Бердичів Сіті
Четвер, 25.04.2024, 18:04
Меню сайту
Корисні закладки
Відправка СМС
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0


Форма входу

Головна » Новини
« 1 2 ... 27 28 29 30 31 »
Мало хто в нашому місті знає, який українці чинили спротив на теренах Житомирщини проти коричневих та червоних окупантів. Досі продовжують жити міфи створені радянською пропагандою та бережливо підтримувані місцевою владою й сьогодні про ніби-то Велику Вітчизняну війну. Комсомольські інструктори, а сьогодні вищі чиновники в місті Бердичеві досі намагаються приховати та замовчати факти боротьби українців за Незалежність України.

Цією публікацією ми розпочинаємо серію статтей про боротьбу наших дідів та прадідів за державу «вольну й нову», ту, про яку писав Батько Тарас, ту, яку повинні будувати українці, котрі народилися в Незалежній Україні.

РАДЯНСЬКИЙ МІФ: Війна закінчилася 1045-го року.

До 1955 року на півночі Житомирщини та Київщини діяли загони повстанців під проводом сотенного УПА Володимира Кудрі – псевдо "Роман". Хоробрі українські вояки були зліквідовані 8 липня в селі Сушки Коростенського району загонами КГБ. Сотник "Роман" та боєць "Лис" не здались і мужньо загинули в бою зі значно переважаючими силами ворога. Це був останній бій Української повстанської армії на теренах Житомирщини. Вшанувальний мітинг цього року відбувся біля пам'ятного знака на місці загибелі хоробрих вояків УПА. До участі долучилися свободів ... Читати далі »
Категория: Новини | Просмотров: 1543 | Добавил: Alexey_NTSA8734 | Дата: 08.07.2012 | Комментарии (0)

На Бердичівщині свято Івана Купала набуло в роки незалежності України великої популярності. В сусідньому селі Іванківці народні гуляння пройдуть 25-ий раз. Яскраво відзначають його і в Мирославці. А завдяки тому, що Ружинський район входить до Бердичівського виборчого округу, то містяни долучаються до святкування цього магічного дня в рідному для народного депутата України Павла Жебрівського селі Немиринці . Політика цього разу втрутилася до масштабу святкування практично всюди – рік же виборчий. Товстосуми намагаються всіляко догодити електорату, а свято Івана Купала є дійсно народним, тому дата використовується на повну силу. Глибока традиція цього свята часто проходить повз розуміння певної кількості гультіпак, тому варто зупинитись на духовних аспектах події.

Свято припадає на день літнього сонцестояння, тому символізує народження літнього сонця – Купала, і тим самим завершує панування весняного сонця – Ярила. В цей час небесне світило перебуває у куполі – найвищій небесній точці, тому дні тоді найдовші, а ночі – найкоротші. Традиційно свято відзначають в Україні, Білорусі, Польщі, Латвії, Литві, Естонії та Росії в ніч на 7 липня, тобто 24 червня за старим стилем. Головні атрибути свята – Купало й Марена, які уособлюють чоловіче (сонячне) і жіноче (водяне) божества. Ці ... Читати далі »
Категория: Новини | Просмотров: 1149 | Добавил: Alexey_NTSA8734 | Дата: 06.07.2012 | Комментарии (0)

Поблизу приміщення Бердичівської міської ради свободівці та представники інших опозиційних політичних партій провели мітинг на захист української мови та висловили протест проти прийняття антиконституційного закону "Про засади державної мовної політики". Акція стала відповіддю на ігнорування волі громади Бердичівською міською радою минулої сесії 27 червня. Зокрема, цього разу нарешті до звернення бердичівлян долучився місцевий осередок ВО «Батьківщина», який має значну кількість своїх представників серед депутатського корпусу.

Нагадаємо, ще 23 червня було ухвалено звернення до Президента України, голови Верховної Ради України, до депутатів Житомирської обласної, бердичівської міської та районної рад у якому мешканці міста Бердичева та району вимагають не приймати цей ганебний законопроект. Дане рішення було проігнороване місцевим депутатським корпусом. Більше того, звернення громади не було поставлено на порядок денний сесії.

 «Порушення регламенту під час прийняття «мовного закону» у Верховній Раді та ... Читати далі »
Категория: Новини | Просмотров: 972 | Добавил: Alexey_NTSA8734 | Дата: 05.07.2012 | Комментарии (0)

За останні два місяці на водоймах області загинуло 27 осіб, із них 5 дітей. Цифра майже щодня зростає через те, що громадяни нехтують основними вимогами, яких необхідно дотримуватися під час перебування на водних об’єктах. Бажаючи освіжитися в спекотну погоду, люди часто обирають для відпочинку заборонені, не облаштовані місця та вживають спиртні напої. Як наслідок – травматизм та загибель.

