Бердичів Сіті
Вівторок, 14.05.2024, 06:01
Меню сайту
Корисні закладки
Відправка СМС
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0


Форма входу

Головна » 2013 » Квітень » 18 » У Бердичеві вперше пройшла конференція єпископів Римо-Католицької церкви
13:10
У Бердичеві вперше пройшла конференція єпископів Римо-Католицької церкви

З кожним роком місто Бердичів все впевненіше заявляє про себе як один з центрів католицизму в Україні. Вперше за свою історію Санктуарій Матері Божої Бердичівської став місцем проведення Конференції Римсько-Католицьких Єпископів України.
Зібрання головних провідників католицької віри у нашій країні само по собі є подією непересічною. Цьогорічна конференція у Бердичеві тривала три дні з 16 по 18 квітня. 

У рік, оголошений Папою Бенедиктом ХVІ Роком Віри, і вище духовенство, і ті, хто відчув своє покликання служити Господові зовсім недавно, прагнуть бути ближчими до тієї, котру вважають взірцем Віри – до Матері Божої. Тож те, що свою 41-шу спільну зустріч римо-католицькі священики вирішили провести саме біля Ікони Матері Божої у Санктуарії, виглядає символічно. На конференцію був запрошений високий гість із Польщі – Архієпископ Щецина-Каменя Анджей Дзенга, котрий відправив Святу Месу та виголосив проповідь. Зокрема, він підкреслив, що у своїй дієцезії в Щеціні має дуже багато вірних з України, Білорусії, Литви, які були туди насильно переселені. Тому від їхнього імені він передав особливі вітання всім вірним, які зараз живуть тут, в Україні. 

Єпископи також прийняли рішення звернутися з Пастирським Листом до своїх вірних з приводу 70-річниці Волинської трагедії, який буде зачитано у кожній парафії 30 червня. А головні поминальні урочистості з нагоди цієї річниці відбудуться у м. Луцьку 14 липня. 

В ході засідання також обговорили питання святкування 1025 річниці Хрещення Київської Русі, яке буде відзначатися в Києві 4 серпня 2013 року. Зокрема, єпископи також братимуть участь у святкуванні Ювілею, яке організовує православна і греко-католицька Церкви, прагнучи тим самим єдності, адже під час Хрещення Русі Церква не була поділеною.
Єпископ Броніслав Бернацький, Єпископ-Ординарій Одесько-Сімферопольської дієцезії окремо зупинився на жахливих сторінках нашої недавньої історії: «Понад 70-ти років, протягом яких Україна належала до Радянського Союзу, вона була краєм атеїстичним: влада була невіруючою, існували переслідування й репресії, храми були закриті, священиків не було. Так що оголошення 2013-го року роком Віри на часі. 

Єпископи з усієї України (у ній ми маємо 7 дієцезій) призначені для того, щоби стати на чолі католицької Церкви у своїх єпархіях. Аби керувати нею, допомагати їй розвиватися. Для цього потрібні і нові покликання, і відбудова нових храмів.» 

На молитві й під час обговорювання єпископами церковних справ був присутній Апостольський Нунцій в Україні Високопреосвященний Архієпископ Томас Едвард Ґалліксон. 

Архієпископ Мечислав Мокшицький, Архієпископ-Митрополит Львівський відзначив важливість таких подій: «Під час цих молитовних зустрічей ми можемо передати цінності, котрі несе із собою християнство. Поки людина має спокій у серці і надію на Воскресіння, вона буде щаслива і буде легше переносити життєві труднощі». 

Згодом, під час розмови, Архієпископ Мечислав Мокшицький натякнув і про можливість приїзду до Бердичева самого Папи Римського: «Я думаю, що Папа Франциск також буде контентувати міжнародні паломництва, як і його попередники. Папа відвідує і столиці, і дієцезії, тож, якщо буде така нагода, ми запросимо його до Бердичева. Ми би тішилися, коли б він відвідав це святе місце». 

Отож, конференція єпископів Римо-Католицької церкви, яка проходила в славному місті Бердичеві принесла багато новин та тем для роздумів світських та духовних. 

Зокрема, у Санктуарії вперше зустрілися семінаристи трьох існуючих на території країни вищих семінарій – Львівської архідієцезії, а також Києво-Житомирської та Кам’янець-Подільської дієцезій. 

На завершення засідання, яке мало також паломницьких характер, римсько-католицькі єпископи біля підніжжя Матері Божої Святого Скапулярію, яка знаходиться в Бердичівському Всеукраїнському Санктуарії, уділили всім вірним і цілій Україні Боже благословення.
Категорія: Новини | Переглядів: 643 | Додав: Alexeyntsa | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Пошук
Погода
незаБУДЬМО
Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання
Онлайн радіо
Лайв ФМ 102.0 Бердичів
Онлайн Радио
Друзі сайту




  • Live FM Радіо Бердичівлян
  • Бердичівська ГО "Стимул"
  • Блог Олексія Побережного
  • Категорії розділу
    Новини [338]
    Новини Бердичева
    2024 © Бердичів СІТІ. Всі права захищені. Безкоштовний хостинг uCoz