Бердичів Сіті
Вівторок, 14.05.2024, 15:17
Меню сайту
Корисні закладки
Відправка СМС
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0


Форма входу

Головна » Новини
« 1 2 ... 20 21 22 23 24 ... 30 31 »
Український центр оцінювання якості освіти підвів підсумки реєстрації осіб, які виявили бажання пройти зовнішнє незалежне оцінювання в 2013 році. Реєстрація осіб для участі в зовнішньому незалежному оцінюванні тривала з 4 січня до 5 березня 2013 року. 

За оперативними даними, отриманими з регіональних центрів оцінювання якості освіти, для участі в основній сесії зовнішнього незалежного оцінювання зареєстровано 322 133 абітурієнтів. Більшість зареєстрованих (238 122 особи) – випускники загальноосвітніх навчальних закладів поточного навчального року. 

Вибір чотирьох предметів для проходження зовнішнього незалежного оцінювання здійснили 65,3 % абітурієнтів від загальної кількості зареєстрованих, трьох предметів – 28,1 %. Середній показник кількості предметів, вибраних одним абітурієнтом, становить 3,52

Переважна кількість абітурієнтів виявила бажання проходити тестування з української мови і літератури, математики та історії України. 
Категория: Новини | Просмотров: 652 | Добавил: Alexeyntsa | Дата: 09.06.2013 | Комментарии (1)

Молоді бердичівляни ініціювали створення історичного клубу. Першою темою організатори заходу обрали: «Симон Петлюра – історичний діяч України». Бердичівляни з радістю прийшли на захід. Серед присутніх, як виявилося, мало, хто знав наскільки захоплюючою є постать Симона Васильовича Петлюри і його намагання зберегти незалежність України на початку ХХ століття. 

Прикро, що мешканці міста майже не знали, що Петлюра був у Бердичеві. Як зауважив один з учасників заходу: «Я закінчив 10-й клас і для мене було новиною, що Симон Петлюра відвідував наше місто. Про це свідчать фото 1920 року. Навіть більше того, це була офіційна зустріч з маршалом Польщі Юзефом Пілсуцьким. Прикро, що шкільні підручники не вказують такої події». 

Організатор заходу Ярослав Балашкевич висловив подяку місцевим активістам ВО «Свобода»: «Я вдячний свободівцям за допомогу в організації просвітницьких заходів. Коли мені запропунували очолити один з напрямків, я одразу погодився. На мою думку бердичівляни мають знати більше про рідний край. Тема видалася вдалою: Петлюра ... Читати далі »
Категория: Новини | Просмотров: 1004 | Добавил: Alexeyntsa | Дата: 08.06.2013 | Комментарии (0)

Бердичівська міськрайонна громадська організація «Добра справа» оголошує Міжнародний літературний конкурс імені Василя Гроссмана "В місті Бердичеві- 2013". 

Василь Семенович Гроссман — письменник, фронтовий совєцький кореспондент. Народився і деякий час жив у Бердичеві. Приймав безпосередню участь у Сталінградській битві. Оповідання Василя Гроссмана "В місті Бердичеві” стало дебютною художньою публікацією, поява якої чітко визначила майбутнє уродженця Бердичева як письменника. 

На Літературний конкурс "В місті Бердичеві” приймаються твори малої прозової форми (оповідання, новела):
 • тематично пов’язані з містом Бердичів;
 • написані українською або російською мовами;
 • обсягом до 15 тис. знаків. 

На конкурс слід подавати тільки оригінальні твори, які раніше не друкувались та не оприлюднювались, та права на які не передані іншим особам. 
Категория: Новини | Просмотров: 662 | Добавил: Alexeyntsa | Дата: 07.06.2013 | Комментарии (0)

Добросовісним виробникам видаватимуть новий знак, за яким їх продукцію можна буде знайти в магазинах. Вісім українських виробників вже мають Знак відповідності CUSM - цей спеціальний символ, який видається тільки тим продуктам, якість яких підтверджує Укрметртестсандарт. 

Першими знак якості отримали: 
Ексімтрейд - виробник чаїв Принцеса Нурі, Принцеса Гіта, Принцеса Канді, Принцеса Ява, Tess, Greenfield 
Київський завод безалкогольних напоїв Росинка - виробник безалкогольних напоїв і соків Capri-Sonne 
Київський маргариновий завод - виробник маргарину, олії, майонезу та інших продуктів під торговою маркою Олком 
Київська кондитерська фабрика Рошен - виробник цукерок, тортів та інших солодощів 
Таланлегпром - виробник спеціального та професійного взуття 
Вентиляційні системи - виробники електровентиляторів Вентс, Домовент 
Фірма Фавор - виробник вітамінізованого молока, ... Читати далі »
Категория: Новини | Просмотров: 679 | Добавил: Alexeyntsa | Дата: 06.06.2013 | Комментарии (0)

4 червня 2013 року київські міліціянти увірвалися з обшуком до помешкань шістьох активістів та прихильників Всеукраїнського об’єднання "Свобода”. Як заявляють представники міліції, до таких дій вони вдалися, аби знайти докази причетности націоналістів до цьогорічної акції 2 квітня біля Верховної Ради України. 

