Бердичів Сіті
Понеділок, 29.04.2024, 00:54
Меню сайту
Корисні закладки
Відправка СМС
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0


Форма входу

Головна » Новини
« 1 2 ... 22 23 24 25 26 ... 30 31 »
Нещодавно видання «Главред» провело чат із лідером гурту "Тартак" Олександром Положинським. Матеріал під назвою «Олександр Положинський: чим далі, тим більше не хочу бути героєм України» з’явився днями на сайті glavred.info 

Відомий український музикант відповів на питання Альони Ліпши про ставлення до святкування радянських військових свят в Україні, таких як День захисника вітчизни та День перемоги? 

Олександр Положинський: Я ці "свята" не відзначаю, як і всі інші посткомуністичні "свята". Я не маю нічого проти того, щоб люди, для яких радянська армія або Друга світова війна стали значною частиною їхнього життя, але не бачу жодного сенсу перетворювати ці дати на всенародні свята у незалежній Українській державі. Зрештою, радянська армія завжди була ворожою армією по відношенню до незалежної України. Згадайте хоча б той факт, що радянською вона стала після того, як тривалий час була Червоною, а червоною вона була в тому числі й від тих пот ... Читати далі »
Категория: Новини | Просмотров: 833 | Добавил: Alexeyntsa | Дата: 08.05.2013 | Комментарии (0)

Як тільки з дороги Бердичів-Житомир почав сходити сніг – водії, які часто курсують від «найкращого в світі міста Бердичева» до обласного центру Житомирщини відчули, щось не добре. Передчуття виправдалося так, що навіть у страшному сні про таке було важко подумати - дорога Житомир-Бердичів «гордо» увійшла до числа найгірших доріг країни. 

Деякі народні депутати так хвилювалися про якість асфальтного покриття, що навіть обіцяли перекрити цю трасу, якщо влада не почне терміновий ремонт. Утім, досі заява знаходиться лише у соціальних мережах. 

Водії говорять, що ремонт не якісний оскільки колишні ями дорожники перетворюють на гірки, які, за словами водіїв аж ніяк не кращі за колишні ями. 

Майже вся траса покрита латками - нормально заасфальтовано лише деякі ділянки - інші являють собою атракціон "американські гірки". Повністю ремонтують лише найрозбитіші ділянки - інші ж латають або ж взагалі залишають їх без уваги. 

Водії наг ... Читати далі »
Категория: Новини | Просмотров: 953 | Добавил: Alexeyntsa | Дата: 02.05.2013 | Комментарии (0)

В місті Бердичеві (Житомирська область) ще в листопаді 2012 року відбулось відкриття нової радіотелевізійної передавальної станції (РТПС). Подія пройшла повз увагу більшості бердичівлян, попри значні перспективи, які стають можливими в галузі розвитку телекомунікаційних можливостей регіону. 

РТПС споруджено за кошти Концерну радіомовлення, радіозв’язку та телебачення в рамках стратегії розвитку Концерну та програми розбудови в Україні цифрового телебачення. Кошторисна вартість будівництва – понад п’ять мільйонів гривень. Будівництво тривало майже два роки та здійснювалось за сучасними енерго- та матеріалозберігаючими технологіями. Висота новозбудованої вежі складає 140 метрів – вона є найвищою у Україні збудованих за часів незалежності. На новій вежі розміщено антенно-фідерну систему для наземного цифрового телевізійного мовлення і найближчим часом розпочнеться трансляція 32 телевізійних каналів у цифровому форматі DVB-Т2. Очікуваний радіус покриття території – 30 км, охоплення населення – понад 120 тис. осіб. 

Урядовці обіцяють завдяки введення в дію нової РТПС дасть можливість практично в два рази з ... Читати далі »
Категория: Новини | Просмотров: 1535 | Добавил: Alexeyntsa | Дата: 01.05.2013 | Комментарии (0)

31 січня 2013 року працівники міліції та прокуратури Житомирської області затримали директора Гришківецької гімназії Бердичівського району, депутата Бердичівської міської ради Лазебного Д.В. під час чергової спроби змусити неповнолітнього учня вступити в статевий контакт. 

У ході низки оперативних заходів протиправні дії чоловіка були задокументовані правоохоронцями. 

«Досудовим розслідуванням встановлено, що 31.01.2013 приблизно о 18.20 год. директор Гришківецької гімназії Бердичівського району, депутат Бердичівської міської ради Дмитро Лазебний, маючи умисел на задоволення своєї статевої пристрасті неприродним способом з неповнолітнім учнем, находячись у власній квартирі по вул. Ново-Іванівській у м. Бердичеві разом з останнім, якого запросив для проведення додаткових занять по біології, шляхом психологічного тиску зняв з себе та з нього одяг, нижню білизну, після чого, застосовуючи фізичне насильство, повалив останнього на ліжко. 

