Бердичів Сіті
Вівторок, 07.05.2024, 20:05
Меню сайту
Корисні закладки
Відправка СМС
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0


Форма входу

Головна » 2013 » Червень » 23 » Президент не хоче відчувати совєцької гнилі в студентських аудиторіях
18:03
Президент не хоче відчувати совєцької гнилі в студентських аудиторіях
Президент Грузії Михайло Саакашвілі зустрівся з грузинськими студентами у своїй резиденції. Під час обговорення системи освіти він сказав, що це головний двигун прогресу Грузії. Не забув він порівняти сьогоднішню освіту з радянською, зазначивши при цьому, що "Радянський Союз дуже погано пахне". 

Про це повідомляє www.apsny.ge 

"Головне, щоб Грузія стала центром освіти, знання, інтелекту та прогресу. Ми повинні стати головними носіями прогресу в регіоні. Це безумовно наш єдиний шанс. Головними агентами прогресу є ви - студенти. Ви головні представники нашого майбутнього. Де є освіта і прогрес, там є свобода. Будь-який уряд, якщо він орієнтований на майбутнє, повинен дбати, щоб дати більше освіти майбутнім поколінням. Незважаючи на те, що я сам завжди був дуже критичним щодо нашої системи освіти (тому, що я завжди хочу більшого), небо і земля між тим, чого досягла наша система освіти і тим, що відбувається в пострадянських країнах. 

У цих країнах все ще Радянський Союз, зі своїми професорами, зі своїм ставленням до професури, своїми програмами. У їх затхлих будівлях можна відчути запах Радянського Союзу, дуже поганий запах Радянського Союзу. Якщо ми цього не хочемо, потрібно провітрити і в останні роки ми саме цим займалися, щоб вивітрити з наших університетських будівель запах радянської гнилі", - заявив президент. 

Також Саакашвілі прокоментував законопроект, підготований Міносвіти нинішнього прем'єра Іванішвілі, який певною мірою позбавляє автономії державні вузи, допускає призначення виконуючих обов'язки ректора прем'єр-міністром, а також вимагає, щоб ректор університету в обов'язковому порядку мав науковий ступінь. Колишня правляча партія Михайла Саакашвілі оцінює ці зміни як повернення в минуле. 

Президент Грузії всіляко намагається продовжувати свої успішні реформи, попри останні події, які суттєво похитнули його позиції в країні, пов’язані з приходом до керівництва Урядом Іванішвілі.

Про відхід освіти у Бердичеві від радянських практик, нажаль, поки не йдеться ні в ідеологічному, ні в матеріальному відношенні.
Категорія: Новини | Переглядів: 563 | Додав: Alexeyntsa | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Пошук
Погода
незаБУДЬМО
Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання
Онлайн радіо
Лайв ФМ 102.0 Бердичів
Онлайн Радио
Друзі сайту




  • Live FM Радіо Бердичівлян
  • Бердичівська ГО "Стимул"
  • Блог Олексія Побережного
  • Категорії розділу
    Новини [338]
    Новини Бердичева
    2024 © Бердичів СІТІ. Всі права захищені. Безкоштовний хостинг uCoz