Бердичів Сіті
Понеділок, 29.04.2024, 08:47
Меню сайту
Корисні закладки
Відправка СМС
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0


Форма входу

Головна » 2013 » Листопад » 14 » В Бердичеві нова табличка на Котовському не прижилася
22:42
В Бердичеві нова табличка на Котовському не прижилася
7 листопада невідома група осіб повісила гранітну табличку з іноземними написами на пам’ятнику Котовському в місті Бердичеві. Особи пенсійного віку стверджували, що радянський бовван «гєрой гражданскай вайни». Місцеві свободівці оперативно направили запит на інформацію міському голові з приводу події. Вже через тиждень табличка безслідно зникла, а у відповіді чиновники зазначили, що «при обстеженні 13.11.2013 року дошка на пам’ятнику була відсутня». Дозволів на встановлення жодних таблиць у невідомих пенсіонерів не було, а влада взагалі відхрещується від цієї події. 

Голова Бердичівської міської організації ВО «Свобода» Олексій Побережний відзначив необхідність демонтажу ката української нації: «Ті, хто встановили табличку, очевидно, досі вважають, що їм закони не писані. Проте вони забувають, що для українців постать Котовського – це в першу чергу випалені села, понівечені долі людей та знищення сотень патріотів під селищем Базар на Житомирщині. Саме тому альтернативи демонтажу пам’ятника цьому нелюду немає». 

Довідково: 18 листопада над полонениими учасниками Другого Зимового походу відбувся суд. Допит проводили кримінальний злочинець Г. Котовський та співробітник ЧК І. Гаркавий. Полонених українців підводили до ям і розстрілювали з кулеметів. Близько 22-ї години 21 листопада розстріляли перших 25 старшин. Протокол Надзвичайної комісії свідчить, що було вбито більше 400 бійців, у полон захоплено разом з пораненими 537 вояків, з яких до суду дожило лише 443. До найвищої міри покарання — розстрілу — засудили 360 повстанців. Осіб командного складу направили до Києва для додаткового допиту, більшість з них було страчено. Так розправлявся злочинець Котовський над українськими патріотами. 

Прес-служба Бердичівської міської організації ВО "Свобода"
Категорія: Новини | Переглядів: 783 | Додав: Alexeyntsa | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Пошук
Погода
незаБУДЬМО
Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання
Онлайн радіо
Лайв ФМ 102.0 Бердичів
Онлайн Радио
Друзі сайту




  • Live FM Радіо Бердичівлян
  • Бердичівська ГО "Стимул"
  • Блог Олексія Побережного
  • Категорії розділу
    Новини [338]
    Новини Бердичева
    2024 © Бердичів СІТІ. Всі права захищені. Безкоштовний хостинг uCoz