Бажаючи довести свій злочинний намір до кінця та задовольнити свою статеву пристрасть неприродним способом, Лазебний Д.В., з метою подол ... Читати далі »
Категория: Новини | Просмотров: 740 | Добавил: Alexeyntsa | Дата: 25.04.2013 | Комментарии (0)

Бердичівляни вирішили нагадати про славне минуле міста черговим рекордом. Працівники приватного підприємства "Чобіток” Валерій Татунець, Олексій Калайда та Сергій Коляда спільними зусиллями пошили унікальний черевик ...90-го розміру. Взуття шилося два місяці. Оскільки на такий розмір не існує лекал і колодок, майстрам довелося перевернути гори книг, зробити десятки заготівель із пап'є-маше. Саму колодку вистругав умілець із смт Гришківці, на що у нього пішов місяць. 

Як наслідок, 60 сантиметровий черевик майстри презентували міському голові Василю Мазуру. Директор ПП "Чобіток" Сергій Коляда повідомив, що чоловіча туфля виготовлена за усіма правилами і технологіям, при пошитті використовувалися виключно натуральні матеріали, через що екземпляр вийшов дуже легким. 

Так як ходити у одному черевикові буде не надто зручно, тому майстри пообіцяли пошити ще один і презентувати його на головній сцені під час святкувань Дня міста. 

Бердичів з давніх-давен користувався славою міста в якому живуть чудові шевці. Пам'ять про ... Читати далі »
Категория: Новини | Просмотров: 727 | Добавил: Alexeyntsa | Дата: 24.04.2013 | Комментарии (0)

Бійка біля місцевого ринку в місті Бердичів на Житомирщині стала приводом для відвертого нагнітання настроїв у царині міжнаціональних відносин. Подія, яка трапилася більше тижня тому, спровокувала недостовірні чутки. З цього приводу Бердичівська міська організація Всеукраїнського об'єднання "Свобода" заявляє, що жоден із членів та прихильників нашої організації не має відношення до побиття бердичівлянина. 

Наголошуємо, що маніпуляції на тему подібних тверджень є абсолютно безпідставними. З націоналізмом подібні дії не мають нічого спільного. Голені голови та татуювання не несуть жодної ознаки приналежності до української нації та не доводять намірів цілеспрямованого побиття осіб неукраїнської національності. Звертаємося до представників вірменської громади з проханням утриматися від коментарів щодо національного підґрунтя інциденту, позаяк це не сприяє міжетнічному мирові в громаді та неабияк обурює суспільство. Твердження Габріела Мкртчяна (представник вірменської громади), що завдання хуліганів було бити всіх "нєрускіх" (проте згодом виправив себе, зазначивши, що "бити неукраїнців"), є безпідставним та абсурдним. Не виключаємо, що це може бути черговою провокацією антиукраїнських організац ... Читати далі »
Категория: Новини | Просмотров: 565 | Добавил: Alexeyntsa | Дата: 19.04.2013 | Комментарии (0)


З кожним роком місто Бердичів все впевненіше заявляє про себе як один з центрів католицизму в Україні. Вперше за свою історію Санктуарій Матері Божої Бердичівської став місцем проведення Конференції Римсько-Католицьких Єпископів України.
Зібрання головних провідників католицької віри у нашій країні само по собі є подією непересічною. Цьогорічна конференція у Бердичеві тривала три дні з 16 по 18 квітня. 

У рік, оголошений Папою Бенедиктом ХVІ Роком Віри, і вище духовенство, і ті, хто відчув своє покликання служити Господові зовсім недавно, прагнуть бути ближчими до тієї, котру вважають взірцем Віри – до Матері Божої. Тож те, що свою 41-шу спільну зустріч римо-католицькі священики вирішили провести саме біля Ікони Матері Божої у Санктуарії, виглядає символічно. На конференцію був запрошений високий гість із Польщі – Архієпископ Щецина-Каменя Анджей Дзенга, котрий відправив Святу Месу та виголосив проповідь. Зокрема, він підкреслив, що у своїй дієцезії в Щеціні має дуже багато вірних з України, Білорусії, Литви, які були туди насильно переселені. Тому від їхнього імені він передав особливі вітання всім вірним, які зараз живуть тут, в У ... Читати далі »
Категория: Новини | Просмотров: 636 | Добавил: Alexeyntsa | Дата: 18.04.2013 | Комментарии (0)

11 квітня 2013 року за участі представників об'єднання співвласників багатоквартирних будинків, громадських організацій та політичних партій з ініціативи Бердичівської міської партійної організації Всеукраїнського об'єднання "Свобода" відбувся круглий стіл щодо ситуації, яка склалася навколо підприємства-монополіста ТОВ "Полісся Екосфера" та затвердження рішенням виконавчого комітету Бердичівської міської ради від 24.01.2013 № 21 нових тарифів на вивезення й утилізацію твердих побутових відходів. 

Вивчивши рішення виконкому та рішення Бердичівської міської ради з 2007 року, було зроблено висновок, що для ТОВ "Полісся Екосфера" створено умови монополізації ринку з надання послуг з вивезення та утилізації твердих побутових відходів. 

