Бердичів Сіті
Субота, 20.04.2024, 09:29
Меню сайту
Корисні закладки
Відправка СМС
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0


Форма входу

Головна » Новини
« 1 2 3 4 5 6 7 ... 30 31 »

Південь Житомирщини продовжує звільнятися від ознак совєцької окупації. Початок нового року ознаменувався продовженням ленінопаду. Про це повідомляє журналіст Олена Галагуза на своїй сторінці у Фейсбук: «Ексклюзив для жителів Житомирщини: 6 січня у смт Корнин Попільнянського району невідомими патріотами було повалено черговий пам’ятник леніну. Мої джерела повідомляють, що це вже третій знесений ленін в цьому році». Попільнянський район входить до бердичівського виборчого округу №63.

Як зносили Ленінів ІНФОГРАФІКА 

У перші тижні нового року вже знесли кілька пам’ятників, зокрема на Одещині. А 8 січня повалили пам’ятник Леніну у селі Башилівка Близнюківського району Харківської області.

Нагадаємо, упродовж 2014 року в Україні демонтовано 504 пам’ятники вождю більшовиків. Зокрема, лише на Житомирщині 37.

В нашому місті справа зрушила з місця, коли Бердичівська міська організація Всеукраїнського об'єднання &quo ... Читати далі »

Категория: Новини | Просмотров: 4381 | Добавил: Alexeyntsa | Дата: 12.01.2015 | Комментарии (0)

Сьогодні в Україні починають приймати документи на біометричні паспорти. Поки система працюватиме в тестовому режимі. Вже з наступного місяця зробити собі новий біопаспорт можна буде в будь-якому відділенні Державної міграційної служби.
Біометричний паспорт виглядатиме як звичайний, але матиме електронний чіп з особистими даними власника, відцифрованим фото, підписом та відбитком пальців. Коштуватиме документ, залежно від терміну виготовлення, від 518 до 1028 гривень. Уряд сподівається, що Євросоюз в травні цього року скасує
... Читати далі »

Категория: Новини | Просмотров: 3620 | Добавил: О_Тростянський | Дата: 12.01.2015 | Комментарии (0)

Міський Палац культури ім.Шабельника О.А. 30 грудня за результатами тендеру уклало угоду з ТОВ «Артхаус» на реставраційно-ремонтні роботи з відновленням функції театру в будівлі по вул. Європейська, 21. Вартість угоди склала 17,30 млн грн. Про це повідомляють "Наші гроші" з посиланням на «Вісник державних закупівель».
Згідно з техобстеженням 2013 р. загальний стан будівлі оцінюється як непридатний до нормальної експлуатації. Реставраційно-ремонтні роботи передбачають збереження первинного стану несучих конструкцій і внутрішнього інтер’єру з поверненням його історичного вигляду і цінності, як пам`ятки історії.  ... Читати далі »

Категория: Новини | Просмотров: 1309 | Добавил: О_Тростянський | Дата: 12.01.2015 | Комментарии (0)

Знищуючи залишки новорічних свят у вигляді цукерок звернув увагу, що щось в обгортці цукерки не так. Придивившись більш уважніше до напису на обгортці побачив виробника:

КОНФЕТЫ «МОНЕ» ВКУС МОЛОЧНЫЙ ТРУФЕЛЬ
ЗАО «КОНТИ-РУС», Россия, 305000, г. Курск, ул. Золотая, 13
Место производства: Россия, 305025, г. Курск, ул. Магистральная, 16.

Пройшовши на сайт фірми «Конті» можна побачити, що виробництво за 2014 рік тільки розширювалось, а інтеграція ... Читати далі »

Категория: Новини | Просмотров: 881 | Добавил: О_Тростянський | Дата: 11.01.2015 | Комментарии (0)

Як повідомляє Українське радіо з посиланням на інформацію з ДАІ, цього року планується введення автомобільних єврономерних знаків. Новела пов'язана з підписанням Угоди про асоціацію України з Євросоюзом.

