Бердичів Сіті
Вівторок, 07.05.2024, 12:34
Меню сайту
Корисні закладки
Відправка СМС
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0


Форма входу

Головна » Архів матеріалів
« 1 2 ... 8 9 10 11 12 ... 35 36 »
Під час революції гідності бердичівляни постійно були активними й присутніми на всіх без виключення ключових подіях. Хтось приїздив лише на недільні віче, хтось був на охороні барикад, хтось чергував у Житомирському обласному свободівському наметі, а хтось забезпечував комфортне перебування всіх інших. Саме такою дівчиною виявилася бердичівлянка Анастасія Поліщук, яка клопоталася про роботу польової кухні. Адже провіант – це одна з запорук вдоволення революціонерів і як наслідок перемоги всієї спільної справи. 

Не оминуло діяльність нашої бердичівлянки на Майдані й всеукраїнське видання gazeta.ua, тож пропонуємо вашій увазі статтю: «Бердичівлянка Анастасія Поліщук – Принцеса Майдану».

— Своє 23-річчя святкувала на Майдані. Це був найкращий день народження,каже Анастасія Поліщук із міста Бердичів Житомирської області. На столичному майдані Незалежності живе з 29 листопада. 

Категория: Новини | Просмотров: 1498 | Добавил: Alexeyntsa | Дата: 07.02.2014 | Комментарии (0)

3 лютого 2014 місцеві активісти ЄвроАвтомайдану опівдні зібралися на площі Центральній на власних автівках та вирушили вулицями міста, закликаючи людей не бути байдужими, вставати з колін і згадати про власну гідність.

Автомобілі були прикрашені прапорами України та іншою національною символікою. 

На початку автопробігу було близько 30 учасників, а от наприкінці їхня кількість зросла вже майже до сотні. Колона розтягнулася майже на кілометр. Захід супроводжували представники ДАІ. На сьогодні це найбільший за кількістю виїзд автолюбителів, які підтримують революцію гідності на Житомирщині. 

Поїздка розпочалася з центральних вулиць міста. Активісти завітали в усі без виключення мікрорайони Бердичева. Не оминули увагою Корніловку, Мясокомбінат та Вокзал. Євромайданівці виїхали навіть за межі міста на територію району в смт. Гришківці. 

Як це відбувалося дивіться у відео Дмитра Марчука.

Категория: Новини | Просмотров: 1463 | Добавил: Alexeyntsa | Дата: 03.02.2014 | Комментарии (0)

Після сесії Бердичівської міської ради на якій місцеві майданівці домоглися направлення звернення від громади на Президента України Віктора Януковича з вимогами останньому до містян вийшов міський голова Василь Мазур. Цей непересічний момент бердичівляни використали сповна. Меру ставили питання, які насправді цікавлять громаду і про «узаконених тітушок», і про відправлення бюджетників на провладні мітинги, і про руйнування цілої сфери переобладнання автомобілів, яка забезпечувала роботою тисячі місцевих мешканців. 

Голова Бердичівської міської організації Всеукраїнського об’єднання «Свобода» Олексій Побережний запитав у міського голови чи готовий той, після всього, що відбулося, як висуванець Партії Регіонів, вибачитись за її діяльність і написати заяву про відставку. Василь Мазур відповів, що він не збирається вибачатися за будь-які дії, але в той же час, підкреслив, що готовий вибачатися лише за свої дії. Щодо відставки відповідь була короткою - «не дочекаєтесь». 

