Бердичів Сіті
Середа, 08.05.2024, 05:18
Меню сайту
Корисні закладки
Відправка СМС
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0


Форма входу

Головна » 2013 » Жовтень » 5 » Електронне урядування на Житомирщині
16:23
Електронне урядування на Житомирщині
Житомирська обласна універсальна наукова бібліотека ім. О. Ольжича спільно з громадською організацією "Об’єднанням "Юнітек” у рамках проекту "Публічні бібліотеки – мости до електронного врядування” провели спеціальний тренінг для регіональних засобів масової інформації Житомирської області. 

Тренер громадської організації «Юнітек» Тарас Боросовський детально зупинився на представленні основних засад реалізації ініціативи «Партнерства «Відкритий Уряд» та участі сучасно обладнаних бібліотек до доступу громадян до послуг з електронного врядування, зокрема в районах Житомирської області, де на сьогодні налічується близько 80 комп’ютеризованих бібліотек з вільним доступом до мережі Інтернет. 

Спільно проаналізувавши успішний досвід впровадження електронної демократії в різних країнах світу, учасникам вдалося ознайомитися з діючими аналогами в Україні, які доступні для використання як на загальнонаціональному, так і на місцевому рівні. Так через Урядовий Портал «Громадянське суспільство та влада» http://civic.kmu.gov.ua реалізується можливість громадського обговорення проектів законодавчих актів центральних органів державної влади та заплановані громадські слухання по кожному регіону країни. Зареєструвавшись на «Порталі звернень громадян» http://www.z.gov.ua/ користувач може здійснити електронне звернення до будь-якого центрального або місцевого органу влади і отримати у 10-денний термін офіційну відповідь згідно вимог ЗУ «Про доступ до публічної інформації». Центральне місце у впровадженні надання адміністративних послуг займає використання «Порталу адміністративних послуг» http://www.poslugy.gov.ua/, на якому до кінця поточного року повинні бути представлених перелік послуг, які надаються органом державної влади та забезпечена можливість отримання даних послуг через відповідні центри надання адміністративних послуг. Важливим фактором успішного впровадження електронного врядування є розвиток власних Інтернет сторінок органами місцевої влади та представлення у повному обсязі документів та інформації щодо прийнятих і проектів рішень, звітів та матеріалів, що визначені законодавством як обов’язкові для публікації на офіційному сайті відповідного органу державної влади. 

Практична частина трейнінгу включала в себе інформування щодо наглядного використання публічних інформаційних ресурсів у роботі ЗМІ, зокрема великий інтерес учасників викликала використання кадастрової карти України. Кожен з учасників зміг практично зупинитися на детальному кадастровому плані свого населеного пункту, де міститься величезний об’єм інформації: цифрова карта (орто-фото план), кордон України, межі областей, межі районів, межі населених пунктів, індексно-кадастрові карти, земельні ділянки та їх межі, кадастровий номер ділянки, форма власності, цільове призначення, площа, а також карта ґрунтів України. Надалі на базі земельного кадастру заплановано створення національної системи гео-просторових даних. Тобто, на кадастр накладатиметься інформація про надра, комунікації і мережі, будови, водні і лісові ресурси тощо. 

Експерт Тарас Боросовський наголосив на тому, що відповідного до чинного законодавства, Центри з надання адміністративних послуг повинні працювати не лише з понеділка по п’ятницю, але й надавати адміністративні послуги населенню в суботу. 

Підсумовуючи тренінг, учасники були одностайні у важливості поінформованості мешканців усіх міст та селищ Житомирської області щодо можливостей, які надаються через використання інформаційно-комунікаційних технологій у впровадженні електронного врядування та потреби у більш ширшому його застосуванні на теренах Житомирської області. 

Проект «Мости електронного врядування» є частиною затвердженого Кабінетом міністрів Національного плану дій у рамках «Партнерства "Відкритий уряд", його мета - розповсюдити інформацію про наявні електронні послуги національного та регіонального рівнів та, використовуючи ресурси сучасно обладнаних публічних бібліотек, навчити різні групи населення користуватися ними, щоб ефективно спілкуватися з урядовими структурами, отримувати необхідні адміністративні та неадміністративні послуги у новому форматі. 

Нагадаємо, в місті Бердичеві ознайомитися з новинами та рішеннями місцевої влади можна на сайті http://www.berdychiv.com.ua/ 

За матеріалами: http://olevsk.com.ua/
Категорія: Новини | Переглядів: 681 | Додав: Alexeyntsa | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Пошук
Погода
незаБУДЬМО
Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання
Онлайн радіо
Лайв ФМ 102.0 Бердичів
Онлайн Радио
Друзі сайту




  • Live FM Радіо Бердичівлян
  • Бердичівська ГО "Стимул"
  • Блог Олексія Побережного
  • Категорії розділу
    Новини [338]
    Новини Бердичева
    2024 © Бердичів СІТІ. Всі права захищені. Безкоштовний хостинг uCoz