Бердичів Сіті
Субота, 18.05.2024, 21:36
Меню сайту
Корисні закладки
Відправка СМС
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0


Форма входу

Головна » 2013 » Квітень » 11 » Бердичівські свободівці стримують апетити сміттєвих монополістів
13:25
Бердичівські свободівці стримують апетити сміттєвих монополістів
11 квітня 2013 року за участі представників об'єднання співвласників багатоквартирних будинків, громадських організацій та політичних партій з ініціативи Бердичівської міської партійної організації Всеукраїнського об'єднання "Свобода" відбувся круглий стіл щодо ситуації, яка склалася навколо підприємства-монополіста ТОВ "Полісся Екосфера" та затвердження рішенням виконавчого комітету Бердичівської міської ради від 24.01.2013 № 21 нових тарифів на вивезення й утилізацію твердих побутових відходів. 

Вивчивши рішення виконкому та рішення Бердичівської міської ради з 2007 року, було зроблено висновок, що для ТОВ "Полісся Екосфера" створено умови монополізації ринку з надання послуг з вивезення та утилізації твердих побутових відходів. 

Порівнюючи типовий договір про надання послуг з вивезення побутових відходів затверджений Постановою Кабінету Міністрів України (№ 1070 від 10 грудня 2008 р.) та пропонованого бердичівцям ТОВ "Полісся-Екосфера", учасники констатували: інтереси тих, хто підписуватиме цей документ, буде суттєво звужено порівняно з умовами договору пропонованими державою. 

Експертна група з цього питання, яку очолили свободівці Олексій Побережний та Ольга Матвійчук, за участі юриста Артура Кручака та економіста Ольги Марущак дійшла невтішних висновків. 

"У підсумку обговорення та аналізу економічного обґрунтування, яке надала міська рада, ми вважаємо, що тариф збільшено необґрунтовано. Зокрема, керуючись Правилами надання послуг із вивезення побутових відходів визначено мінімально-добову норму на одну людину – 0,77 кілограма, було здійснено економічний аналіз на основі конкретного прикладу", – зазначила Ольга Марущак. 

За підсумками круглого столу було вирішено направити звернення до місцевої влади з вимогою провести громадські слухання щодо ситуації, яка склалася навколо підприємства-монополіста ТОВ "Полісся Екосфера". Окрім того, учасники засідання вирішили поставити на розгляд виконавчого комітету Бердичівської міської ради питання перегляду тарифів на вивезення та утилізацію ТПВ та скасувати ухвалу про підвищення тарифів. 

Також, на переконання усіх учасників заходу, такі дії місцевих "піклувальників про чистоту" має перевірити Антимонопольний комітет на предмет зловживання монопольним становищем на ринку.
Нагадаємо, що якість надання послуг із прибирання непотребу обурює бердичівлян вже роками, а підвищення тарифів стало останньою краплею терпіння місцевої громади. 

Прес-служба Житомирської обласної організації ВО "Свобода"
Категорія: Новини | Переглядів: 717 | Додав: Alexeyntsa | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Пошук
Погода
незаБУДЬМО
Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання
Онлайн радіо
Лайв ФМ 102.0 Бердичів
Онлайн Радио
Друзі сайту




  • Live FM Радіо Бердичівлян
  • Бердичівська ГО "Стимул"
  • Блог Олексія Побережного
  • Категорії розділу
    Новини [338]
    Новини Бердичева
    2024 © Бердичів СІТІ. Всі права захищені. Безкоштовний хостинг uCoz