Отже, незабаром українськими дорогами їздитимуть автомобілі як з номерними знаками ЄС, так і з національною символікою.

Нагадаємо, в жовтні 2014 року Державтоінспекція України повідомляла, що через три місяці почне видавати державні автомобільні номери європейського типу.

Український інститут промислової власності ще 25 вересня минуло року зареєстрував патент на промисловий зразок під назвою "знак номерний транспортних засобів", власником якого є Департамент ДАІ МВС України.

Головна новація – синій фон для національного прапора України або українського герба. При цьому, після вступу до ЄС почнуть видаватися номери вже і з символікою Євросоюзу.

"Ще одна відмінність нових номерів – на них вже не буде голограми UA. Замість неї в лівому нижньому кутку передбачено місце для нанесення штрих-коду, за яким визначать виробника знака", – йдеться в повідомленні.

Категория: Новини | Просмотров: 766 | Добавил: Alexeyntsa | Дата: 11.01.2015 | Комментарии (0)

Питання дослідження власної генеалогії, пошуку предків набуває в нашій країні нових обертів. Поштовхом стало патріотичне відродження в свідомості та душах українців. Знайти інформацію про пра-прадіда, який жив на початку XX століття – справа не з легких. Або ж коли в родині є маленька зачіпка, коли відомо прізвище і максимум ім’я і переказ бабусі, що пішов служити у військо під час Першої світової і не повернувся. Для багатьох родин знайти нову інформацію важливо, але не багато готових на це витрачати значну кількість часу, тим більше, коли не відомо чи закінчаться пошуки успіхом.

Проте в мережі на сьогодні існує доволі велика кількість ресурсів, де тисячі людей знаходять своїх нових і нових предків. Часто можна взагалі з невеликих клаптиків відновити доволі загальну картину життя пращура з яким нас розділяє століття часу.

Саме тому, в час різдвяної казки, коли родини зустрічаються разом за столом і часто згадують своїх предків, незалежний новинарний ресурс Бердичів СІТІ пропонує вашій увазі базу даних в понад мільйон записів про учасників Першої світової війни (1914 – 1918 років). Дана сторінка з’явилася на світ, щоб відновити та зібрати разом максимально великий об’єм інформації про простих солдат – учасників світової боро ... Читати далі »

Категория: Новини | Просмотров: 1075 | Добавил: Alexeyntsa | Дата: 10.01.2015 | Комментарии (0)

2015 рік більшість очікує з острахом та настороженістю. Це й не дивно, адже Україна за новітньої історії не ставала об’єктом нових російських загарбницьких війн. Після десятків років совєцької окупації одиниці знали як протистояти Москві і її криваво-червоній армії. Скидати рожеві окуляри завжди важко, особливо, коли в школі не пояснювали справжню сутність Москви та її правителів.

Будь-який військовий конфлікт – це випробування суспільства в тому числі й фінансового. Незалежний інформаційний ресурс Бердичів СІТІ пропонує вашій увазі роз’яснення заступника Міністра фінансів Дениса Фудашкіна з приводу останніх податкових та бюджетних новел.

Податки з пенсії.

«В пакеті податкових змін передбачено зниження порогу для оподаткування пенсій з 10 тисяч грн. до 3 мінімальних заробітних плат. На сьогоднішній день це складає 3654 грн.», - пояснив під час брифінгу заступник Міністра фінансів Денис Фудашкін.

За даними, наведеними урядовцем, на сьогоднішній день середня пенсія складає 1523 грн., таким чином всі пенсії, які не перевищують у 2,4 рази середню пенсію не підлягають ніякому оподаткуванню.

... Читати далі »

Категория: Новини | Просмотров: 696 | Добавил: Alexeyntsa | Дата: 10.01.2015 | Комментарии (0)

Кожна цивілізована людина в світі є споживачем товарів і послуг. Україна тільки почала свій нелегкий шлях у Європу та перехід до євро-стандартів, тому якість товарів, а особливо послуг, зазвичай залишає бажати кращого. Навіть іноземці, яких зазвичай обслуговують в нашій країні набагато краще за самих українців, не один раз стикалися з хамством, грубістю або неякісним товаром. Що вже говорити про пересічних громадян такого невеличкого міста, як Бердичів.

