Бердичів Сіті
Четвер, 02.05.2024, 15:07
Меню сайту
Корисні закладки
Відправка СМС
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0


Форма входу

Головна » 2013 » Серпень » 4 » Великі Бердичівляни. Книга про нашого славного земляка
20:21
Великі Бердичівляни. Книга про нашого славного земляка
Нещодавно автору цих рядків випала гарна нагода зустрітися з нашим славним земляком – доктором мистецтвознавства, доктором філософії, доктором богослов’я Дмитром Степовиком. В зв’язку з тим, що зустріч відбулася в період активної підготовки до святкування 1025-річчя Хрещення Київської Русі, то і розмова велася навколо цієї колосальної, повік незабутньої події в історії України і всієї Східної Європи. Як делегат Помісного Собору Української Православної Церкви Київського Патріархату, який був скликаний 27-29 червня цього року у золотоверхому Києві, член секретаріату собору, та член Вищої Церковної Ради Київського Патріархату Дмитро Власович розповів про основні питання, які вирішували на тому поважному церковному зібранні. 

Він також згадав про свою участь у круглому столі, присвяченому 1025-річчю Хрещення Київської Русі в аспекті «Русскій мір» як неоімперський російсько-православний проект. Під час круглого столу, який організували Українська асоціація релігієзнавців і товариство «Просвіта» ім. Тараса Шевченка представники Української Автокефальної Православної і Української Греко-Католицької Церков та просвітяни заслухали низку цікавих виступів і обговорили надзвичайно актуальні проблеми. 

На згадку про цю зустріч пан Дмитро подарував автору цих рядків недавно видану книгу професора Прикарпатського національного університету ім. В. Стефаника Володимира Грабовецького «Професор Дмитро Степовик – визначний мистецтвознавець і богослов на Прикарпатті». У цьому виданні проаналізовано життя і багатолітню творчість вченого, охарактеризовано його дослідження у сфері архітектури і малярства Кафедрального Собору Воскресіння Господнього в Івано-Франківську. Книга адресована вірним християнам та всім тим, хто шанує національну українську церкву, її вікові традиції. Книга видана до 40-річчя виходу у світ першої книги Дмитра Степовика «Скринька Див». 

Важливим вступом до книги, написаного відомим академіком, почесним ректором Прикарпатського університету імені В.Стефаника Віталієм Конотопенком, подана історія кафедри релігієзнавства та теології, яку відразу після створення очолив відомий не лише в Україні, а й далеко за її межами доктор філософії, доктор мистецтвознавства, професор Київської Духовної Академії Дмитро Степовик. 

Від вересня 1996 року Дмитро Власович працював також професором Богословського факультету в Івано-Франківському теологічно-катехитичному духовному інституті. 

Закінчив свою книгу В. Грабовецький переконаністю в тому, що внесок пана Дмитра в українське мистецтво, особливо сакральні дослідження повік не забудуться в духовній літературі, в тому числі і в Прикарпатському краї та його столиці Івано-Франківську. 

Автору цих рядків приємно повідомити читачам, що сьогодні вже видано 45 книжок нашого славного земляка.

Юрій Лукуц
Категорія: Новини | Переглядів: 519 | Додав: Alexeyntsa | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Пошук
Погода
незаБУДЬМО
Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання
Онлайн радіо
Лайв ФМ 102.0 Бердичів
Онлайн Радио
Друзі сайту




  • Live FM Радіо Бердичівлян
  • Бердичівська ГО "Стимул"
  • Блог Олексія Побережного
  • Категорії розділу
    Новини [338]
    Новини Бердичева
    2024 © Бердичів СІТІ. Всі права захищені. Безкоштовний хостинг uCoz