Бердичів Сіті
Вівторок, 07.05.2024, 03:09
Меню сайту
Корисні закладки
Відправка СМС
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0


Форма входу

Головна » 2013 » Липень » 21 » Урочистості Матері Божої Святого Скапулярію
16:28
Урочистості Матері Божої Святого Скапулярію
21 липня на площі перед Всеукраїнським Санктуарієм Матері Божої Святого Скапулярію відбулась Урочиста Літургія з нагоди Урочистості Матері Божої Святого Скапулярію. Урочисту Літургію очолив Архієпископ-Митрополит Львівський Мечислав Мокшицький, а спіслужили йому Архієпископ Петро Мальчук, Ординарій Київсько-Житомирської дієцезії, Єпископ Броніслав Бернацький, Ординарій Одесько-Сімферопольської дієцезії, Єпископ-помічник Київсько-Житомирської дієцезії Віталій Скомаровський, Єпископ-помічник Одесько-Сімферопольської дієцезії Яцек Пиль та Єпископ Станіслав Широкорадюк, Апостольський Адміністратор Луцької дієцезії. 

Також був присутній Архієпископ Томас Едвард Галліксон, Апостольський Нунцій в Україні. Орден Босих Кармелітів представляв о. Ульріх Добган OCD з Німеччини, провінціал Німецької проповінції. Краківську провінцію Ордену Босих Кармелітів представляв о. Тадеуш Флорек OCD. Разом з ними співслужили десятки священиків з України, Білорусі та Польщі. Вперше у Урочистій Літургії взяв участь о. Іван Цихуляк, настоятель парафії УГКЦ з м. Бердичева. 

Під час Урочистої Літургії Архієпископ-Митрополит Львівський Мечислав Мокшицький, який був багаторічним другим секретарем Папи Римського Івана Павла ІІ виголосив проповідь та передав для Санктуарію мощі бл. Івана Павла ІІ, якими поблагословив всіх вірних на завершення Літургії. Важливим моментом богослужіння було відчитання Архієпископом Петром Мальчуком Акту віддання цілої України під покров Матері Божої Святого Скапулярію. Потрібно відмітити, що в попередні роки перед іконою Матері Божої Бердичівської відчитувався акт віддання Київсько-Житомиської дієцезії Богородиці. 

В Уростистостях взяло участь близько 20 тисяч чоловік з усіх Римсько-Католицьких дієцезій України, а також з Польщі, Росії, Білорусі, Іспанії, Молдови, Домініканської Республіки, Парагваю та Камеруну. Найменшою паломницею цього року стала п'ятимісячна Вікторія з Шепетівки, а найстаршим став паломник з Житомира, який має 83 роки. Відвідали святкування в Бердичеві і представники дипломатичних місій з Польщі, Бельгії, Словаччини та Австрії, а також представники українського та польського Парламентів, представники міської та районної влади Бердичева. 

На завершення Літургії до вірних звернувся настоятель бердичівської парафії Непорочного Зачаття Пресвятої Діви Марії та хранитель Санктуарію о. Петро Гевельт OCD, який подякував всім людям, "парафіянам та не тільки", представникам влади, добродіям за допомогу в організації та проведенні Урочистостей Матері Божої Святого Скапулярію. З пивітанням до всіх прочан звернувся також Архієпископ Томас Едвард Галліксон. 

Після закінченні Літургії всі бажаючі могли прийняти шату Марії - Святий Скапулярій, який накладали отці босі кармеліти. На завершення можна сказати, що цьогорічне святкування урочистості пройшло в піднесеній молитовній атмосфері, яка надовго запам'ятається всім учасникам. 

Максим Железницький 
Категорія: Новини | Переглядів: 630 | Додав: Alexeyntsa | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Пошук
Погода
незаБУДЬМО
Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання
Онлайн радіо
Лайв ФМ 102.0 Бердичів
Онлайн Радио
Друзі сайту




  • Live FM Радіо Бердичівлян
  • Бердичівська ГО "Стимул"
  • Блог Олексія Побережного
  • Категорії розділу
    Новини [338]
    Новини Бердичева
    2024 © Бердичів СІТІ. Всі права захищені. Безкоштовний хостинг uCoz