Бердичів Сіті
Четвер, 02.05.2024, 02:58
Меню сайту
Корисні закладки
Відправка СМС
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0


Форма входу

Головна » 2014 » Січень » 6 » Світові науковці підтримали Євромайдан і запропонували створити план розвитку України
00:37
Світові науковці підтримали Євромайдан і запропонували створити план розвитку України
Під заявою підписалися понад 80 представників світової інтелектуальної еліти з найвідоміших університетів усього світу. Вчені пропонують створити для України аналог європейського "плану Маршалла", щоб перетворити країну на повністю демократичну і покласти кінець корумпованому і жорстокому режиму і геополітичній уразливості. Про це повідомляє видання Дзеркало тижня у матеріалі «Світове академічне співтовариство висловило підтримку Євромайдану і запропонувало створити "план Маршалла" по-українськи».

Представники світового академічного співтовариства підписали звернення з підтримкою українців, які обстоюють свої права на Майдані. 

Текст звернення "Підтримайте українців, і вони можуть допомогти нам побудувати більш справедливу Європу" опублікований на сайті авторитетного британського видання The Gurdian увечері в п'ятницю, 3 січня. 

Так, академічне співтовариство обурене, що насилля з боку влади спрямована на молодь і журналістів, і звертає увагу, що така поведінка уряду "є руйнівним як для самої влади, так і для майбутнього країни, яку вона представляє". 

Підписанти закликали уряди своїх країн і міжнародні організації "розрізняти український уряд і українське суспільство". При цьому до першого слід ставитися з максимальною критикою", а безпосередньо українців максимально підтримати українців у їх зусиллях, "щоб покласти край корумпованому і жорстокого режиму і геополітичної уразливості" України. 

Вчені закликають свої уряди до "розробки нової політики щодо України" і створення плану, подібного європейського плану Маршалла, який забезпечив би її перетворення в повністю демократичну країну і суспільство з гарантованим захистом цивільних прав. 

Переклад листа: 

"У ці дні світ уважно стежить за Україною. Деякі з останніх подій, насамперед періодичні спроби уряду застосувати насильство щодо мирних демонстрантів, викликають серйозну тривогу. 

Нас, представників міжнародного академічного співтовариства, особливо турбує той факт, що насильство та переслідування нерідко спрямовані на молодь, дуже часто на журналістів, студентів і молодих викладачів. 

Така поведінка українського уряду є руйнівним як для самої влади, так і для майбутнього країни, яку вона представляє. 

На відміну від уряду, українське суспільство показало чудову громадянську зрілість. Його рішучість тримати свій протест у сфері законності і його незмінний відмова від насильства є зразком для захисту цивільних прав. 

Сьогодні український Майдан представляє Європу в кращому вигляді - в такому, який багато мислителів минулого і сьогодення визначали фундаментальними європейськими цінностями. 

Ми закликаємо наші уряди і міжнародні організації підтримати українців у їх зусиллях, щоб покласти кінець корумпованому і жорстокого режиму і геополітичної уразливості їх країни. 

Україна потребує плані, такого європейського плану Маршалла, який забезпечить її перетворення повністю демократичну країну і суспільство з гарантованим захистом цивільних прав. 

У розробці нової політики щодо України ми пропонуємо розрізняти український уряд і українське суспільство. 

Одночасно до першого слід ставитися з максимальною критикою, а друге заслуговує максимальної підтримки. 

Дозвольте нам допомогти українцям побудувати нову Україну - і тоді вони, безумовно, допоможуть нам побудувати нову Європу і більш справедливий світ".
Категорія: Новини | Переглядів: 713 | Додав: Alexeyntsa | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Пошук
Погода
незаБУДЬМО
Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання
Онлайн радіо
Лайв ФМ 102.0 Бердичів
Онлайн Радио
Друзі сайту




  • Live FM Радіо Бердичівлян
  • Бердичівська ГО "Стимул"
  • Блог Олексія Побережного
  • Категорії розділу
    Новини [338]
    Новини Бердичева
    2024 © Бердичів СІТІ. Всі права захищені. Безкоштовний хостинг uCoz