Бердичів Сіті
Вівторок, 14.05.2024, 11:55
Меню сайту
Корисні закладки
Відправка СМС
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0


Форма входу

Головна » Новини
« 1 2 ... 21 22 23 24 25 ... 30 31 »
25 травня, у суботу, близько двох сотень бердичівлян з друзями та родинами долучилися до масштабного дійства – Мегамаршу вишиванки

Розпочалася хода о 13:00 годині біля пам’ятника Тарасу Шевченку, де бердичівляни вишикувались у колону на чолі з державними прапорами, вишитими рушниками та іконами. Після цього, всі учасники вирушили центральною вулицею міста, прямуючи до мистецької площі біля Палацу культури імені Олексія Шабельника. Протягом ходи, українці співали патріотичні пісні, вигукували національно-патріотичні гасла «Слава Україні! Героям Слава!» та «Україна понад усе». На мистецькому майдані 100 бердичівлян вишикувались у вигляді державного герба – тризуба та заспівали український Славень. Трішки перепочивши, о 14:00 учасники ходи почали своє повернення до Батька Тараса. Чудова сонячна погода, щирі посмішки та відчуття єднання сприяли чудовому настрою та гарним емоціям українців. 

Значна кількість бердичівлян, які бачили такий чудовий захід бідкалися, що не мають вишиванки, але все-одно долучалися до гурту. Наступного року люди без вишиванок обіцяли обов’язково долучитися до Мегамаршу місті Бердичеві р ... Читати далі »
Категория: Новини | Просмотров: 1586 | Добавил: Alexeyntsa | Дата: 26.05.2013 | Комментарии (0)

Театр розпочинається з вішалки, а будь-яке місто з в’їзного знаку. Протягом тижня старий символ початку міста «Бердичів», який був наповнений ознаками лаконічності та соцреалізму демонтували і вивезли комунальники. Головною причиною змін, за словами чиновників, виявився час - старий знак перебував у аварійному стані, і постійно осипався. Рішення про демонтаж винесла комісія, яка його обстежувала. 

Отож, тепер закипіла робота по встановленню нового символу міста на в’їзді в Бердичів з житомирського напрямку. Всі роботи з монтажу мають завершитись до Дня міста, тобто, наприкінці червня. Чи встигнуть за місяць – питання лишається відкритим.
Як виявилося, архітектурна рада досі не має єдиного варіанту. На розгляд членів ради винесли кілька ескізних пропозицій в’їзних знаків в Бердичів, один з яких мали взяти за основу. Головний архітектор міста Андрій Шеффер, запропонував затвердити одну з них як базову, вона не значно відрізняється від нещодавно зруйнованого знаку. На малюнку зображено гранітну плиту червоного кольору на фоні якої стоять добре знайомі всім літери «Бердичів» зняті зі старого в’їзного знаку, і в куточку цієї композиції розміщується кольоровий герб міста. Територ ... Читати далі »
Категория: Новини | Просмотров: 784 | Добавил: Alexeyntsa | Дата: 24.05.2013 | Комментарии (0)

22 травня прах Тараса Шевченка, згідно з його заповітом, було перепоховано в Україні. Бердичівські свободівці Олексій Побережний, Віктор Козачук, Анатолій Кривушин та Юрій Лукуц в рамках загальноміського заходу також поклали квіти до пам’ятника Батька Тараса

Цього року, вже традиційно, на вшануванні роковин перепоховання Тараса Шевченка відзначили кращих знавців української мови, які здобули призові місця на мовно-літературних конкурсах імені Т.Шевченка та імені П.Яцика. Даний захід, на думку першого заступника міського голови Івана Демуся, є своєрідним звітом, як перед громадськістю, так і перед Кобзарем.
Традиційно місцева влада «забезпечила» присутність школярів на заході. Молодь читала вірші разом з виступами творчих колективів міста. 

Нагадаємо, перебуваючи далеко вiд батькiвщини 1861 році, в Санкт-Петербурзі, він все частіше хворів, усе бiльше вiдчував свою самотнiсть. 9 березня, в день його народження, до нього завiтало кiлька знайомих. В розмовi з близьким другом художником Григорiєм Честахiвським поет висловив бажання, щоб в разі смерті, яку він передчував, поховали його в Каневi. Вранцi 10 березня ... Читати далі »
Категория: Новини | Просмотров: 703 | Добавил: Alexeyntsa | Дата: 22.05.2013 | Комментарии (0)

У Бердичеві патріоти України вирішили провести Мегамарш вишиванок та долучитися таким чином до багатьох міст нашої держави і навіть всього світу. Метою заходу є популяризація національного одягу, традицій, культури та всього українського, а також розвиток патріотизму. 