Спочатку стало відомо про обшук у гуртожитку студента НТУУ "КПІ” Андрія Ільницького. Про це націоналіст повідомив керівникові Солом’янської районної організації ВО "Свобода” Ярославові Лисенку. До помешкання активіста правоохоронці ввірвалися близько восьмої години ранку. 

Зазначимо, що в кімнаті він проживає разом із трьома хлопцями-націоналістами: Олегом Вовнянком, Дмитром Зубом та Олегом Загорянським. Хлопці є активістами "Студентської Свободи”. Троє міліціянтів вручили їм ухвалу про обшук, яку видала суддя Шевченківського райсуду В.М. Малиновська за клопотанням слідчого В.А. Запорожцева. Однак показати посвідчення осіб міліціянти, які були в цивільному, відмовилися. 

Після двох годин обшуку в Олега Вовня ... Читати далі »
Категория: Новини | Просмотров: 644 | Добавил: Alexeyntsa | Дата: 04.06.2013 | Комментарии (0)

Польський Інститут у Києві, Театр «Бюро Подорожей», Міністерство культури та Національної спадщини Республіки Польща, Департамент культури Вінницької міської ради запрошують на покази вуличних вистав Театру Бюро Подорожей в рамках проекту Мандруючі Сни. 

Вистава „Carmen Funebre” відбудеться у Вінниці, 16 червня 2013 (21:00) площа Театральна. Вхід вільний. Вже третій рік поспіль познанський театр Бюро Подорожей завітає до України з видовищними та драматичними вуличними виставами.
Вдруге в Україні, але вперше у Вінниці буде показана вистава Carmen Funebre (реж. Павел Шкотак, 1994). Натхненням для Carmen Funebre стало посилення етнічних конфліктів та війна у Боснії. Працюючи над виставою, колектив Театру зустрічався з біженцями з колишньої Югославії. Їх розповіді сприяли створенню універсальних метафор, що описують долю вигнанців. У Carmen Funebre театр «Бюро Подорожей» використовує вогонь, світлові ефекти та вражаючу музику. 

Театр Б ... Читати далі »
Категория: Новини | Просмотров: 639 | Добавил: Alexeyntsa | Дата: 03.06.2013 | Комментарии (0)

В певний момент своєї історії Бердичів славився величезною кількістю ярмарків та неймовірним оборотом коштів на них. Лише один факт описує масштаби торгівлі – вся царська гвардія їздила на конях куплених на бердичівських ярмарках. Проте, як стверджують
краєзнавці - прокладання залізниці призвело до занепаду торгівлі в Бердичеві на довгі роки. Сьогодні ж незадовільний стан траси на Житомир знову б’є по кишені і водіїв, і підприємців

«Перевізники, що доставляють товари у Бердичів, підняли ціну за доставку, тому що їхати дорогою дуже важко. До того ж, на цій дорозі часто трапляються аварії – водії намагаються оминути ями і не можуть впоратись із керуванням. Влада ж у свою чергу робить вигляд, що нічого страшного на дорогах нашої області немає – навіть документи приходиться витягувати місяцями», - каже депутат обласної ради Руслан Годований. 

Дорога Житомир-Бердичів побудована у 1980-му році і з того часу жодного разу не ремонтувалась. Через ями автомобілі не можуть без проблем добратись до Бердичева, дорога постійно потрапляє у анти-рейтинги якості асфальтного покриття в Україні, повідомляє ... Читати далі »
Категория: Новини | Просмотров: 684 | Добавил: Alexeyntsa | Дата: 01.06.2013 | Комментарии (0)

Управління державної служби з надзвичайних ситуацій України в Житомирській області в огляді за період з 19 по 25 травня 2013 року зареєструвало 7 повідомлень про виявлення та знищення вибухонебезпечних пристроїв. 

Увесь арсенал снарядів відноситься до періоду Другої світової війни. У Бердичеві 20 травня знищено один артилерійський снаряд 152 мм

Причому рятувальники небезпечні знахідки знищують по області ледь не щодня. Зокрема, 22 травня знищено по одному снаряді в селах Скоморохи Житомирського району та Рихальське Ємільчинського району. 

