Традиційне свято меду, присвячене Дню пасічника, цього року відзначили 16 серпня у Житомирському агротехнічному коледжі. У рамках свята тривав ярмарок-продаж меду, продукції бджільництва та дегустація цілющого продукту.
Нині на Житомирщині бджільництвом займається майже 10 тис. жителів області, із них майже 900 осіб утримують 20 і більше родин бджіл. За минулий рік в усіх категоріях господарств вироблено 6,5 тисяч тонн меду, що на 600 тонн більше, ніж у 2011 році. В області діє комплексна Програма розвитку АПК на період до 2015 року. На її реалізацію з обласного бюджету передбачено 7,2 млн. грн. Для підтримки пасічників області у 2011–2012 роках на галузь бджолярства направлено майже 682 тисячі гривень.
За статистикою кожна одинадцята тонна меду в Україні викачується саме на Житомирщини.Більше, ніж на Житомирщині, у минулому році вироблено меду лише на Донеччині – 10,3 тисячі тонн. А в розрахунку на одного жителя області, його припадає 5 кг проти півтора кілограма в середньому по державі. Окрім того, наші бджоли (та пасічники), працьовитіші за інших, бо продуктивність на одну сім'ю перевищує 40 кг, в
... Читати далі »