Бердичів Сіті
П`ятниця, 19.04.2024, 15:25
Меню сайту
Корисні закладки
Відправка СМС
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0


Форма входу

Головна » 2015 » Лютий » 10 » Улюбленого казкаря всіх маленьких українців популяризують в Бердичівському районі
17:22
Улюбленого казкаря всіх маленьких українців популяризують в Бердичівському районі

Виховання дітей – річ важка й складна у будь-який час. А в час соціальних землетрусів – річ важка особливо. Адже в суспільстві ламаються, збиваються моральні орієнтири, нівелюються іноді важливі гуманістичні засади. Тому так важливо зберегти їх в дитячій літературі, щоб не втратити жодного покоління дітей.

В своїх книжках відомий дитячий письменник Всеволод Нестайко намагався показувати таке одночасно просте і складне життя дітей з їхніми радощами і прикрощами, розказувати про прекрасну дитячу дружбу, спонукаючи їх до самовиховання. «Я прагну засвічувати сонячні промінчики в дитячих душах, допомагати дітям знайти дорогу до здійснення їх мрій. І нехай мої Ковалі щастя накують дітям України і взагалі всім дітям багато щасливих часів і безліч хвилинок-щастинок» – сказав Всеволод Нестайко в листопаді 2010 року.

4 лютого працівники районної бібліотеки для дітей (смт. Гришківці) до 85-річчя від дня народження видатного українського дитячого письменника, нашого земляка та надзвичайно талановитого генія дитячої літератури Всеволода Нестайка провели захід у формі розважально – пізнавальної гри «Що? Де? Коли?» на тему: «Мій улюблений казкар».

Всеволод Нестайко – унікальне явище в історичній долі української книжки: він єдиний із прозаїків, які писали тільки для дітей, упродовж більше, ніж півстоліття залишається не лише найчастіше друкованим і тиражованим автором, а й найбільше читаним і реально затребуваним. Його ім’я стало візитівкою української літератури для дітей, твори ввійшли до шкільної програми і відзначені численними преміями та нагородами.

Усі маленькі учасники заходу добре і вміло відповідали на питання ведучих, адже вони є постійними відвідувачами бібліотеки, а твори В. Нестайка «В країні Місячних зайчиків», «В країні Сонячних зайчиків», «Про комарика Зюзю», «Тореадори Васюківки» і.т.д. – їхні улюблені.

На завершення свята начальник відділу культури і туризму подякував колективу бібліотеки за відмінну організацію та проведення пізнавального заходу, а присутнім батькам побажав навчити своїх дітей мріяти та радіти життю, адже молода незалежна Україна потребує синів і дочок, які стануть успішними творцями її сучасного і майбутнього, на яких вона зможе розраховувати. Відомо, що держава починається з дітей. Які діти, таке й майбутнє.

Повідомляє прес-служба Бердичівської райдержадміністрації, провідний спеціаліст відділу культури і туризму, Шевчук О.Р.

Спеціально для Бердичів-СІТІ, екс-перший заступник голови РДА з гуманітарних питань Олексій Побережний прокоментував діяльність відділу культури: «Запорукою якісної роботи працівників культури в Бердичівському районі є молодість та досвід гармонійно поєднані в колективі відділу. Свого часу було визначено принциповий напрямок підтримки патріотичних ініціатив громади, відродження колись заборонених сторінок історії нашої землі. Впевнений, що відділ культури й надалі впевнено впроваджуватиме популяризацію якісного українського продукту, ідей та традицій. Це шлях яким місцева влада мала б йти ще з 1990-их років, а тепер втрачений час треба надолужувати. Але в молоді на це є і енергія, і бажання, а тому все вдасться».

Категорія: Новини | Переглядів: 754 | Додав: Alexeyntsa | Теги: відділ культури, Всеволод Нестайко, Побережний, Бердичівський район, Бердичів Сіті | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Пошук
Погода
незаБУДЬМО
Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання
Онлайн радіо
Лайв ФМ 102.0 Бердичів
Онлайн Радио
Друзі сайту




  • Live FM Радіо Бердичівлян
  • Бердичівська ГО "Стимул"
  • Блог Олексія Побережного
  • Категорії розділу
    Новини [338]
    Новини Бердичева
    2024 © Бердичів СІТІ. Всі права захищені. Безкоштовний хостинг uCoz