Бердичів Сіті
Субота, 27.04.2024, 08:09
Меню сайту
Корисні закладки
Відправка СМС
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0


Форма входу

Головна » 2012 » Червень » 6 » Як «бердичівські» нардепи за мову у Парламенті голосували
11:33
Як «бердичівські» нардепи за мову у Парламенті голосували
 Верховна Рада прийняла законопроект ініційований депутатами від Партії регіонів "Про основи державної мовної політики". "За" ухвалення законопроекту проголосували 234 із 248 депутатів, зареєстрованих у сесійній залі. Зокрема, мовний законопроект підтримали 187 депутатів від Партії регіонів, двоє членів фракції НУ-НС, 25 членів фракції КПУ, двоє - від Народної парті, шестеро членів групи "Реформи заради майбутнього" і 12 позафракційних депутатів.

Проти неоднозначного законопроекту проголосувало двоє, 12 нардепів не голосувало. Бердичів-СІТІ стало відомо як голосували народні обранці, які мають відношення до Бердичева. За основу проект Закону про засади державної мовної політики (№9073) підтримав наш земляк Святослав Піскун, який представляє Партію Регіонів. Двоє інших, яких умовно можна віднести до опозиційного табору Павло Жебрівський та Олена Бондаренко були відсутні під час голосування.

Як повідомляє Українська правда, лідери опозиції ретельно готувались до цього дня. Напередодні Арсеній Яценюк, Олександр Турчинов, Микола Мартиненко, Андрій Кожем'якін та ще декілька керівників об’єднаної команди провели нараду і розробили детальний план дій у сесійній залі.
Більшість народних депутатів від опозиції були відсутні серед них - Павло Жебрівський та Олена Бондаренко.

Пізніше сценарій дій опозиції було зірвано. Голосування відбулося. Одіозний законопроект який остаточно може знищити українську мову було підтримано народними депутатами у першому читані.
Під стінами парламенту того дня були й бердичівляни - в основному партійні активісти, що входять до Комітету опору диктатурі. Зокрема, були помічені представники Всеукраїнського об’єднання «Свобода», Фронту Змін, ВО «Батьківщина».

Нагадаємо, видання Фокус повідомило, що один з депутатів, який голосував за законопроект, офіційно перебував у цей час у відпустці, ще один - був у відрядженні, ще один - хворів, решта 59 парламентаріїв, голоси яких були зараховані «за», на цьому засіданні не були в письмовому вигляді зареєстровані. Всього незареєстрованих або тих, хто хворів або був у відрядженні, на момент ранкового засідання 5 червня виявилося 62 депутати (чиї голоси відображено електронною системою «за» ухвалення закону).
Категорія: Новини | Переглядів: 986 | Додав: Alexeyntsa | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Пошук
Погода
незаБУДЬМО
Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання
Онлайн радіо
Лайв ФМ 102.0 Бердичів
Онлайн Радио
Друзі сайту




  • Live FM Радіо Бердичівлян
  • Бердичівська ГО "Стимул"
  • Блог Олексія Побережного
  • Категорії розділу
    Новини [338]
    Новини Бердичева
    2024 © Бердичів СІТІ. Всі права захищені. Безкоштовний хостинг uCoz