Бердичів Сіті
Вівторок, 07.05.2024, 12:09
Меню сайту
Корисні закладки
Відправка СМС
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0


Форма входу

Головна » 2013 » Жовтень » 11 » Тверезий Житомир за тверезий Бердичів
22:12
Тверезий Житомир за тверезий Бердичів
19 жовтня відбудеться інформаційна акцію про шкоду алкоголю у Бердичеві, а по її завершенню кілька літрів пива виллють в унітаз у міську каналазацію. Про це йдеться на сайті громадської організації «Тверезий Житомир». 

Вже майже 10 років Україна входить в першу п’ятірку рейтингу «п’яних» країн світу. Рівень вживання алкоголю, згідно офіційним даними, складає 15,6 літрів абсолютного спирту на людину в рік (середньосвітовий – 6). А в 2008 році ВООЗ взагалі заявила, що наша країна на першому місці в світі по дитячому алкоголізму. 

В 2008 році за інформацією Всесвітньої організації здоров'я, 
Україна посідає перше місце в світі по дитячому алкоголізму

Спеціалісти однозначно пов’язують стрімкий ріст рівня вживання алкоголю в Україні з впровадженням серед молоді на початку 2000-х культу пива та інших слабоалкогольних виробів. Завдячуючи незначному вмісту етилового спирту пиво є самим соціально небезпечним алкогольним виробом – з нього, як правило, починається вживання алкоголю дітьми. Також через наявність в пиві вищих спиртів та сивушних масел у людини виникає дуже сильна залежність при його вживанні. 

Після появи на нашому ринку транснаціональних пивних компаній почалася масова рекламна кампанія, спрямована в першу чергу на молодь. Надивившись на пивну пропаганду іноземних колег по споюванню людей, українські виробники пива почала також цинічно просувати свій смертоносний товар. 

На думку активістів, головний виробник пива в Житомирській області – Бердичівський пивзавод, не посоромився і встановив в центрі міста пам’ятник (детальніше у статті "Пиво в зливу - це по-нашому") своєму виробові в той час, як в Україні близько 150 тисяч людей помирає щорічно від причин пов’язаних з вживанням алкоголю. 

Виходячи з цього Житомирська обласна громадська організація «Тверезий Житомир» спільно з небайдужими громадськими активістами районного центру вирішила провести в Бердичеві інформаційну акцію «Скажи пиву та іншим алкоядам «Ні»!»

Початок 19 жовтня о 13-00 на майданчику, 
який знаходиться зліва від входу в центральний ринок міста (вул. Леніна 13). 

Протягом акції будуть роздаватися листівки, демонструватися банери і стенди з інформацією про наслідки вживання пива та інших алкогольних виробів для людини та країни вцілому. Завдяки використанню потужної аудіосистеми правду про алкоголь зможуть почути і мешканці найближчих вулиць. Також активісти покажуть, де справжнє місце алкоголю: під скандування тверезницьких гасел вони через унітаз виллють декілька десятків літрів пива та інших виробів в міську каналізацію. 

Друга частина акції полягатиме в нанесенні на тротуари і пішохідні доріжки Бердичева написів фарбою через трафарет, які закликатимуть людей до тверезого здорового способу життя. 

Після цього активісти ЖОГО «Тверезий Житомир» проїдуться по місту на прикрашеному тверезницькими банерами мікроавтобусі, з якого лунатиме інформація про тверезість. 

Наприкінці тверезники заїдуть на Бердичівський пивзавод і вручать його керівництву роздруківку з статистичною інформацією про кількість людей, які гинуть щорічно в Україні від вживання пива та інших алкогольних виробів. 

Про користь та шкоду ви можете прочитати на сторінці громадської організації "Тверезий Житомир" http://trezvo.zt.ua/pivo/
Категорія: Новини | Переглядів: 588 | Додав: Alexeyntsa | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Пошук
Погода
незаБУДЬМО
Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання
Онлайн радіо
Лайв ФМ 102.0 Бердичів
Онлайн Радио
Друзі сайту




  • Live FM Радіо Бердичівлян
  • Бердичівська ГО "Стимул"
  • Блог Олексія Побережного
  • Категорії розділу
    Новини [338]
    Новини Бердичева
    2024 © Бердичів СІТІ. Всі права захищені. Безкоштовний хостинг uCoz