Бердичів Сіті
Четвер, 28.03.2024, 20:07
Меню сайту
Корисні закладки
Відправка СМС
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0


Форма входу

Головна » Архів матеріалів
« 1 2 ... 5 6 7 8 9 ... 35 36 »

На Житомирщині з’явилася ще одна патріотична сім’я. Боротьба за Україну не лише загартовує, але й зближує. Справжні почуття окрилили й відому бердичівлянку, героя революції Гідності на майдані Незалежності в Києві Анастасію Поліщук та волинянина оборонця барикад Дмитра Глотова. Сьогодні Настя санітарка Нацгвардії, а Дмитро - боєць добровольчого батальйону "Айдар". Побратися вирішили, тільки-но отримали нагоду кілька днів побути разом – на ротації.

Познайомилися ще під час революції, а освідчитися боєць "Айдару" наважився лише кілька днів тому, після повернення зі Сходу. Спочатку планували урочистість провести по простому, але у революціонерів просто не буває – долучилися побратими-майданівці. За день знайшли і вбрання, і приміщення для урочистостей.

Обручки в наречених особливі: Дмитро кілька місяців носив їх на шиї під час боїв із терористами.

Як повідомляє 5 канал, незабаром новостворена сім'я знову вирушить на передову: ... Читати далі »

Категория: Новини | Просмотров: 844 | Добавил: Alexeyntsa | Дата: 24.12.2014 | Комментарии (0)

Олександр Ревега, обраний по одномандатному округу №63, склав присягу народного депутата.

Відзначимо, на цих виборах Ревега балотувався як самовисуванець, а на виборах у 2012 році висувався як кандидат до парламенту від "Партії регіонів", однак не пройшов у Раду, поступившись результатом Анжеліці Лабунській.

Водночас Олександр Ревега написав заяву на вхід до міжфракційного депутатського об'єднання ... Читати далі »

Категория: Новини | Просмотров: 866 | Добавил: О_Тростянський | Дата: 23.12.2014 | Комментарии (0)

Верховній Раді пропонують ухвалити проект закону Про цивільну зброю і боєприпаси, який розширить можливості володіння вогнепальною зброєю цивільними особами.

Відповідний законопроект №1135-1 зареєстрували у Верховній Раді 10 грудня 2014 року група депутатів, серед яких Андрій Парубій, Андрій Іллєнко, Юрій-Богдан Шухевич, Олег Ляшко та багато інших.

Cтаттею 4 законопроекту пропонують встановити, що цивільна зброя першої категорії, а також охолощена та деактивована зброя перебувають у вільному обігу, а для володіння зброєю  другої, третьої і четвертої категорій та боєприпасами до неї потрібен дозвіл ... Читати далі »

Категория: Новини | Просмотров: 660 | Добавил: О_Тростянський | Дата: 23.12.2014 | Комментарии (0)

Останнім часом у засобах масової інформації з’являлись повідомлення про скасування виплати стипендій студентам вищих навчальних закладів та учням професійно-технічнічних навчальних закладів. Це викликало обурення студентів, які планували збиратись на мітинг 23 грудня, щоб змусити Кабінет Міністрів та Міністерство освіти і науки України все ж таки переглянути своє рішення. З одного боку, можна зрозуміти студентів, які були готові до радикальних дій: для багатьох стипендія - це єдина можливість виживання під час навчання. А з іншого, треба логічно мислити, що при нинішній ситуації уряд наврядче прийматиме рішення, які б могли дестабілізувати  і так неспокійну ситуацію в країні, зібравши тисячі обурених студентів під стінами парламенту.

Сьогодні Міністр освіти Сергій Квіт остаточно поставив крапку ... Читати далі »

Категория: Новини | Просмотров: 585 | Добавил: О_Тростянський | Дата: 22.12.2014 | Комментарии (0)

Команда незалежного новинарного ресурсу Бердичів СІТІ хоче, щоб наше місто стало кращим та успішнішим. А спільний результат, як відомо, залежить від вкладу кожного. Отож, пропонуємо Вашій увазі поради кращих. Сьогодні це голова ради директорів компанії Майкрософт та найбагатша людина планети – Білл Гейтс. Виступаючи перед старшокласниками він сформулював 11 правил, які, на його думку, вони ніколи б не дізналися навчаючись у класичних закладах освіти:

1). Життя несправедливе – треба погодитись з цим фактом.

