Бердичів Сіті
Четвер, 02.05.2024, 13:21
Меню сайту
Корисні закладки
Відправка СМС
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0


Форма входу

Головна » 2014 » Січень » 9 » Проект Держбюджету -2014: В Бердичеві не буде капітального ремонту системи водопостачання
00:43
Проект Держбюджету -2014: В Бердичеві не буде капітального ремонту системи водопостачання
Країна вже живе в новому році, але зі старим бюджетом держави. Зовсім скоро, у Верховній раді розпочнуться традиційні «кошторисні баталії». Якого «коня» українцям цього разу підсунув Уряд? Кому в Новому році буде житись добре та як соціальна спрямованість бюджету виявилася фікцією для народу. Пропонуємо ознайомитись з баченням Всеукраїнського об’єднання «Свобода». 

В проекті Держбюджету, який підготувала влада на цей рік - не надано жодної копійки субвенції з державного б'юджету місцевим б'юджетам на будівництво, реконструкцію та капітальний ремонт систем централізованого водопостачання та водовідведення (2013 року передбачалося 440 млн. грн.) та субвенції на здійснення заходів щодо соціяльно-економічного розвитку окремих територій (торік було передбачено 1337 млн. грн.). 

Але особливо вражає цинічність влади у ставленні до чорнобильців, афганців, інвалідів та військовослужбовців. Взагалі не надано коштів на забезпечення житлом інвалідів війни (2013 року передбачалося 95,6 млн. грн.), воїнів-інтернаціоналістів (2013 року – 95,6 млн. грн.), громадян, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи (2013 року – 157,5 млн. грн.) та на забезпечення відселення з віддалених населених пунктів військовослужбовців, звільнених у запас (2013 року – 20 млн. грн.). На 1,3 млн. грн. (або 10,6%) зменшено кошти на будівництво (придбання) житла для військовослужбовців, вдвічі (на 60,8 млн. грн.) – на часткову компенсацію відсоткової ставки кредитів молодим сім'ям та одиноким молодим громадянам на будівництво та придбання житла. Замість цього влада передбачили 80 млн. грн. для пайової участи в будівництві та придбання житла для чиновників. 

Соціальна спрямованість держбюджету 2014 виявилася фікцією. 

Законопроектом знову введені обмеження на отримання державної соціальної допомоги малозабезпеченим сім'ям. Так, працездатні особи будуть отримувати лише 21% від прожиткового мінімуму, а діти – 85%. Статтею 9 також прописано, що розмір державної допомоги малозабезпеченим сім'ям не може перевищувати 75% від рівня прожиткового мінімуму для сім'ї. 

Нагадаю, що Законом України "Про державну соціальну допомогу малозабезпеченим сім'ям" передбачено, що розмір такої допомоги визначається, як різниця між прожитковим мінімумом та доходом сім'ї. 

Крім того, зростання прожиткового мінімуму та мінімальної заробітної плати не забезпечують захист населення під погіршення економічної ситуації в країні. При запланованому темпі інфляції 2014 року у 8,3% прожитковим мінімум та мінімальна зарплата протягом року зростуть лише на 6,8% (прожитковий мінімум – з 1176 грн. до 1256 грн., мінімальна зарплата – з 1218 до 1250 грн.). Тобто, фактично 2014 року відбудеться падіння реальних доходів найбільш вразливих верств населення. 

Удар по малому та середньому бізнесу та подарунок олігархам 

Усупереч Податковому кодексу України з 1 січня 2014 року не зменшується ставка податку на додану вартість з 20% дол. 17%, а ставка податку на прибуток замість того, щоби зменшитися на 3% (з 19% до 16%), зменшиться лише на 1%. 

Цього послаблення податкового тиску у вигляді зниження ставки ПДВ та податку на прибуток протягом останніх років чекав малий та середній бізнес. Вони розраховували на це. Але їх просто "кинули".
Фактично, у підприємців наступного року вже відібрали 20 мільярдів гривень. Водночас Янукович зробив подарунок олігархам у вигляді знижки ціни на газ. За оцінками експертів – це 7 млрд. грн. 

Бюджет-2014 – бюджет поліційної держави 

Фактично, збільшення видатків (до того ж, значне, на 2,4 млрд!) відбудеться лише по Міністерству внутрішніх справ: Зокрема, зростання видатків відбудеться по: 

- МВС – з 16,0 млрд. грн. до 18,4 млрд. грн. 
- судовій адміністрації – з 4,4 млрд. грн. до 4,6 млрд. грн. 
- міністерству доходів з зборів – з 5,9 млрд. грн. до 6,4 млрд. грн. 

Водночас 2014 року відбудеться зменшення видатків: 

- на охорону здоров'я – з 10 млрд. грн. до 9,8 млрд. грн. 
- на агропромисловий комплекс – з 8,7 млрд. грн. до 7,7 млрд. грн. 
- на оборона – з 15,3 млрд. грн. до 14,6 млрд. грн. 

Держборг перевищить у 1,5 рази обсяг бюджету 

Запланований рівень державного боргу вже не просто перевищив обсяг державного бюджету. Граничний його рівень 2014 року складе 580,1 млрд. грн., що в півтора рази перевищує обсяг дохідної частини державного бюджету. 

Поділіть на чисельність населення держави і отримаєте, що кожен українець завдяки "політиці фінансової стабільності" винен майже 13 тис. гривень. 

Слід нагадати, що кредит у сумі 15 млрд. грн., "люб'язно" наданий Януковичу Путіним, також буде стимулювати нарощування державного боргу. Цей кредит Україні не буде здатна погасити, оскільки отримані кошти підуть на проїдання (латання бюджетних дір), а не на інвестиційні проекти. Отже, отримані від Росії гроші не будуть працювати і не будуть створювати нові гроші. 

У разі непогашення або неповного і несвоєчасного погашення зобов'язань українською державою Росія через міжнародний арбітраж буде стягувати з України в судовому порядку державне майно. А це – стратегічні державні підприємства, системи комунікацій, військові об'єкти, оборонні комплекси, ГТС... 

Яким бачить Державний бюджет України на 2014 рік Всеукраїнське обєднання «Свобода» пропонуємо ознайомитись в розширеному матеріалі Пропозиції ВО "Свобода" щодо змін у проекті Державного бюджету-2014
Категорія: Новини | Переглядів: 586 | Додав: Alexeyntsa | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Пошук
Погода
незаБУДЬМО
Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання
Онлайн радіо
Лайв ФМ 102.0 Бердичів
Онлайн Радио
Друзі сайту




  • Live FM Радіо Бердичівлян
  • Бердичівська ГО "Стимул"
  • Блог Олексія Побережного
  • Категорії розділу
    Новини [338]
    Новини Бердичева
    2024 © Бердичів СІТІ. Всі права захищені. Безкоштовний хостинг uCoz