Бердичів Сіті
Вівторок, 07.05.2024, 12:59
Меню сайту
Корисні закладки
Відправка СМС
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0


Форма входу

Головна » 2013 » Жовтень » 29 » На житомирщині руйнували міфи євроінтеграції
13:11
На житомирщині руйнували міфи євроінтеграції
Провідні експерти євроінтеграційних процесів у зручній та доступній формі розповіли про перспективи підписання Угоди про асоціацію між Україною та Європейським Союзом і детально зупинилися на головних змінах, які чекають на країну. 

Представники інформаційних видань трьох областей підвищували свій рівень знань на дводенному тренінгу «Про Євроінтеграцію по-новому». 

Єдиним учасником заходу з міста Бердичева був місцевий журналіст та громадський активіст Олексій Побережний. Зокрема він високо оцінив організацію та інформаційне наповнення вишколу: «Українці чудово розуміють, що рівень життя європейця кращий за аналогічний рівень пересічного росіянина. В той же час, місцеві провокатори всіляко заважають розвитку України, поширюючи серед слабодухих та непоінформованих усілякі міфи щодо Європейського Союзу. Даний тренінг надає журналістам реальні факти – найефективнішу зброю проти домислів та міфотворчості ницих совків». 

Від авторитетних знавців української європейської проблематики стало зрозуміло, що від підписання Угоди українці отримують значні переваги. Частина лекцій була присвячена підвищенню професійного рівня журналістів щодо висвітлення євроінтеграційної теми. Зокрема, розглянута термінологія, процедура прийняття рішень в ЄС, відмінність між Радою ЄС та Радою Європи… 

З’ясувалося, що тема про «захист прав сексуальних меншин», якою все частіше спекулюють комуністи та учасники проросійського руху Медведчука «Український вибір», штучно роздута. В Угоді про Асоціацію такої норми немає. Проросійські вожді, докладаючи максимальних зусиль, через проплачені акції просувають брехливі тези, тим самим підвищують градус соціальної напруги в країні. 

Наднаціональні органи, які за словами проросійськи провокаторів мають бути створені, ніщо інше, як маячня. Україна, внаслідок підписання Угоди, жодним чином не втрачає суверенітету, а лише посилює його. Втрата суверенітету та пряма залежність від іншої країни – це реалії лише Митного Союзу, який передбачає домінування Російської Федерації над всіма іншими членами об’єднання. 

І суттєве здорожчання товарів, про яке комуністи щоразу заявляють, ніщо інше як звичайна маніпуляція. У разі підписання Угоди на український ринок потраплять якісні товари по доступним цінам. Це перш за все вигідно споживачеві. 

Безвізовий режим, а також вступ України до Європейського Союзу – про це не йдеться в Угоді про Асоціацію. 

Відчутні зміни очікують сільське господарство. Український виробник буде мати мотивацію виробляти кращий продукт за новітніми технологіями. 

На прикладі пострадянських країн: Литва, Латвія, Естонія було наведено ряд переконливих прикладів. Серед них збільшення інвестицій, створення нових робочих місць, підвищення рівня добробуту місцевого населення.
Звісно, Україні потрібен певний час аби привести свої нормативи до європейських. Тому, за умовами Угоди, передбачається період адаптації, який вимірюється роками по різним напрямкам. 

Учасники тренінгу поспілкувалися з керівником відділу преси та інформації Представництва Євросоюзу в Україні Золтаном Солаі. 

Окрім свободи вибору та свободи слова, поважний гість зупинився на питанні Юлії Тимошенко. На сьогодні справа «ув’язненої номер один» може відіграти ледь не вирішальну роль у підписанні Угоди про Асоціацію перед Самітом у Вільнюсі. 

Але, перш за все, потрібно розуміти, що в основі Угоди про Асоціацію з ЄС – загальноєвропейські цінності та взаємовідносини. Це інструмент для проведення реформ, за яким Україна бере на себе юридичні обов’язки, а не декларативні. 

Європейський Союз – це стабільна високоцивілізована політична конструкція з населенням понад 500 мільйонів. Саме успішна Європа повинна бути пріоритетом та орієнтиром для нас… 

Тренери: 

Сергій Сидоренко – спеціальний кореспондент газети КоммерсантЪ (Київ, Україна), тренер проекту BBC / Media Neighborhood для українських ЗМІ; 

Анатолій Марциновський – головний редактор сайту www.mediafreedomwatch.org, експерт, оглядач газети «Газета по-українськи»), автор та редактор інформаційних матеріалів Представництва ЄС. 

Освітній захід організований молодіжною громадською організацією «Сучасний Формат» за підтримки «Європейської програми» Міжнародного фонду «Відродження». 

Категорія: Новини | Переглядів: 703 | Додав: Alexeyntsa | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Пошук
Погода
незаБУДЬМО
Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання
Онлайн радіо
Лайв ФМ 102.0 Бердичів
Онлайн Радио
Друзі сайту




  • Live FM Радіо Бердичівлян
  • Бердичівська ГО "Стимул"
  • Блог Олексія Побережного
  • Категорії розділу
    Новини [338]
    Новини Бердичева
    2024 © Бердичів СІТІ. Всі права захищені. Безкоштовний хостинг uCoz