Організатори вирішили погодити маршрут параду з учасниками. Саме тому в соціальних мережах ще триває голосування, щодо дистанції, яку долатимуть учасники святкової ходи. Таким чином, кажуть організатори, можна враховувати можливості різних вікових груп учасників. Обов'язковою умовою участі - є наявність українського одягу. Мегамарш у вишиванках - це неполітичний захід, будь-яка політична атрибутика та символіка заборонена. 

У той же час, впевнені молоді бердичівляни, вишиванка – це більш ніж просто елемент одягу. Наша держава для будь-якого іноземця, який хоч щось може сказати про Україну швидше асоціюватиметься з Чорнобилем, корупцією чи бідністю. Побудова якісного іміджу на цьому ґрунті є практично не можливою. Хоча й було б економічно вигідно сприяти так званому «екстремальному туризму» в Чорнобильську зону. Попри це, ефективнішим виглядає створення і популяризація таких пов ... Читати далі »
Категория: Новини | Просмотров: 1085 | Добавил: Alexeyntsa | Дата: 20.05.2013 | Комментарии (0)

18 травня 2013 року, о 12:15 у Києві розпочалася більш як 30-тисячна загальнонаціональна акція протесту "Вставай, Україно!". Колона активістів рушила Хрещатиком від Європейської площі до Софійського майдану. Марш очолюють лідери опозиційних політичних сил – Олег Тягнибок (ВО "Свобода"), Арсеній Яценюк (ВО "Батьківщина") та Віталій Кличко ("УДАР")

В акції беруть участь усі народні депутати від ВО "Свобода". Попереду колони – великий державний прапор України, а також прапор Європейського Союзу. Активісти Тернополя розгорнули червоно-чорний стяг – найбільший в Україні. Учасники скандують: "Слава Україні – героям слава!", "Слава нації – смерть ворогам!", "Зека – геть!", "Геть московських окупантів! Геть московських холуїв!" та ін. 

В акції взяли участь українці з усієї держави. Не залишились осторонь і бердичівські свободівці. До протесту приєднується дедалі більше киян. Люди приходять на акцію із власноруч виготовленими плакатами. На одному з таких написано: "Звільнимо Україну від орди!". Уздовж усього Хрещатика та на сусідніх вулицях чатують пости міліції. 
Категория: Новини | Просмотров: 643 | Добавил: Alexeyntsa | Дата: 19.05.2013 | Комментарии (0)

Напередодні Дня пам’яті жертв політичних репресій, вшановуючи пам’ять загиблих, за участю міського голови Бердичева В. К. Мазура, його заступників, керівників структурних підрозділів виконкому відбулась скорботна церемонія покладання квітів до пам’ятного знака Жертвам політичних репресій (вул. Лілії Карастоянової, 22) та меморіалу репресованим (вул. Леніна, 78). 


Навідміну від помпезного відзначення 9 травня, місцева влада цього разу вирішила обмежитися власною присутністю, без забезпечення працівників бюджетної сфери, комунальників, учнів та студентів.
Націєтворчим та визначним датам у місті Бердичеві традиціно приділяється значно менше уваги, аніж радянським. Такі подвійні стандарти часто наштовхуються на жорстку критику з боку патріотичних кіл міста.

Категория: Новини | Просмотров: 568 | Добавил: Alexeyntsa | Дата: 18.05.2013 | Комментарии (0)

14 травня, були проведені громадські слухання з метою пошуку шляхів регулювання чисельності бездомних тварин у місті Бердичеві. Проблема протягом останніх років постала дуже гостро. Місто заполонило, за словами експерта Сергія Орлюка, приблизно дві тисячі псів. Щороку, лише офіційно, до травмпункту звертається близько трьох сотень покусаних мешканців міста. Зграї собак чатують на людей в більшості багатолюдних місць Бердичева. Чотирилапі друзі людини для багатьох містян, особливо після численних нападів, стали справжніми ворогами. Саме тому актуальність заходу у цьому місті стала безпрецедентною.
На громадські слухання були запрошені керівники комунальних підприємств міста Бердичева, голови об'єднань співвласників багатоквартирних будинків, громадських організацій, експерти, члени місцевого Товариства захисту тварин і всі люди не байдужі до цього питання. 

Заступник бердичівського міського голови з питань ЖКГ Сергій Онофрійчук у своєму виступі наголосив, що це проблема не лише окремо взятого Бердичева. Практично для кожного міста «собаче питання» є надзвичайно важливим.
В законодавчій площині дана сфера регулюється Законом України «Про захист тварин від жорстокого поводже ... Читати далі »
Категория: Новини | Просмотров: 1498 | Добавил: Alexeyntsa | Дата: 17.05.2013 | Комментарии (0)

Під час проведення 15 травня антифашистського мітингу Партії регіонів в Житомирі голова обласної адміністрації Рижук назвав відомого в місті громадського діяча Віктора Радзюка фашистом. 

