Бердичів Сіті
Середа, 08.05.2024, 01:01
Меню сайту
Корисні закладки
Відправка СМС
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0


Форма входу

Головна » 2013 » Жовтень » 14 » Бердичівляни взяли участь Марші Слави УПА
16:54
Бердичівляни взяли участь Марші Слави УПА
Бердичівські свободівці долучилися до святкувань на Покрову у столиці. Близько двох десятків активістів поїхали разом з Бердичівською міською партійною організацією Всеукраїнського об’єднання «Свобода». Всі інші долучилися вже у Києві. Ряди делегації з нашого міста поповнили також і студенти-бердичівляни, які сьогодні навчаються у провідних вишах Києва. 

Голова Бердичівських свободівців Олексій Побережний відзначив велику кількість бажаючих щороку брати участь у Марші Слави УПА: «Кожен, хто хоча б раз у своєму житті був на Марші Слави – щороку на свято Покрови намагається бути тут. Саме в цей момент можна відчувати той незборимий дух української нації, який веде нас з часів сивої давнини. Навіть сьогодні, попри робочий день, ми бачимо побратимів і патріотів, які попри всі обставини та перепони зараз разом з нами». 

Бердичівляни мали змогу поспілкуватися з віце-спікером Верховної Ради України Русланом Кошулинським та народними депутатами Юрієм Михальчишиним та Олександром Мирним.

У марші на честь 71- ї річниці створення Української повстанської армії цього року вдалося зібрати рекордну кількість учасників - близько 25 тисяч осіб. Про це повідомляє ЛБ.ua 

На самій акції практично відсутні представники міліції, проте у всіх довколишніх дворах чергували міліціонери та бійці спецпідрозділу Беркут, пише газета Коммерсант - Україна. 

Після виступу лідерів Свободи на мітингу в парку Шевченка учасники акції вислухали гімн і вишикувалися в колони для ходи по Володимирській вулиці. Цього року націоналістам вперше з 2005 року, коли відбувся перший марш на честь УПА, вдалося пройти Хрещатиком, куди вони спустилися по вул. Богдана Хмельницького. 

 Бердичівляни з вояками УПА  



Частина учасників акції закрили обличчя масками. Розмір колони був таким, що коли її перші учасники піднімалися по Михайлівській її хвіст все ще був на Володимирській вулиці.
Хода пройшла без інцидентів, міліція не перешкоджала руху. 

На Михайлівській площі ближче до вечора відбувся концерт, проте слухати його залишилося не більше половини учасників мітингу. 

Напередодні паралельні акції пообіцяли провести і ідеологічні противники правих. Однак в останній момент представники Компартії відмовилися від своїх намірів, а на мітинг Прогресивної соціалістичної партії в Парку Слави прийшло не більше 70 осіб.

 

Категорія: Новини | Переглядів: 621 | Додав: Alexeyntsa | Рейтинг: 5.0/2
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Пошук
Погода
незаБУДЬМО
Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання
Онлайн радіо
Лайв ФМ 102.0 Бердичів
Онлайн Радио
Друзі сайту




  • Live FM Радіо Бердичівлян
  • Бердичівська ГО "Стимул"
  • Блог Олексія Побережного
  • Категорії розділу
    Новини [338]
    Новини Бердичева
    2024 © Бердичів СІТІ. Всі права захищені. Безкоштовний хостинг uCoz