2). Світу абсолютно байдуже на твоє самовідчуття і самоповагу. Світ очікує від тебе досягнень, перед тим як сприйняти твої емоції та відчуття власної гідності.

3). Малоймовірно, що тобі почнуть платити 40 тисяч в рік одразу по зевершенню школи. Ти не станеш віце-президентом компанії з лімузином і особистим шофером, поки не заслужиш цього.

4). Якщо ти думаєш, що твій вчитель строгий і вимогливий, - зачекай знайомства зі своїм босом. На відміну від вчителя, кар'єра боса залежить від того, як ти справляєшся зі своїми завданнями.

5). Обсмажувати бургери в Макдоналдс ... Читати далі »

Категория: Новини | Просмотров: 667 | Добавил: Alexeyntsa | Дата: 22.12.2014 | Комментарии (0)

В Бердичівській виправній колонії №70 з серпня ув’язненим роздають газету «Новороссия», яка друкується сепаратистами так званої «ДНР». Про це повідомляє Maidan Press Center з посиланням на слова адвоката Анни Литвин.

За словами правозахисниці, про роздачу газети їй розповіли підзахисні, які відбувають покарання у колонії. Жінка подала у правоохоронні органи заяву щодо ситуації, на основі якої розпочали кримінальне провадження за статтею 110 Кримінального кодексу України - «посягання на територіальну цілісність і недоторканність України». Проте, досі нікого покарано не було.

За словами Литвин, бездіяльність правоохоронці аргументують тим, що газета «не заборонена в Україні».

Нагадаємо, більш детально незалежний новинарний ресурс Бердичів СІТІ повідомляв про цю подію на початку жовтня цього року в матеріалі  ... Читати далі »

Категория: Новини | Просмотров: 621 | Добавил: Alexeyntsa | Дата: 22.12.2014 | Комментарии (0)

За совєцького періоду окупації доброчинна постать Миколая, який приносить дітям подарунки та допомагає, тим хто цього потребує була ледь не забороненою. Старше покоління добре пам’ятає той час, коли вони були дітьми, що подарунок від Миколая був чимось абсолютно відмінним від загальноприйнятого світу дорослих, чимось питомо нашим, українським, яке не до вподоби чужим.

Для школярів, Миколай був своєрідним викликом пануючій системі, нашою таємницею та гордістю. Олег Тягнибок напередодні свята також поділився своїми дитячими спогадами та враженнями про альтернативу діду Морозу: «Це враження лише підсилювалось тим, що офіційно пропагованого "дєда Мароза" в кумачовій радянській кольоровій гамі у нас не визнавали, і взагалі важко було зрозуміти, хто це такий. Якийсь непевний піддатий дєдуля з червоним від отого самого носом, з незрозумілою пристрастю до неповнолітньої "Снєгурочки" та абстрактних "сніжинок" і зайчиків. Взагалі традиційного радянського святкування Нового року з усіма його атрибутами, на зразок того ж "дєда Мароза" чи незмінного салату олів'є в нашій родині не було-навіть новорічну ялинку ми прикрашали тільки напередодні Різдва, і ставили під неї фігурку святого Миколая та власноручно виготовлений вертеп. А ... Читати далі »

Категория: Новини | Просмотров: 907 | Добавил: Alexeyntsa | Дата: 19.12.2014 | Комментарии (0)