Нагадаємо, Бердичівський міський голова Василь Мазур на останніх місцевих виборах 2010 року висувався від Партії Регіонів.
Категория: Новини | Просмотров: 1975 | Добавил: Alexeyntsa | Дата: 01.02.2014 | Комментарии (0)

27 січня став визначним днем у процесі формування громадянського суспільства міста Бердичева. Вимога містян була виконана беззаперечно – розглянуто й підтримано міською радою звернення бердичівлян до Президента України з жорсткими вимогами стосовно суспільно-політичної ситуації в країні. Те, що місцеві свободівці та їхні союзники розпочали в місті ще наприкінці листопада завершилося (детальніше про це читайте в матеріалі «Бердичівський ЄвроМайдан живий» http://berdcity.info/news/berdichivskij_evromajdan_zhivij/2013-11-28-281) – депутати зрозуміли, що проти громади їм не встояти. Втретє за тиждень тисяча бердичівлян під стінами міськвиконкому на площі Центральній стала беззаперечним аргументом практично для всіх «місцевих народних обранців». 

На сесію за вимогою Євромайданівців прибула й народний депутат України від 63 виборчого округу Анжеліка Лабунська. 

Найбільшою несподіванкою для всіх стало зачитування заяв депутатів фракції Партії Регіо ... Читати далі »
Категория: Новини | Просмотров: 1865 | Добавил: Alexeyntsa | Дата: 29.01.2014 | Комментарии (0)

Відеокліп створений студією 1+1 про події на Євромайдані та вулиці Грушевського
Категория: Новини | Просмотров: 1070 | Добавил: Alexeyntsa | Дата: 28.01.2014 | Комментарии (0)

International NGO Internews Ukraine 
January 27, 2014 

As many international journalists addressed us to clarify the situation in Ukraine, we decided to publish the following brief account of key developments of the last days. 

1. Police’s special units are inhumanly cruel 
Police, especially its «special unit» Berkut, is inhumanly cruel to the protesters. Take a look at this video of severe beatings of protesters (http://www.youtube.com/watch?v=pzVdaiwuOcY) or the video of outrageous mockery at a naked activist (http://www.youtube.com/watch?v=ZpqxmiQHFZ0). Many people are reported missing, including Dmytro Bulatov, leading activist of Automaidan (drivers’ wing of Euromaidan) whose location has been unknown for five days. Igor Lutsenko, another activist, miraculously survived after he was kidn ... Читати далі »
Категория: Новини | Просмотров: 1355 | Добавил: Alexeyntsa | Дата: 27.01.2014 | Комментарии (0)

В суботу, 25 січня більше тисячі бердичівлян, попри вихідний день зібралися біля міського виконавчого комітету. Учасники мітингу затвердили нові вимоги до міської ради та мера міста. Василь Мазур «випадково» опинився поруч і вийшов до громади. Спілкування відбувалося на підвищених тонах. Кілька разів натовп вибухав вимогами «Відставка!» та «Банду геть!».

Нагадаємо, суб’єктом висування Василя Мазура в мери на місцевих виборах 2010 року стала саме Партія Регіонів, натомість він особисто від цього факту намагається всіляко дистанціюватися. Як виявилося, на сьогодні, значна кількість бердичівлян не задоволені політикою, яку веде керманич міста. 

Після зачитання вимог до міської ради та словесної дискусії з міським головою протестувальники рушили до міськрайонного відділку міліції, а після цього до пам’ятника батька Тараса. 

На момент написання статті нам стало відомо, що після подій на вулиці Грушевського в Києві вже є двоє постраждалих бердичівлян. Ще сотні наших містян перебувають там систематично. Загалом акції протесту відві ... Читати далі »
Категория: Новини | Просмотров: 1700 | Добавил: Alexeyntsa | Дата: 25.01.2014 | Комментарии (0)

На наступний день після першого велелюдного мітингу містяни знову об’єднали свої зусилля і побачили справжнє обличчя місцевої влади. Мер Бердичева Василь Мазур послав людину вивчати рішення міськради зі своїм вчителем. А в райдержадміністрації чиновники неприховано виражали невдоволення від присутності людей. 

