Бердичів Сіті
Четвер, 02.05.2024, 09:09
Меню сайту
Корисні закладки
Відправка СМС
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0


Форма входу

Головна » 2013 » Серпень » 20 » В комунальних структурах Бердичева зміни
01:38
В комунальних структурах Бердичева зміни
Бердичівлян вже давно турбує, що їхнє місто все більше заполоняють бездомні собаки, після зими пісок та грязюка не прибиралася практично до літніх місяців, а на стихійні сміттєзвалища можна наткнутися у найнеочікуваніших місцях. Проте мало хто знає, що за статутною діяльністю є комунальна структура, яка мала б займатися саме цими питаннями – МКП «Бердичівкомунсервіс». Ситуація й залишалася б не вирішеною, якби не трапилася дрібниця. Представники підприємства довго не відповідали на запити депутатів міської ради, що й викликало справедливе обурення останніх. Олександр Кухарчук та Сергій Івлєв звернулися до керівництва міста з вимогою заслухати звіти про роботу місцевих комунальних підприємств бердичівськими обранцями. 

Менше ніж за місяць з’явилась інформація про те, що в актовому залі міськвиконкому відбудеться засідання виконавчого комітету на розгляд якого виноситься проект рішення «Про стан фінансово-господарської діяльності МКП «Бердичівкомунсервіс» та інші поточні питання. У відповідному проекті рішення йдеться, що «враховуючи результати перевірки робочої групі, яка створена розпорядженням міського голови від 19.07.2013 №116 «Про утворення робочої групи» з метою різностороннього вивчення питання роботи міського комунального підприємства «Бердичівкомунсервіс», виявлені помилки та недоліки, а саме: низька рентабельність діяльності підприємства, яка викликана завищеною витратною частиною балансу підприємства; завищення обсягів робіт, наданих місту послуг, які підлягають відшкодуванню з бюджету; завищення місячних норм робочого часу працівників підприємства: недоцільне утримання робітників зеленого будівництва повний рік, так як фактично виконується посезонна робота; низький контроль щодо переліку робіт та витрат, включених для відшкодування з міського бюджету; підготовка підприємства до роботи в осінньо-зимовнй період проводиться не в повному обсязі». 

МКП «Бердичівкомунсервіс» - низька рентабельність діяльності підприємства, 
яка викликана завищеною витратною частиною балансу підприємства

Отож, на черговому засіданні виконавчого комітету міської ради було заслухано звіт керівника міського комунального підприємства «Бердичівкомунсервіс» Андрія Стаднійчука. Після цього кожен бажаючий міг задати питання доповідачу. Місцеві активісти ВО «Свобода» в першу чергу цікавилися найбільш болючими питаннями - відлову безпритульних собак та ліквідації стихійних сміттєзвалищ. Виявилося, що в цьому році виловлено 127 чотирилапих безхатченків (в минулому році 300). З приводу стихійних сміттєзвалищ, їх виявилося у Бердичеві всього 21, ліквідовано одне. За словами очільника підприємства, не вистачає паливно-мастильних матеріалів для техніки. Та й самих протоколів про відповідні адмінпорушення бердичівлянами складено всього два. 

Запитання задав і журналіст одного з місцевих видань Денис Заремський: «Чому на День міста Бердичева були платними туалети, попри запевнення місцевих чиновників про безкоштовність «послуги?». Нажаль, зрозуміти з відповідей чиновників, хто ж заробив на природніх потребах містян так і не вдалося. 

В той же час, у підприємства не склалося й з отримуванням прибутків навіть з наявними ресурсами. Виявилося, що ні подрібнювач деревини, ні пилорама придбана за кошти місцевого бюджету (а по суті наші з вами) так і не використовується для одержання прибутків. 

1,5 бюджетних мільйона гривень на МКП "Бердичівкомунсервіс"


Нагадаємо, з початку року станом на 01.07.2013 року з міського бюджету профінансовано «Бердичівкомунсервіс» на утримання об’єктів благоустрою сумою в 1,49 млн. грн. (загальний та спеціальний фонди). 

Всі присутні відчули наскільки складна ситуація у комунальній сфері міста Бердичева, адже ще близько двох років тому МКП «Бердичівкомунсервіс» створили на базі комунального підприємства «Озеленювач», «Інспекції з благоустрою та санітарії міста Бердичева» та «Шляхово-експлуатаційної дільниці міста Бердичева». Тоді, шляхом злиття цих структур, згідно рішення міської ради від 27.10.2011 №232 керманичі міста очікували від новоствореного МКП покращення ефективності роботи на більшості з відведених напрямків роботи. Натомість, навіть діяльність одного директора замість трьох не стала значно кращою. Самі працівники підприємства оцінили через анкетування, попередньо проведене у колективі роботу «Бердичівкомунсервісу» лише «на трієчку». 


Депутатів майже не було...

Як наслідок, заступник міського голови Сергій Онофрійчук вніс пропозицію призначити нового керівника МКП. Чиновник зазначив, що Андрій Стаднійчук гарна людина, однак, керівника з нього на жаль не вийшло. Міський голова Василь Мазур зазначив, що наразі вводити «нову» людину – не вихід. Тому, було прийнято рішення призначити виконуючим обов’язки керівника МКП «Бердичівкомунсервіс» директора комбінату комунальних підприємств Олександра Ковальчука. Днями буде підготоване відповідне розпорядження та здійснено передачу усіх повноважень. 

Чи змінить перестановка керівників комунальних підприємств результат діяльності структури МКП «Бердичівкомунсервіс» покаже реальність на вулицях всесвітньовідомого міста.
Категорія: Новини | Переглядів: 923 | Додав: Alexeyntsa | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Пошук
Погода
незаБУДЬМО
Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання
Онлайн радіо
Лайв ФМ 102.0 Бердичів
Онлайн Радио
Друзі сайту




  • Live FM Радіо Бердичівлян
  • Бердичівська ГО "Стимул"
  • Блог Олексія Побережного
  • Категорії розділу
    Новини [338]
    Новини Бердичева
    2024 © Бердичів СІТІ. Всі права захищені. Безкоштовний хостинг uCoz