Бердичів Сіті
Четвер, 02.05.2024, 07:49
Меню сайту
Корисні закладки
Відправка СМС
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0


Форма входу

Головна » 2013 » Серпень » 22 » НКВДисти отримають квартири в Бердичеві?
00:18
НКВДисти отримають квартири в Бердичеві?
Для закупівлі квартир інвалідам війни планом асигнувань на 2013 рік Житомирській області передбачено 4,5 млн.грн., за рахунок яких на вторинному ринку можливо придбати близько 15 квартир. 

На засіданні робочої групи з питань забезпечення житлом інвалідів війни було прийнято рішення про розподіл квартир із розрахунку найбільшої чисельності інвалідів, які перебувають у черзі на поліпшення житлових умов, а саме: м. Житомир – 7 квартир, м. Новоград-Волинський – 2 квартири, м. Бердичів – 2 квартири, м. Коростень – 2 квартири, Коростишівський район – 1 квартира, Бердичівський район – 1 квартира. 

Повноваження щодо здійснення процедури закупівлі делеговано департаменту містобудування, архітектури та будівництва облдержадміністрації. На сьогодні проводиться відбір та оформлення 3 квартир у м. Бердичеві. Про це повідомляє офіційна сторінка Житомирської обласної державної адміністрації.

Чи є серед претендентів на житло в Бердичеві ветерани НКВС поки не відомо. В той же час, вже є рішення виконавчого комітету Бердичівської міської ради від 15.08.2013 №339 „Про забезпечення житлом інвалідів війни та затвердження списка інвалідів війни І групи для забезпечення житлом у 2013 році за рахунок коштів державного бюджету”. Прізвища осіб, яким в Незалежній Україні будуть надані квартири, на офіційному порталі міста Бердичева переглянути неможливо.


Нагадаємо, на святковий мітинг 9 травня цього року в Луганську вийшов ветеран НКВС, який два роки тому хвалився, як після війни у Західній Україні ловив людей з собаками і вантажив їх у вагони для відправки до Сибіру. А 2011-го року 11 травня на сесії Луганської облради ветеран НКВД поділився з депутатами спогадами післявоєнних років: про те, як проводилися облави в Карпатських горах і про депортацію затриманих до Сибіру. 

 «Ви знаєте, радянську владу не любили. Тільки оберуть голову колгоспу - родину повісили. Тільки оберуть у виконком - сім'ю повісили. Ми їх дивізією з собаками в лісах оточували. Ловили, садили у вагон і всіх їх, негідників, в Сибір! Тому вони і мстять зараз і Росії, і Сталіну, і так далі», - розповідав ветеран.

 
 

В Прибалтійських державах справи подібних «героїв війни» розглядаються судовою гілкою влади, а не надаються пільги. Наприклад у 2007 році Верховний суд Естонії не задовольнив апеляцію колишнього співробітника НКВС 88-річного Василя Бескова, визнаного винним у злочинах проти людяності. Суд залишив у силі рішення Департаменту громадянства та міграції про висилку Бескова з Естонії і заявив, що у випадках із злочинами проти людяності не може бути ніяких винятків. 

У 1999 році Бесков був засуджений до одного року позбавлення волі умовно за участь у депортації близько 20 тис. естонців до Сибіру в 1949 році. Незважаючи на те що він вже не перше десятиліття живе в Естонії, йому було наказано покинути країну. 

А ось у Литві додаткова державна пенсія належить ветеранам антигітлерівської коаліції. Однак до останнього часу колишні співробітники органів компартії, а також місцевих відділень НКВС-МДБ-КДБ СРСР у цю категорію не входили. На усіх них поширювалося положення про колишніх співробітників "окупаційних і репресивних структур", що позбавляло їх права на отримання будь-яких матеріальних пільг.

Категорія: Новини | Переглядів: 705 | Додав: Alexeyntsa | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Пошук
Погода
незаБУДЬМО
Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання
Онлайн радіо
Лайв ФМ 102.0 Бердичів
Онлайн Радио
Друзі сайту




  • Live FM Радіо Бердичівлян
  • Бердичівська ГО "Стимул"
  • Блог Олексія Побережного
  • Категорії розділу
    Новини [338]
    Новини Бердичева
    2024 © Бердичів СІТІ. Всі права захищені. Безкоштовний хостинг uCoz