Бердичівлянин-євромайданівець Олексій Побережний вчергове закликав, щоб у Бердичівській міській раді хоч один депутат набрався мужності й висловив позицію громади в органі місцевого самоврядування до Президента… таких не знайшлось. Зокрема, Голова Бердичівської міської організації Всеукраїнського об’єднання «Свобода» Олексій Побережний вимагав затвердити такий текст: «У зв’язку з політичною ситуацією в державі та загострення конфліктів у суспільстві, згортанні євроінтеграційних процесів, переслідування громадських активістів вимагаємо направити звернення до президента України з вимогами:
- Відправити у відставку Уряд прем’єр-міністра України М.Я. Азарова
- Скасування усіх скандальних законів, які обмежуть права українців та повна амністія усіх учасників революційного протистояння.
- Негайні дострокові вибори Президента та парламенту»
.&nbs ... Читати далі »
Категория: Новини | Просмотров: 1200 | Добавил: Alexeyntsa | Дата: 24.01.2014 | Комментарии (0)

Категория: Новини | Просмотров: 992 | Добавил: Alexeyntsa | Дата: 23.01.2014 | Комментарии (0)

У Вінниці активісти захопили офіс Партії регіонів. Про це йдеться у повідомленні в групі "Правого сектору" в мережі Вконтакте. Учасник групи Сергій Чумак написав: "Терміново! Активні громадяни, наші Друзі захопили офіс ПР у Вінниці, (вул. Театральна 14, навпроти Театру Садовського) - терміно збираємо якомога більше людей туди. Там почнеться наше повстання проти банди! Банду Геть!"

Нещодавно невідомі патріоти в Бердичеві розмалювали офіс Партії Регіонів. Стіна біля входу перетворилася на постер. Першої ночі на табличці офісу з’явився напис «КАТ» та «Слава Україні», а вже наступної іншим кольором дописано «Героям Слава!» Не оминули небайдужі містяни і партійний офіс Комуністичної партії України. Близько тижня всі в місті мали змогу споглядати реакцію бердичівлян на діяльність цих структур. На даний момент все зафарбовано. 

Натомість в Житомирі 20 січня близько 22:00 невідомі зловмисники напали та жорстоко побили активіста Євромайдану в обласному центрі, члена Житомирського Демократичного Альянсу Івана Фурлета. Жорстоко побивши та розбивши телефон злочинці зал ... Читати далі »
Категория: Новини | Просмотров: 653 | Добавил: Alexeyntsa | Дата: 21.01.2014 | Комментарии (0)

Одну з найвпливовіших премій у царині літератури - Літературну премію імені Джозефа Конрада-Коженьовського-2013 здобула Таня Малярчук.

Таня Малярчук – письменниця, журналістка.
Народилася 1983 року в Івано-Франківську, закінчила Прикарпатський університет імені Василя Стефаника, за фахом — український філолог. Довгий час жила в Києві, працювала на телебаченні, зокрема, у програмі журналістських розслідувань «Попередження з Миколою Вереснем». Зараз мешкає у Відні. Автор п’яти збірок короткої прози та одного роману. Друкувалася також у часописах «Березіль», «Четвер», «Критика», «ШО». Оповідання й есе перекладені польською, румунською, німецькою, англійською, російською та білоруською мовами. В австрійському видавництві «Residenz» вийшли дві книжки у перекладі на німецьку («Говорити» 2009 р., «Біографія випадкового чуда» 2013 р.). Відзначена премією «Kristal Vilenica 2013» (Словенія) за оповідання «Жінка і її риба». 

Протягом кількох місяців від українських та іноземних культурних інституцій, наукових центрів, видавництв, творчих об’єднань та приватних осіб ... Читати далі »
Категория: Новини | Просмотров: 565 | Добавил: Alexeyntsa | Дата: 11.01.2014 | Комментарии (0)

Пошук
Погода
незаБУДЬМО
Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання
Онлайн радіо
Лайв ФМ 102.0 Бердичів
Онлайн Радио
Друзі сайту




  • Live FM Радіо Бердичівлян
  • Бердичівська ГО "Стимул"
  • Блог Олексія Побережного
  • Категорії розділу
    Новини [338]
    Новини Бердичева
    2024 © Бердичів СІТІ. Всі права захищені. Безкоштовний хостинг uCoz