Бердичів Сіті
Четвер, 02.05.2024, 10:27
Меню сайту
Корисні закладки
Відправка СМС
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0


Форма входу

Головна » 2014 » Січень » 11 » Результати Літературної премії імені Джозефа Конрада-Коженьовського-2013
16:12
Результати Літературної премії імені Джозефа Конрада-Коженьовського-2013
Одну з найвпливовіших премій у царині літератури - Літературну премію імені Джозефа Конрада-Коженьовського-2013 здобула Таня Малярчук.

Таня Малярчук – письменниця, журналістка.
Народилася 1983 року в Івано-Франківську, закінчила Прикарпатський університет імені Василя Стефаника, за фахом — український філолог. Довгий час жила в Києві, працювала на телебаченні, зокрема, у програмі журналістських розслідувань «Попередження з Миколою Вереснем». Зараз мешкає у Відні. Автор п’яти збірок короткої прози та одного роману. Друкувалася також у часописах «Березіль», «Четвер», «Критика», «ШО». Оповідання й есе перекладені польською, румунською, німецькою, англійською, російською та білоруською мовами. В австрійському видавництві «Residenz» вийшли дві книжки у перекладі на німецьку («Говорити» 2009 р., «Біографія випадкового чуда» 2013 р.). Відзначена премією «Kristal Vilenica 2013» (Словенія) за оповідання «Жінка і її риба». 

Протягом кількох місяців від українських та іноземних культурних інституцій, наукових центрів, видавництв, творчих об’єднань та приватних осіб надходили заявки з іменами кандидатів. Міжнародне журі, до якого увійшли представники польської та української спільнот, відібрали трьох найдостойніших із 25, яких українці заявили у довгому списку. Цьогорічними фіналістами Премії Конрада стали: Андрій Бондар, Тетяна Малярчук, Остап Сливинський. 

«Вибір, як завжди, був непростим. І передусім з огляду на якість, а не кількість запропонованих кандидатів на здобуття премії, ― говорить директор Польського Інституту у Києві, голова журі премії Ярослав Ґодун. ― Хочу також висловити подяку усім тим особам та установам, які заявили своїх кандидатів, позаяк без їхньої активної позиції ці автори могли б не потрапити у трійку фіналістів премії». 

Окрім нагороди в 3000 євро від Польського Інституту, Таня Малярчук отримала можливість піврічного стажування у Польщі в рамках стипендіальної програми Міністра культури і національної спадщини Республіки Польща «GAUDE POLONIA». 

Літературна премія імені Джозефа Конрада-Коженьовського була заснована 2007 року Польським Інститутом у Києві за партнерства Національного центру культури у Варшаві з метою підтримки молодих українських літераторів. Кожні два роки премія присуджується українському письменникові віком до 40 років. За аналогією з Нобелівською — не за конкретний літературний твір, а за послідовну реалізацію творчого шляху, інноваційність форми, ламання стереотипів та універсальність послання. 

Нагадаємо, Джозеф Конрад народився 3 грудня 1857 року в с.Терехове у Бердичівському районі – англійський письменник, уродженець України. Вважається одним із найвидатніших англійських прозаїків — при тому, що до 20 років не володів вільно англійською.
Категорія: Новини | Переглядів: 564 | Додав: Alexeyntsa | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Пошук
Погода
незаБУДЬМО
Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання
Онлайн радіо
Лайв ФМ 102.0 Бердичів
Онлайн Радио
Друзі сайту




  • Live FM Радіо Бердичівлян
  • Бердичівська ГО "Стимул"
  • Блог Олексія Побережного
  • Категорії розділу
    Новини [338]
    Новини Бердичева
    2024 © Бердичів СІТІ. Всі права захищені. Безкоштовний хостинг uCoz