Бердичів Сіті
Четвер, 25.04.2024, 17:23
Меню сайту
Корисні закладки
Відправка СМС
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0


Форма входу

Головна » 2012 » Липень » 5 » У Бердичеві свободівці не дозволяють ігнорувати волю громади
14:05
У Бердичеві свободівці не дозволяють ігнорувати волю громади
Поблизу приміщення Бердичівської міської ради свободівці та представники інших опозиційних політичних партій провели мітинг на захист української мови та висловили протест проти прийняття антиконституційного закону "Про засади державної мовної політики". Акція стала відповіддю на ігнорування волі громади Бердичівською міською радою минулої сесії 27 червня. Зокрема, цього разу нарешті до звернення бердичівлян долучився місцевий осередок ВО «Батьківщина», який має значну кількість своїх представників серед депутатського корпусу.

Нагадаємо, ще 23 червня було ухвалено звернення до Президента України, голови Верховної Ради України, до депутатів Житомирської обласної, бердичівської міської та районної рад у якому мешканці міста Бердичева та району вимагають не приймати цей ганебний законопроект. Дане рішення було проігнороване місцевим депутатським корпусом. Більше того, звернення громади не було поставлено на порядок денний сесії.

 «Порушення регламенту під час прийняття «мовного закону» у Верховній Раді та спротив патріотів біля Українського Дому в столиці сколихнув всю країну. Ігнорування волі громад на місцевому рівні викликає несприйняття антиукраїнських дій у пересічних громадян. Водночас подібні дії манкуртів у владі призводять до об’єднання патріотів у Бердичеві, які не допустять ігнорування волі місцевої громади», - прокоментував ситуацію Голова Бердичівської міської партійної організації Всеукраїнського об’єднання «Свобода» Олексій Побережний.

Більше сотні бердичівлян висловили вимогу надіслати від Бердичівської міської ради звернення Президенту України про ветування закону "Про засади державної мовної політики".

Нагадаємо, 4 липня в Житомирі також відбувся мітинг на захист української мови в якому взяло участь близько двох сотень учасників. На заході виступили свободівці - депутат Житомирської міської ради Сергій Онищук та Голова обласної громадської організації «Просвіта» Святослав Васильчук. Напередодні Голова Житомирської обласної організації ВО «Свобода» Сидір Кізін закликав долучатися до захисту української мови.

Як відомо, вже четверту добу активісти Всеукраїнського об’єднання стоять на Майдані Корольова біля облдержадміністрації. Націоналісти Житомира підняли червоно-чорний прапор у наметовому містечку обласного центру.

У столиці цими днями було теж не спокійно. Кілька разів на добу відбувалися сутички українців зі спецпідрозділами. Пропонуємо вашій увазі відео «війни за мову».

Категорія: Новини | Переглядів: 972 | Додав: Alexey_NTSA8734 | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Пошук
Погода
незаБУДЬМО
Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання
Онлайн радіо
Лайв ФМ 102.0 Бердичів
Онлайн Радио
Друзі сайту




  • Live FM Радіо Бердичівлян
  • Бердичівська ГО "Стимул"
  • Блог Олексія Побережного
  • Категорії розділу
    Новини [338]
    Новини Бердичева
    2024 © Бердичів СІТІ. Всі права захищені. Безкоштовний хостинг uCoz