні приїжджати дитячі екскурсії зі шкіл, училищ та інститутів для того, щоб пам’ятали і знали цей героїчний чин. Маємо пишатися своїми героями, маємо відчувати, що українці є європейською нацією, маємо своє майбутнє, маємо перспективу» - зазначив у виступі лідер Всеукраїнського Об’єднання "Свобода" Олег Тягнибок.


На мітингу також були присутні численні громадські організації Товариство «Просвіта», Спілка ветеранів, Організація Українських Націоналістів, Братство ОУН-УПА. Близько двох сотень патріотів відвідали захід.


Голова Бердичівської міської організації ВО "Свобода" Олексій Побережний наголосив на необхідності пошанування героїв, які загинули на теренах Бердичева: "В нашому місті, визволяючи рідну землю від червоних посіпак гинули тисячі Українських Січових Стрільців. Місцева влада всіляко замовчує згадку про цю подію. Натомість в місті досі поширюються совєцькі міфи та бовваніють ідоли Лєніну та Котовському. Понад двадцять років спомин про героїв України та їхній неоціненний внесок живе в душах лише патріотів, які обізнані з історією Бердичева. Проте, зовсім скоро прийде час, коли такий же пам'ятний хрест УСС-ам стоятиме й в нашому місті".


Довідка. В листопаді 1921 року Волинська група Другого Зимового походу Армії УНР зійшлась під селами Малі Міньки та Звіздаль в нерівному бою з большевицькими окупантами Котовського. Півтисячі вояків загинуло, ще понад 500 були захоплені в полон. Пам'яті цих подій споруджено Меморіальний пам'яті жертв більшовицького терору.


Категорія: Новини | Переглядів: 667 | Додав: Alexeyntsa | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Пошук
Погода
незаБУДЬМО
Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання
Онлайн радіо
Лайв ФМ 102.0 Бердичів
Онлайн Радио
Друзі сайту




  • Live FM Радіо Бердичівлян
  • Бердичівська ГО "Стимул"
  • Блог Олексія Побережного
  • Категорії розділу
    Новини [338]
    Новини Бердичева
    2024 © Бердичів СІТІ. Всі права захищені. Безкоштовний хостинг uCoz