Начальник Територіального управління МНС у Житомирській області Ігор Нікітчук укотре звертається до населення з проханням бути вкрай обережними, відпочиваючи біля водоймищ. Не перебувати тривалий час на сонці та не вживати спиртних напоїв. Батькам необхідно особливо слідкувати за дітьми - їхня поведінка у воді непередбачувана, а недогляд за ними обертається саме такою трагедією, яка трапилася у Червоноармійську. Відпочинок на воді допускається тільки у спеціально відведених місцевими органами влади та обладнаних для цього місцях. Усього на Житомирщині зареєстровано та обладнано належним чином лише 8 місць масового відпочинку людей на воді (в містах обласного підпорядкування), де цілодобово чергують рятувальні пости. Як правило тут трагічні випадки – рідкість. Решта водойм небезпечні тим ... Читати далі »
Категория: Новини | Просмотров: 756 | Добавил: Alexey_NTSA8734 | Дата: 04.07.2012 | Комментарии (0)


  Чемпіонаті Європи з легкої атлетики, який проходить в Гельсінкі, бердичівлянка Людмила Коваленко (тренер - Олександр Васильович Гаврилюк) завоювала срібну медаль у забігу на 5000м. Людмила довгий час лідирувала в забігу, потім віддала ініціативу, але здорово провела останнє коло.

Людмила Коваленко
буде представляти нашу країну і на Олімпійських іграх в Лондоні. Про це повідомляє Бердичів Спортивний.

На чемпіонаті Європи з легкої атлетики, що завершився у Гельсінкі, українці виграли найбільшу кількість медалей — 17-ть.

У медальному заліку збірна України з 4 золотими, 7 срібними та 6 бронзовими нагородами фінішували на четвертому місці.

Виграла медальний залік команда Німеччини, у якої 16 нагород (6-6-4). На другому місці Росія — 15 (5-4-6) а третя Франція — 14 (5-4-5).

Переможці українці - повний список:

Чоловіки
400 м з/б — Станіслав Мельников — бронза
Потрійний стрибок — Шериф Ель-Шериф — срібло
Десятиборство — Олексій Касьянов — срібло

Жінки
100 м — Олеся Повх — срібло
200 м — Марія Рємєнь, Христина Стуй — золото та срібло відповідно
1 500 м — Ганна М ... Читати далі »
Категория: Новини | Просмотров: 1114 | Добавил: Alexeyntsa | Дата: 03.07.2012 | Комментарии (0)

Відтепер Bing Maps знає адреси в Бердичеві. Компанія Microsoft днями розпізнала вулиці та номери будинків українських міст. Пошук за точною адресою тепер виводить місцезнаходження на мапі.

Bing Maps «розуміють» пошуковий запит українською мовою, але назви вулиць виводять англійською, повідомляє інтернет-видання Wacher.

Журналісти Бердичів СІТІ вирішили перевірити це на віддаленій вулиці в районі Корніловки. Тепер Мучну та інші транспортні артерії нашого міста ви можете побачити як у вигляді дорожньої мапи, так і у вигляді знімків із супутника.
Категория: Новини | Просмотров: 856 | Добавил: Alexeyntsa | Дата: 02.07.2012 | Комментарии (0)

6 липня у мальовничому селі Іванківці Бердичівського району на Житомирщині відбудеться 25-е Ювілейне Міжнародне фольклорне свято "Івана Купала". Кулінарне шоу, пивний фестиваль, театралізоване дійство, знамениті зірки естради, море призів і океан позитиву. Усе це і багато іншого очікуватиме на гостей, що завітають на Купала в Іванківці.

Найцінніше, що вдалося зберегти в Іванківцях , – це прадавні поліські традиції – фольклорне та етнографічне багатство нашого краю. Вже багато років поспіль прадавні купальські обряди відтворюють тут переможці фестивалю «Червона рута» – прославлений фольклорний гурт «Джерельце».

На гостей свята чекає феєричний концерт зірок української естради та гумору. Хедлайнерами стануть лауреати телевізійного мега-шоу «Голос країни» – Олександр Воєвуцький і Тоня Матвієнко. Гумору до їхньої співочої компанії додадуть зірки телешоу «Україна має талант» та «Минута славы» – ансамбль «ЧІП». Очікується приїзд на фестиваль славетної землячки іванківчан – народної артистки України Антоніни Червінської.

Очікується приїзд гостей та друзів зі США, Ізраїлю, Канади, Німеччини, Білорусі та Росії.

Організатор – Житомирська юридична компанія "КОДЕКС" – щиро запрошує нових та вірних друзів в Іванківці на гарне Купальське свято!

Початок – о 18.00.
... Читати далі »
Категория: Новини | Просмотров: 925 | Добавил: Alexeyntsa | Дата: 02.07.2012 | Комментарии (0)

Українці систематично чують з центральних телеканалів про безчинства та відчуття вседозволеності депутатів різних рівнів. Нещодавно наше чудове місто Бердичів теж стикнулося з нахабством депутата-комуніста Бердичівської міської ради. Наприкінці минулого року послідовник ідеології марксизму-ленінізму жорстоко побив свою сусідку спортивним знаряддям буржуйської гри бейсбол – бітою. Внаслідок неврівноваженості депутата-комуніста жінка отримала чисельні удари та перелом руки, якою вона закривалася від невмотивованої атаки обранця бердичівлян. Потерпіла звернулася до міліції, яка виявила при обшуку ще більшу неповагу до закону України – чолов’яга в своєму помешканні тримав незареєстровану вогнепальну зброю і боєприпаси до неї, пояснити походження яких не зміг.