Наступного дня, 23 травня в смт Попільня знищено протитанкову міну, а в селі Новопаволоцьке знищено 2 артилерійських снаряди (152 мм та 76 мм) часів Другої світової. 

24.05.2013 року в с. Озадівка Бердичівського району знайдено та ліквідовано снаряд калібром 76 мм. Такогож діа ... Читати далі »
Категория: Новини | Просмотров: 628 | Добавил: Alexeyntsa | Дата: 31.05.2013 | Комментарии (0)

В Апеляційному суді Житомирської області на Віктора Котенка та Юрія Градовського напали міліційна охорона суду та адвокат Наталія Циганчук — представниця заступника начальника УМВС України в Житомирській області, полковника міліції Миколи Будзінського. 

Напередодні Юрій Градовський, зробивши відповідний запит згідно з Законом України «Про доступ до публічної інформації", отримав копію ДОРУЧЕННЯ №303/ПР від 22.05.2012 року, яким генерал – майор міліції Просолов, посилаючись на необхідність виконання вказівок міністра МВС України Захарченка, підпунктами №№ 4.1, 4.2 фактично санкціонував цензурування ЗМІ, відслідковування критичних матеріалів про роботу міліції та судові переслідування журналістів – авторів цих публікацій.
Пунктом № 5 цього документу генерал – майор на виконання вказівок міністра МВС України наказав відстежувати мирних громадян, які мають намір приймати участь в акціях протесту, інших масових заходах в столиці України та інших регіонах і проводити збір інформації про них тощо. 

Напад на журналіста Віктора Котенка і правозахисника Юрія Градовського відбувся відразу після закінчення судового розгляду сп ... Читати далі »
Категория: Новини | Просмотров: 594 | Добавил: Alexeyntsa | Дата: 30.05.2013 | Комментарии (0)

МАМА - це система колективної безпеки молоді від політичних переслідувань, створена за ініціативою молодіжних громадських організацій та рухів. 

Готовність до роботи у системі «МАМА» задекларували: ВМГО «Українська асоціація студентського самоврядування»; ВМГО «Дебатна Академія»; МПО ХОГО «Молодіжна правозахисна група – Харків»; ВМГО «Молодіжний Націоналістичний Конгрес»; ГО «Центр Громадянських Свобод».


МАМА захищає членів молодіжних громадських організацій, активістів молодіжних неформальних об’єднань, студентів від політичних переслідувань у правовий (притягнення до різної відповідальності) та неправовий (залякування, тиск, профілактичні бесіди) способи з боку представників державної влади, органів місцевого самоврядування, адміністрацій навчальних заходів.

«МАМА» намагатиметься забезпечити цілодобову підтримку студентам, яким загрожує академічна небезпека через їх активну громадянську позицію щодо захисту прав, свобод і законних інтересів. 


Категория: Новини | Просмотров: 658 | Добавил: Alexeyntsa | Дата: 29.05.2013 | Комментарии (0)

Україна перетворилася на банкрута. Про це на своїй сторінці в Facebook написав народний депутат Олег Медуниця 

За його словами, «Вчора нарешті на бюджетний комітет через три місяця зволікань з’явилися представники державного казначейства. Був перший зам. Його жвавенький виступ був дуже швидко перерваний репліками регіоналів-мажоритарників. Ми, так би мовити, другим темпом. Коли стало зрозуміло, що просто так через комітет не пройдеш він у серцях випалив: «Скільки в мене є я всі гроші віддаю». І одразу нарвався на питання: «А скільки у вас є?». Відповідь: «Вчора ввечері було 800 тисяч.» 

Німа сцена. Її перервав голос Ландика: «Так у мєня дома дєнєг большє». 

Приїхали. Країна повний банкрот», — написав Олег Медуниця. 

Нагадаємо, що сьогодні Державна служба статистики України повідомила, що прибуток підприємств України до оподаткування, за винятком малих підприємств і бюджетних установ, в першому кварталі 2013 року знизився в 6,5 разів в річному вимірі, ... Читати далі »
Категория: Новини | Просмотров: 600 | Добавил: Alexeyntsa | Дата: 27.05.2013 | Комментарии (0)

Пошук
Погода
незаБУДЬМО
Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання
Онлайн радіо
Лайв ФМ 102.0 Бердичів
Онлайн Радио
Друзі сайту




  • Live FM Радіо Бердичівлян
  • Бердичівська ГО "Стимул"
  • Блог Олексія Побережного
  • Категорії розділу
    Новини [338]
    Новини Бердичева
    2024 © Бердичів СІТІ. Всі права захищені. Безкоштовний хостинг uCoz