Порівнюючи типовий договір про надання послуг з вивезення побутових відходів затверджений Постановою Кабінету Міністрів України (№ 1070 від 10 грудня 2008 р.) та пропонованого бердичівцям ТОВ "Полісся-Екосфера", учасники констатували: інтереси тих, хто підписуватиме цей документ, буде суттєво звужено порівняно з умовами договору пропонованими державою. 
Категория: Новини | Просмотров: 711 | Добавил: Alexeyntsa | Дата: 11.04.2013 | Комментарии (0)

У Бердичеві вдвічі зросли тарифи на вивіз побутових відходів. Мешканці міста з таким станом справ не погоджуються. Містяни взяли до рук калькулятори і почали перевіряти обґрунтованість тарифів. На додачу, виявилися суттєві порушення у договорі, який пропонувався для підписання бердичівлянам. Як наслідок, за словами заступника Бердичівського міського голови Сергія Онуфрійчука, крапку в цій історії поставить орган, який уповноважений це робити – Антимонопольний комітет. 

Востаннє вартість даного виду комунальних послуг змінювалася в Бердичеві у 2008 році. Приватне підприємство, яке вивозить сміття, посилаючись на значне зростання витрат, звернулося до місцевої влади з бажанням змінити ситуацію. 

З моменту встановлення діючих тарифів на послуги з вивезення твердих побутових відходів на 1 м3 витрати на паливно-мастильні матеріали збільшилися на 100%, зокрема вартість дизельного пального зросла з 4,37 грн. до 9,54 грн.; більше як на 110% збільшився рівень мінімальної заробітної плати (з 525,00грн. до 1118,00грн.), майже на 130% зросла вартість енергоносіїв (з 41,16 коп. до 93,46 коп.) та інші витрати. На збільшення собівартості ... Читати далі »
Категория: Новини | Просмотров: 731 | Добавил: Alexeyntsa | Дата: 10.04.2013 | Комментарии (0)

PowerTeam – це група приватних підприємців, що працюють у сфері інформаційних технологій, які об’єднали свої зусилля у співпраці, навчанні, пошуку та обслуговуванні клієнтів. 

Основною відмінністю «PowerTeam» від інших компаній, що працюють у цій сфері бізнесу є те, що кожен член команди являється одночасно і працівником, і власником даного бізнесу. Таким чином, клієнт у співпраці з PowerTeam, з однієї сторони, має перевагу у тому, що з ним буде працювати конкретна людина на 100% зацікавлена у плідній співпраці, а з іншої сторони, до співпраці з клієнтом завжди можуть бути підключені додаткові ресурси групи «PowerTeam». 

Команда «PowerTeam» працює в усіх сферах бізнесу, займаються розробкою та впровадженням «1С» програмних продуктів. Фахівці фірми зможуть проконсультувати вас з питань бухгалтерії та аудиту; нададуть послуги щодо налаштування та встановлення оптимізації бухгалтерії; автоматизації торгових точок, підприємств, заводів та фірм; проводять розробки облікових систем, комплексного впровадження на підприємствах. 

Варто заз ... Читати далі »
Категория: Новини | Просмотров: 636 | Добавил: Alexeyntsa | Дата: 06.04.2013 | Комментарии (0)

26 березня до Бердичівського міського палацу культури імені Олексія Шабельника завітала зірка української естради Наталія Валевська. Захід відбувся в рамках Всеукраїнського телепроекту, пісенно-танцювального марафону «Твій Час».
Окрім Наталії Валевської, бердичівляни мали змогу почути поезію житомирської поетеси Марії Рудак, побачити виступи молодіжних виконавців та взяти участь у благодійній виставці-продажу творчих робіт дітей із особливими потребами.
Як розповів організатор події, голова Житомирської міської дитячої організації «Все робимо самі» Богдан Купчинський, він разом із однодумцями, завдяки різним заходам, намагається привернути увагу до дітей-сиріт, допомогти їм адаптуватися і соціалізуватися у дорослому житті, відшукати у них таланти: «Наша організація планує цих дітей навчити співати, танцювати, аби вони далі пішли тією стежкою. Також для цих дітей буде проведено ряд інших заходів: тренінги з різних соціальних питань, благодійний табір.»
Бердичівляни могли стати меценатами, завітавши на подію за спеціальними благодійними запрошеннями, які коштували символічно — 10 гривень. Власний внесок зробили також депутати Житомирської обласної ради місцевий підприємець Олександр Ревега та заступник міністра культури України Віктор Балюрко. Всі зібрані кошти від ... Читати далі »
Категория: Новини | Просмотров: 708 | Добавил: Alexeyntsa | Дата: 01.04.2013 | Комментарии (0)

Пошук
Погода
незаБУДЬМО
Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання
Онлайн радіо
Лайв ФМ 102.0 Бердичів
Онлайн Радио
Друзі сайту




  • Live FM Радіо Бердичівлян
  • Бердичівська ГО "Стимул"
  • Блог Олексія Побережного
  • Категорії розділу
    Новини [338]
    Новини Бердичева
    2024 © Бердичів СІТІ. Всі права захищені. Безкоштовний хостинг uCoz