Бердичів Сіті
Субота, 20.04.2024, 09:25
Меню сайту
Корисні закладки
Відправка СМС
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0


Форма входу

Головна » 2011 » Березень » 30 » Пожежа в будинку на вулиці Фрунзе залишила дев’ятьох бердичівлян без даху над головою
11:48
Пожежа в будинку на вулиці Фрунзе залишила дев’ятьох бердичівлян без даху над головою
У Бердичеві 28 березня близько 8 години вечора загорівся довоєнний дерев’яний будинок на два поверхи.

Як повідомляє телекомпанія ВІК, на місце події виїхало відділення окремого поста, згодом до нього приєдналися ще дві цистерни з водою та автодрабина.

Валерій Вітковський, начальник окремого поста СДПЧ-9: "Внаслідок розвідки було встановлено, що будинок старий, довоєнного часу забудови, має подвійне перекриття. Складністю гасіння пожежі було те, що вогонь розповсюджувався по пустотах. Тому викликали додаткові сили, автомобілі встановили на вододжерела. Пожежу було локалізовано, розбиралися перекриття”.

У двоповерхівці більше двадцяти квартир. На момент займання частина мешканців були вдома. Вони відчули запах горілого, услід за яким з’явився дим. Його джерело люди шукали у всіх квартирах, аж доки не зрозуміли, що воно знаходиться на першому поверсі.

Тетяна Смоляр, погорілиця: "Почали стукати в двері, відкрив хлопець. Я кажу: Денис, у вас щось горить. А він: не може бути. Проте взяв ключі, відкрив кухню, вона окрема загальна, а звідти вже дим і полум’я. Його мати залишила включену душову кабінку, сама пішла кудись. І сталось замикання”.

Анатолій Володимирович, погорілець: "Я з роботи прийшов, бачу — дим. Підійшли до першого поверху, покликали господарів, ті відчинили двері, а потім як бахне димом!”.

Тим часом вогонь по дерев’яних перекриттях швидко дістався нагору і охопив там дві квартири. Люди навіть не встигли піднятися з першого поверху на другий.

Тетяна Смоляр, погорілиця: "Я вернулась, открыла свою квартиру, соседка — свою, а там уже пламя. И мы выбежали на улицу. Вот все, что на мне, это и спаслось. Еще люди одежду дали”.

Богдан, очевидець пожежі: "Ми з другом були у гаражі. Почули, як пожежна машина сигналить. Підбігли сюди ближче. Бачили, як на першому поверсі люди кричали про пожежу. Пожежні загасили її і пішли перевіряти квартири. А тут жінка вибігла, кричить, що на другому поверсі теж вже горить. Вогню було багато, через вікна було видно, як горить”.

Рятувальники працювали на об’єкті до четвертої години ранку. На момент підготовки репортажу причини займання встановлювались, мнс-ники поділилися попередніми даними.

Валерій Вітковський, начальник окремого поста СДПЧ-9: "Пожежа виникла на першому поверсі, попередня її причина — бойлер, який знаходився у приміщенні однієї квартири”.

Мешканці будинку переконані: лихо трапилось через електропроводку. Вона вже давно вийшла з ладу.

Мешканка будинку: "Тут вже давно ніхто проводку не міняв. Люди самі, хто гроші має, ремонтували. А так до будинку нікому нема діла”.

Найбільше від пожежі дісталось чотирьом квартирам, там погоріли домашні речі, меблі, тонкі дерев’яні стіни, підлога та стеля. Мешканці похапцем залишили домівки, хто в чому був, і задавались питанням, що робити далі.

Віктор Рябушко, начальник відділу з питань НС та цивільного захисту населення: "Так як більшість квартир не постраждали, ми їхніх мешканців не відселяємо. Серйозно дісталось двом. На цей час люди розселяються по родичах, а завтра будемо з’ясовувати все остаточно”.

Погорільцям, яким було ніде шукати притулку, запропонували переночувати у гуртожитку. Люди відмовились, боячись, що їхні оселі обкрадуть, тож цілу ніч провели на згарищі. Вранці туди прийшла комісія, яка провела обстеження будинку. Нині з’ясовано, що внаслідок пожежі потерпіло 9 людей, у двох квартири повністю знищені. Наразі погорільцям підшуковують нове житло.






За матеріалами ТРК "ВІК"

Переглядів: 808 | Додав: kaskader | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Пошук
Погода
незаБУДЬМО
Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання
Онлайн радіо
Лайв ФМ 102.0 Бердичів
Онлайн Радио
Друзі сайту




  • Live FM Радіо Бердичівлян
  • Бердичівська ГО "Стимул"
  • Блог Олексія Побережного
  • Категорії розділу
    Новини [338]
    Новини Бердичева
    2024 © Бердичів СІТІ. Всі права захищені. Безкоштовний хостинг uCoz