На цей випадок і існує книга скарг, офіційна назва якої - «Книга відгуків та пропозицій». Вона може мати вигляд звичайного зошита, але прошнурованого, з пронумерованими сторінками та підписом директора, як цього вимагає закон. Ми рідко коли про неї згадуємо, вважаючи неефективною у вирішенні реальних проблем. Однак це не зовсім так ... Читати далі »

Категория: Новини | Просмотров: 1109 | Добавил: О_Тростянський | Дата: 09.01.2015 | Комментарии (0)

З 5 січня до 20 лютого 2015 року здійснюється реєстрація осіб для проходження зовнішнього незалежного оцінювання (надалі – ЗНО).


Особи, які виявили бажання вступати до вищих навчальних закладів України в 2015 році, проходитимуть зовнішнє незалежне оцінювання результатів навчання, здобутих на основі повної загальної середньої освіти: українська мова і література (обов’язковий), історія України, математика, біологія, географія, фізика, хімія, російська мова, англійська мова, німецька мова, французька мова, іспанська мова.
Кожен зареєстрований учасник зовнішнього незалежного оцінювання матиме право ... Читати далі »

Категория: Новини | Просмотров: 695 | Добавил: О_Тростянський | Дата: 09.01.2015 | Комментарии (0)

Вже не вперше в Бердичів навідуються "гастролери" з інших регіонів України в пошуках легкої наживи.

8 січня до Бердичівського МВ УМВС звернулась 38-річна жителька району. Жінка повідомила, що у с. Швайківці з будинку, який залишився їй у спадщину від батьків, було викрадено металевий посуд загальною вартістю близько 1 тисячі гривень.

На місці події міліціонери з’ясували, що зловмисник потрапив у будинок, розбивши віконне скло. Провівши низку оперативно-розшукових заходів, оперативники карного розшуку встановили, що крадіжку вчинив 33-річний житель Харківської області. Нині правоохоронці розшукують «щасливого власника» посуду, якому підозрюваний встиг його продати.

Триває розслідування кримінального ... Читати далі »

Категория: Новини | Просмотров: 649 | Добавил: О_Тростянський | Дата: 09.01.2015 | Комментарии (0)

У 2014 році Державна фінансова інспекція України виявила ряд порушень у використанні коштів місцевих бюджетів і комунального майна. Як «відзначився» Бердичів, пропонуємо переглянути витяги з аналітичного звіту даної структури.

Порушення законодавства з оплати праці, штатної дисципліни:

Комунальною установою „Бердичівська центральна міська лікарня” Бердичівської міської ради при проведенні індексації розміру заробітної плати працівників не враховано підвищення розміру їх грошових доходів та невірно визначено базовий місяць, внаслідок чого зайво витрачено коштів на суму 201,2 тис. грн. Одну посадову особу притягнуто до адміністративної відповідальності. Про результати ревізії поінформовано прокуратуру Житомирської області.

***

Незаконне відчуження майна:

Внаслідок незаконного розпаювання фермерським господарством „Верболози” орендованої земельної ділянки загальною площею 27,2359 га, яка належала до земель запасу Гришковецької селищної ради між 15 фізичними особами, які були його членами, з послі ... Читати далі »

Категория: Новини | Просмотров: 1001 | Добавил: Alexeyntsa | Дата: 07.01.2015 | Комментарии (0)

Пошук
Погода
незаБУДЬМО
Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання
Онлайн радіо
Лайв ФМ 102.0 Бердичів
Онлайн Радио
Друзі сайту




  • Live FM Радіо Бердичівлян
  • Бердичівська ГО "Стимул"
  • Блог Олексія Побережного
  • Категорії розділу
    Новини [338]
    Новини Бердичева
    2024 © Бердичів СІТІ. Всі права захищені. Безкоштовний хостинг uCoz