Бердичів Сіті
Середа, 15.05.2024, 00:21
Меню сайту
Корисні закладки
Відправка СМС
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0


Форма входу

Головна » 2013 » Квітень » 24 » В Бердичеві є все... навіть черевики 90-го розміру
13:38
В Бердичеві є все... навіть черевики 90-го розміру
Бердичівляни вирішили нагадати про славне минуле міста черговим рекордом. Працівники приватного підприємства "Чобіток” Валерій Татунець, Олексій Калайда та Сергій Коляда спільними зусиллями пошили унікальний черевик ...90-го розміру. Взуття шилося два місяці. Оскільки на такий розмір не існує лекал і колодок, майстрам довелося перевернути гори книг, зробити десятки заготівель із пап'є-маше. Саму колодку вистругав умілець із смт Гришківці, на що у нього пішов місяць. 

Як наслідок, 60 сантиметровий черевик майстри презентували міському голові Василю Мазуру. Директор ПП "Чобіток" Сергій Коляда повідомив, що чоловіча туфля виготовлена за усіма правилами і технологіям, при пошитті використовувалися виключно натуральні матеріали, через що екземпляр вийшов дуже легким. 

Так як ходити у одному черевикові буде не надто зручно, тому майстри пообіцяли пошити ще один і презентувати його на головній сцені під час святкувань Дня міста. 

Бердичів з давніх-давен користувався славою міста в якому живуть чудові шевці. Пам'ять про старих майстрів зберігає музей, створений при «Чобітку». У ньому можна побачити і старовинні інструменти, якими користувалися професіонали. До речі, саме за допомогою цих інструментів шилася і туфля 90-го розміру. 

"Якби знайшлася людина з таким розміром ноги, їй у нашому взутті було б комфортно", - уточнив директор ПП «Чобіток Сергій Коляда». 

Нагадаємо, найбільший розмір ноги, офіційно зафіксований у людини, був у Роберта Уодлоу, який жив у першій половині минулого століття у США. Чоловік мав зріст 2 метри 72 сантиметри, а розмір його ноги був 76-ий. Із тих, хто є діючим офіційним володарем рекорду за розмірами ноги, є марокканець Брагім Такіулла, який проживає у Франції. У нього 58-ий розмір ноги: ліва ступня чоловіка дорівнює 38,1 см, а права — 37,5 см. 

Відзначимо також, що справді рекордсменом за цими показниками є українець Леонід Стадник, який мешкає у Чуднівському районі на Житомирщині. Розмір його ноги складає 62-ий. Чоловікові завжди дуже складно знайти собі підходяще взуття. Тепер з’явилося ще кілька майстрів і в Бердичеві, які зможуть допомогти українському Гуліверу.

Категорія: Новини | Переглядів: 735 | Додав: Alexeyntsa | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Пошук
Погода
незаБУДЬМО
Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання
Онлайн радіо
Лайв ФМ 102.0 Бердичів
Онлайн Радио
Друзі сайту




  • Live FM Радіо Бердичівлян
  • Бердичівська ГО "Стимул"
  • Блог Олексія Побережного
  • Категорії розділу
    Новини [338]
    Новини Бердичева
    2024 © Бердичів СІТІ. Всі права захищені. Безкоштовний хостинг uCoz