Про це повідомив сам активіст під час прес-конференції Правозахисного центру «Свобода» 16 травня. 

«Я запитав Сергія Миколайовича, де він бачив в Житомирі фашистів. На що він відповів, що я, ніби, і є тим фашистом. Про це чули заступники Рижука, які були поряд», — розповів Радзюк. 

Обурений Віктор Борисович написав звернення до райвідділку міліції та прокуратури. Якщо силовики не відреагують, тоді Радзюк має намір позиватися до суду. 

Для мешканців Житомирщини не є дивиною образливі вислови голови обласної організації Партії регіонів Сергія Рижука. Так, ще в кінці 2011 року, в ... Читати далі »
Категория: Новини | Просмотров: 639 | Добавил: Alexeyntsa | Дата: 16.05.2013 | Комментарии (0)

На антифашистський мітинг у Житомирі студентів приводили групами, заповнили всю площу Корольова. Керівники навчальних закладів Житомира соромилися журналістів та відмовлялися коментувати що відбувається на площі і стежили уважно за студентами, щоб ті теж з журналістами не спілкувалися. 

Молодь заповнила майдан Корольова, створивши ефект масовості, а перед сценою вишикувався десяток людей з червоними прапорами і плакатами. Гасла в руках протестувальників мали відверто провокативний характер, який межував з розпалюванням міжнаціональної ворожнечі, на кшталт - «Галичина - лігво неофашизму». 

В усьому навколо вбачалася рука невидимого майстра. Подібними гаслами вкотре намагалися ділити людей на сорти, як це було напередодні помаранчевої революції 2004 року в Україні. Нажаль, влада, організовуючи подібні «заходи» не виносить уроків історії. 

Одразу після офіційного початку мітингу молодь почала згортати прапори і потихеньку розходитися. Як повідомляв Житомир. ... Читати далі »
Категория: Новини | Просмотров: 581 | Добавил: Alexeyntsa | Дата: 15.05.2013 | Комментарии (0)

Події зображені в фільмі «Відкритий Доступ» розгортаються після вступу в дію Закону України «Про доступ до публічної інформації».
За ухвалення закону впродовж кількох років боролися громадські організації, журналісти та експерти. 

«Відкритий доступ» – це хроніки становлення громадянського суспільства, але також історії з життя самих героїв. Вони живуть у різних регіонах України, їх цінності та переконання різняться, вони не знайомі одне з одним, єдине, що їх об’єднує – активна громадянська позиція. Фільм створено за ініціативи ГО "Центр UA” (Партнерство "Новий Громадянин”) за підтримки Omidyar Network, Internews Network. 

Автор ідеї – Світлана Заліщук. Продюсер – Аксиня Куріна. Головний редактор – Сергій Андрушко. Головний режисер – Володимир Тихий. 

Фільм-альманах складається з 5 новел: Межигір’я, Афганець, Школа, Дім з химерами, У кутку. 

Презентація фільму відбудеться в місті Житомирі 14 травня о 15:30 у кіноткатрі «Україна», вул. Київська 13. 

Детальніше про «Відкритий доступ» http://www.telekritika.ua/kontekst/2013-03-26 ... Читати далі »
Категория: Новини | Просмотров: 703 | Добавил: Alexeyntsa | Дата: 13.05.2013 | Комментарии (0)

Політична партія Демократичний Альянс оголосила винагороду 50 000 гривень тому, хто доведе корупцію мера свого міста. Сміливцям, які виступлять проти мерів-корупціонерів, партія надасть інформаційну та організаційну підтримку. 

Як зазначає голова партії Василь Гацько – це безпрецедентний крок у боротьбі з корупцією в Україні

"Вперше за "голову” корупціонера оголошена публічна винагорода. Розпочинаємо з мерів, оскільки їх корупційна діяльність найбільше відчувається мешканцями міст. Ми плануємо змінити українську практику, коли за гроші громадян чиновники живуть на широку ногу. Сподіваємося, що оголошена нами винагорода допоможе покарати корупціонерів”, - сказав лідер Демократичного Альянсу Василь Гацько. 

Ті, хто знайде сили довести мера-корупціонера до суду, отримуватимуть обіцяну винагороду після відповідного вироку.
Кошти на кампанію виділяються партією з ... Читати далі »
Категория: Новини | Просмотров: 632 | Добавил: Alexeyntsa | Дата: 11.05.2013 | Комментарии (0)

Пошук
Погода
незаБУДЬМО
Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання
Онлайн радіо
Лайв ФМ 102.0 Бердичів
Онлайн Радио
Друзі сайту




  • Live FM Радіо Бердичівлян
  • Бердичівська ГО "Стимул"
  • Блог Олексія Побережного
  • Категорії розділу
    Новини [338]
    Новини Бердичева
    2024 © Бердичів СІТІ. Всі права захищені. Безкоштовний хостинг uCoz