Бердичів Сіті
П`ятниця, 29.03.2024, 17:12
Меню сайту
Корисні закладки
Відправка СМС
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0


Форма входу

Головна » 2015 » Січень » 28 » Шепетівка навчить Бердичів правильно позбуватись радянських назв вулиць?
12:01
Шепетівка навчить Бердичів правильно позбуватись радянських назв вулиць?

Потрапив на лист із Шепетівської районної державної адміністрації і був приємно здивований, що вона знаходиться на вулиці Героїв Небесної Сотні. 
Шепетівка - невелике місто Хмельницької області. Населення - в 2 рази менше, ніж в Бердичеві. Але вони спромоглись переіменувати частину вулиць, які залишились у совдепівський спадок, вшанувавши тим самим своїх Героїв. 

У 2014 році в Шепетівці були переіменовані:

  • - вулицю Чернишевського перейменовано на вулицю Ігоря Ляшенка; 

Ігор Ляшенко - уроженець Шепетівки, український військовий, підполковник, командир механізованого батальйону 24-ї окремої механізованої Залізної бригади імені Данила Галицького Сухопутних військ Збройних сил України. Загинув в ході  антитерористичної операції на Донбасі 19 червня 2014.

  • вулицю Миру – на вулицю Ярослава Давидова;

Ярослав Давидов - уроженець Шепетівки, український солдат-десантник. Загинув в ході антитерористичної операції на Донбасі від снайперського пострілу під час виконання завдань на блокпосту біля міста Слов'янськ. На момент загибелі йому було всього 20 років.

  • провулок Шварца – на провулок Миколи Дзявульського.

Дзявульський Микола - громадський активіст, вчитель географії та біології, 20 лютого 2014 року загинув на Майдані від кулі снайпера. Герой України.

  • вулицю 40-річчя Жовтня – на вулицю Максима Коваля;

Максим Коваль - український військовий. Загинув в ході антитерористичної операції на Донбасі. На момент загибелі йому було 20 років.

  • вулицю Карла Маркса – на вулицю Героїв Небесної Сотні;
  • вулицю Артема – на вулицю Данила Галицького;

Виходить, що в Шепетівці живуть більш свідомі люди, а міська влада не боїться рішучих дій, не боїться поширювати патріотичну думку в місті. 
В нас є свої Герої – не Фрунзе, не Котовський, а Старіков, Абрамов, Сідлецький, Ящук та інші військові Герої-бердичівляни, які обороняли країну від агресора і загинули, виконуючи свій обов’язок перед Батьківщиною. 


Після розпаду СРСР в Європі були вжиті радикальні заходи відносно всієї радянської символіки та вулиць з радянськими назвами. Я вважаю, що ми вже давно відійшли від цього, ми обираємо європейський шлях розвитку, тому просто зобов’язані перейменувати вулиці, до того ж, їх багато. Наша історія дуже багатогранна, і це слід зафіксувати у назвах наших вулиць. Набридли вислови, що це не на часіі. А коли буде «на часі»? Зараз якраз той час, коли потрібно увіковічити як Героїв теперішніх, так і згадати про історичних постатей минулого, які відіграли значну роль в розбудові держави Україна. 
Чому в Шепетівці вже прийшов час, а в Бердичеві все ще не готові? Я хочу в майбутньому йти по вулиці зі своєю дитиною і розповідати про Героя Абрамова, про «кіборга» Сідлецького, згадати Данила Галицького та зробити екскурс в історію на вулиці Мазепи. 
До речі, навіть в селі Іванківці вже є вулиця Героїв Небесної сотні… Там не бояться конкретики.

Інфорграфіка: як перейменувати вулицю

Олексій Тростянський

Категорія: Новини | Переглядів: 892 | Додав: О_Тростянський | Теги: СРСР, вулиці, бердичів | Рейтинг: 4.2/5
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Пошук
Погода
незаБУДЬМО
Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання
Онлайн радіо
Лайв ФМ 102.0 Бердичів
Онлайн Радио
Друзі сайту




  • Live FM Радіо Бердичівлян
  • Бердичівська ГО "Стимул"
  • Блог Олексія Побережного
  • Категорії розділу
    Новини [338]
    Новини Бердичева
    2024 © Бердичів СІТІ. Всі права захищені. Безкоштовний хостинг uCoz