Судовий процес відкрив прізвище депутата делегованого Бердичівською Компартією до органу місцевого самоврядування - Пузиренко Григорій Іванович. Результатом розгляду інциденту за участю «червоного представника» стало визнання його винним за незаконне зберігання вогнепальної зброї і нанесенні тілесних ушкоджень. Суд зобов'язав його виплатити матеріальну компенсацію за лікування і моральну шкоду, а також засудив його до позбавлення волі строком на півтора року. Через те, що підсудному 65 років вирок виконуватиметься умовно.

Чергова сесія ... Читати далі »
Категория: Новини | Просмотров: 720 | Добавил: Alexeyntsa | Дата: 02.07.2012 | Комментарии (0)

На черговій сесії Бердичівської міської ради було вручено посвідчення почесного звання Матері Героїні. Зокрема, з рук мера міста високий статус одержали Зоя Лукашук, Юзефа Гуменна, Надія Мазур, Марія Пінчук, Тамара Задніпрянець та інші.

На засіданні були присутні депутати обласної ради Олександр Нехворовський та Ярослав Говенко.

Також на сесії було проголосовано бюджетні маніпуляції. Серед іншого, кошти бердичівської громади отримає громадська організація «ФК Бердичів» 15 тисяч гривень.
Категория: Новини | Просмотров: 741 | Добавил: Alexeyntsa | Дата: 29.06.2012 | Комментарии (0)

О 10:55 28-го травня в селі Кмитів Коростишівського району Житомирської області виникла дорожньо-транспортна пригода за участю трьох вантажних автомобілів. Унаслідок пошкодження колеса, водій вантажного автомобіля DAF, рухаючись у напрямку Києва, здійснив зіткнення ще з двома вантажівками, які рухались у попутньому напрямку. Даний автомобіль перевозив молочну кислоту у 18-ти спеціальних ємностях. У результаті ДТП вантажівка зіткнулась із бетонною зупинкою громадського транспорту. Одинадцять із вісімнадцяти ємностей пошкоджені, на проїжджу частину та кювет пролилось близько 10000 літрів речовини. Водія «фури», затиснутого у кабіні, довелося визволяти рятувальникам МНС за допомогою спеціального обладнання. З травми різного ступеню тяжкості він доставлений до Коростишівської центральної районної лікарні. До ліквідації наслідків ДТП залучено відділення рятувальників міста Коростишів та 2 відділення аварійно – рятувального загону спеціального призначення з обласного центру, автокран та два вантажних автомобілі.

Для недопущення подальшого розтікання кислоти виконано обвалування. На місці події працює оперативна група Територіального управління МНС у Житомирській області, працівники Коростишівського РВ УМВС та УДАЇ.



Категория: Новини | Просмотров: 887 | Добавил: Alexeyntsa | Дата: 28.06.2012 | Комментарии (0)

Невдоволення населення якістю послуг, які надають населенню ЖЕКи поширилося й на міських керманичів. Заступник Бердичівського міського голови Сергій Онофрійчук на черговому засіданні міськвиконкому різко розкритикував своїх підлеглих: «Витрати великі, доходів немає. Доходи, що лежать на поверхні, не отримувались. Якщо сьогодні можна було отримувати доходи від тих суб’єктів господарювання, що знаходяться на перших поверхах будинків, то в цьому була повна бездіяльність і безконтрольність.»

Сьогодні у Бердичеві налічується 657 житлових будинків, що обслуговуються 77-ма ОСББ та 12-ма комунальними підприємствами та організаціями. За словами чиновника, третій ЖЕК, який нещодавно ще був найкращим, нині виявися найгіршим. Сергій Онуфрійчук апелював до грошей: «Деякі працівники там отримували заробітні плати більші, ніж, наприклад, головний фінансист міста, а доходів не було жодних».

Борги населення мер Бердичева Василь Мазур вважає винятковою проблемою керівників цих підприємств. На засіданні міськвиконкому «дістали на горіхи» директор КП "Бердичівводоканал” Микола Ревуцький за те, що немає команди однодумців, керівництво кладовища за несвоєчасне прибирання та вирізку дерев, та освітлювачі міста за неякісну роботу. Навіть директор міської комунальної лазні попав цього разу в опалу. Кількість відвідувачів зростає, а ... Читати далі »
Категория: Новини | Просмотров: 809 | Добавил: Alexeyntsa | Дата: 27.06.2012 | Комментарии (0)

Пошук
Погода
незаБУДЬМО
Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання
Онлайн радіо
Лайв ФМ 102.0 Бердичів
Онлайн Радио
Друзі сайту




  • Live FM Радіо Бердичівлян
  • Бердичівська ГО "Стимул"
  • Блог Олексія Побережного
  • Категорії розділу
    Новини [338]
    Новини Бердичева
    2024 © Бердичів СІТІ. Всі права захищені. Безкоштовний хостинг uCoz