Бердичів Сіті
Субота, 18.05.2024, 21:50
Меню сайту
Корисні закладки
Відправка СМС
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0


Форма входу

Головна » 2013 » Травень » 15 » Влада використовує владу для збору дітей на «анти-фашистську істерію»
01:33
Влада використовує владу для збору дітей на «анти-фашистську істерію»
На антифашистський мітинг у Житомирі студентів приводили групами, заповнили всю площу Корольова. Керівники навчальних закладів Житомира соромилися журналістів та відмовлялися коментувати що відбувається на площі і стежили уважно за студентами, щоб ті теж з журналістами не спілкувалися. 

Молодь заповнила майдан Корольова, створивши ефект масовості, а перед сценою вишикувався десяток людей з червоними прапорами і плакатами. Гасла в руках протестувальників мали відверто провокативний характер, який межував з розпалюванням міжнаціональної ворожнечі, на кшталт - «Галичина - лігво неофашизму». 

В усьому навколо вбачалася рука невидимого майстра. Подібними гаслами вкотре намагалися ділити людей на сорти, як це було напередодні помаранчевої революції 2004 року в Україні. Нажаль, влада, організовуючи подібні «заходи» не виносить уроків історії. 

Одразу після офіційного початку мітингу молодь почала згортати прапори і потихеньку розходитися. Як повідомляв Житомир.info, студенти Житомирського державного технологічного універститету розповіли, що адміністрація вузу попередила їх про обов'язкову участь у мітингу, присутність обіцяли перевіряти за списками. 

Голова Житомирської обласної організації ВО "Свобода" Сидір Кізін нагадав владі, що подібні дії порушують конституційні права та свободи громадян: «Вважаємо, що це є намаганням відродити совєцькі паради, куди людей примусово зганяли компартійні діячі. Ті часи вже давно минули, чого ніяк не збагнуть колишні комуністи, які сьогодні є очільниками Партії регіонів в області. Хочу нагадати чиновникам із минулого, що такі дії є грубим порушенням конституційних прав і свобод громадян та тягнуть за собою відповідальність згідно з українським законодавством. Закликаю громадян, яких примушують до участи у провладному мітингу, не боятися тиску та повідомляти правоохоронним органам про незаконні дії. Режим розуміє, що люди добровільно сьогодні виходять лише на антивладні протести. Тому вимагаємо від місцевої влади утриматися від подібної практики, оскільки суспільство готове дати оцінку таким діям. І підтвердженням цьому є велелюдні акції "Вставай, Україно!", що збирають десятки тисяч українців по всій державі». 

Дивіться також сюжет «5 каналу» з назвою «На антифашистський мітинг примусово зганяли людей»
 

  
Категорія: Новини | Переглядів: 582 | Додав: Alexeyntsa | Теги: антифашисти, Житомир, Рижук, Сидір Кізін, Партія регіонів | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Пошук
Погода
незаБУДЬМО
Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання
Онлайн радіо
Лайв ФМ 102.0 Бердичів
Онлайн Радио
Друзі сайту




  • Live FM Радіо Бердичівлян
  • Бердичівська ГО "Стимул"
  • Блог Олексія Побережного
  • Категорії розділу
    Новини [338]
    Новини Бердичева
    2024 © Бердичів СІТІ. Всі права захищені. Безкоштовний хостинг uCoz