В межах тижня циклової  комісії спеціальності "Економіка підприємства" Бердичівського коледжу промисловості, економіки та права відбувся вечір  "Українські вечорниці" (вечорниці на Андрія) - повідомляється на сайті коледжу.
Група економістів 3-го курсу (Е-316) на чолі із головою комісії спеціальності "Економіка підприємства" Є.Є. Данилюк  виявила бажання організувати вечір відпочинку для студентів коледжу, із вивченням українського побуту, національних традицій, різноманітними гаданнями і ворожіннями на судженого,  цікавими конкурсами, і традиційними українськими обрядами (кусання калити, пригощання варениками та пирогами, знання українських пісень і т.д.).
Вхід  на вечорниці був строго за паролем, який має знати ... Читати далі »

Категория: Новини | Просмотров: 1188 | Добавил: О_Тростянський | Дата: 17.12.2014 | Комментарии (0)

НОВИНИ З РАДИ: Кількість депутатів у Бердичеві може зменшитись більш-ніж удвічі, а свободівці вимагають позбавити прогульників зарплати

12 грудня стало активним днем реєстрації законопроектів обранців Верховної Ради. У коаліції запропонували скоротити число місцевих депутатів. 10 народних депутатів внесли в парламент законопроект про обмеження максимальної кількості депутатів місцевих рад.

Законопроектом №1150-1, передбачається, що депутатів має бути не більше 50 (на сьогодні максимальна кількість депутатів у місцевій раді в Україні становить 150) Згідно з документом, у такому місті як Бердичів повинно бути всього 20 обранців. Нагадаємо, на сьогодні їхня кількість складає – 50. Попри це, вимоги громади лишаються часто не почутими як це було під час Революції Гідності.

Документ про зменшення кількості місцевих обранців внесли депутати від фракцій "Самопоміч", "Народний фронт", "Блок Петра Порошенка" і Радикальна партія Олега Ляшка

У пояснювальній записці до документа депутати звертають увагу на те, що загальна чисельність ... Читати далі »

Категория: Новини | Просмотров: 704 | Добавил: Alexeyntsa | Дата: 16.12.2014 | Комментарии (0)

Близько 3 годин ночі 16 грудня у дворі одного з багатоквартирних будинків по вулиці Вінницькій невідомі підпалили автомобіль редактора газети «Бердичів діловий» Валерія Шелепи: 

«16 декабря около трех часов ночи неизвестные преступники подожгли автомобиль «Мицубиси Лансер», принадлежащий редактору газеты «Бердичев Деловой». Автомобиль был припаркован возле одного из домов по улице Винницкой. Преступники воспользовались смесью машинного масла и то ли солярки, то ли бензина. Полив крышу и лобовое стекло (чтобы горючая смесь проникла в двигательный отсек), злоумышленники развели костер на левом колесе и ретировались. Машине нанесен ущерб  в несколько тысяч долларов США. Милиционеры нашли доказательства поджога автомобиля ... Читати далі »

Категория: Новини | Просмотров: 769 | Добавил: О_Тростянський | Дата: 16.12.2014 | Комментарии (0)

Черговий випадок, коли через свою необачність та довірливість, людина була ошукана та залишилась без мобільного телефона вартістю понад 2000 гривень.

До Бердичівського МВ УМВС звернувся 27-річний місцевий житель із заявою про ошуканство. Чоловік розповів, що напередодні відпочивав в одному з місцевих розважальних закладів, де до нього звернувся незнайомець з проханням терміново зателефонувати. Не підозрюючи нічого лихого, чоловік дозволив парубкові скористатися власним мобільним телефоном. За хвилину прохач з чужою річчю в руках зник.

Працівники міліції встановили, що кримінальне правопорушення вчинив ... Читати далі »

Категория: Новини | Просмотров: 642 | Добавил: О_Тростянський | Дата: 16.12.2014 | Комментарии (0)

Пошук
Погода
незаБУДЬМО
Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання
Онлайн радіо
Лайв ФМ 102.0 Бердичів
Онлайн Радио
Друзі сайту




  • Live FM Радіо Бердичівлян
  • Бердичівська ГО "Стимул"
  • Блог Олексія Побережного
  • Категорії розділу
    Новини [338]
    Новини Бердичева
    2024 © Бердичів СІТІ. Всі права захищені. Безкоштовний хостинг uCoz