Бердичів Сіті
Понеділок, 29.04.2024, 07:11
Меню сайту
Корисні закладки
Відправка СМС
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0


Форма входу

Головна » Новини
« 1 2 ... 23 24 25 26 27 ... 30 31 »
22 березня місто Бердичів, так як і значна частина України, потрапило у зону дії циклону. Протягом доби на теренах нашого регіону випала місячна норма снігових опадів. Через п’ять днів на офіційному порталі міста Бердичева з’явилася інформація за підписом Бердичівського міського голови Василя Мазура, що: «завдяки спільним зусиллям всіх комунальних служб, підприємств, установ, організацій, приватних підприємців, жителів міста стихію вдалося приборкати і вчасно звільнити Бердичів від снігового полону». 

У той же час, значна частина вулиць віддалених від центру міста досі залишається у снігових заметах. Попри це, містяни продовжують торувати собі шлях прямуючи до магазину чи на роботу. Яскравим прикладом є бердичівлянин Сергій, який проживає в районі Загребелля. Суботнього ранку нам вдалося його сфотографувати на вулиці Огибній саме тоді, як він протоптував невеличку стежечку. 

Про те, щоб сюди заїхала швидка допомога поки що не йдеться. Очевидно, що від снігового полону жителів вулиці Огибна міста Бердичева незабаром врятує лише потепління, про яке повідомляють метеорологи. Хоча й потім з’явиться проблема підтоплень.
Категория: Новини | Просмотров: 582 | Добавил: Alexeyntsa | Дата: 29.03.2013 | Комментарии (0)

24 березня відбувся мітинг на честь Легіону Українських Січових Стрільців - учасників боїв за Бердичів 1919 року. Пропаганда радянських часів в місті по цей день не дає змоги пересічному жителю в повній мірі знати історію Бердичева. Місцеві свободівці відновлюють історичну справедливість. Вже другий рік поспіль активісти проводять інформаційні кампанії, повідомляючи маловідомі сторінки української історії міста. 

В середині березня 1919 року Штаб армії УНР підготував план контрнаступу, який передбачав силами Корпусу Січових Стрільців (Північної і Південної груп) розгром основних більшовицьких сил у районі Бердичева, Житомира та Вінниці.
Після цього, планувалось розгорнути наступ на Київ. Головний удар був спрямований на центр большевицьких сил, проти найсильнішої ворожої групи, що перебувала в районі Бердичева і Козятина. Саме сюди Командування Армії УНР направило Корпус Січових Стрільців, із завданням взяти Бердичів та просуватися через Козятин на захоплену ворогами столицю. 

Голова Бердичівської міської партійної організації Всеукраїнського об’єднання «Свобода» Олексій Побережний відзначив унікальність поді ... Читати далі »
Категория: Новини | Просмотров: 825 | Добавил: Alexeyntsa | Дата: 24.03.2013 | Комментарии (0)

Джерела стверджують, що Пшонка поставив Піскуну умову: або допомогти слідству у справі Тимошенко по ЄЕСУ, або сісти у в'язницю. Після цього екс-генеральний прокурор Святослав Піскун покинув Україну разом з родиною і через своїх представників продає майно. 

Після парламентських виборів у Бердичеві колишній генпрокурор не з'являється на публіці. 

З літа минулого року пустує будинок Піскуна і в Ірпіні. Крім того, він виставив на торги котедж в елітному закритому комплексі в центрі гірськолижного курорту Буковель, який раніше не збирався продавати. 

Як розповів на умовах анонімності політик, товариш Піскуна, напередодні виборів генпрокурор запросив екс-генпрокурора у свій кабінет. "Пшонка поставив умову: або визнаєш, що президент Ющенко дав вказівку закрити кримінальну справу проти Тимошенко, або сядеш за те, що закрив справу ЄЕСУ незаконно", - стверджує співрозмовник. 

Політик, як повідомляє ... Читати далі »
Категория: Новини | Просмотров: 848 | Добавил: Alexeyntsa | Дата: 22.03.2013 | Комментарии (0)

На офіційному сайті міста з’явилася інформація про Програму Доступне житло для молодих сімей. Переважна більшість цільової аудиторії навіть не здогадується про існування чогось подібного в епоху суцільного «пАкращення». Головний механізм здешевлення вартості іпотечних кредитів відбувається шляхом відшкодування частини процентів за кредитами, отриманими на будівництво (реконструкцію) чи придбання в об'єктах незавершеного будівництва.

Детальніша Інформація на офіційному сайті міста Бердичева http://www.berdychiv.com.ua/main/823-dostupne-zhitlo-dlya-molodih-smey.html

Ми ж коротко розглянемо вимоги до кредитів,нормативну площу житла, розрахункову вартість та перелік об’єктів. З останнім виявилось найцікавіше. Молодь в Бердичеві може розраховувати лише на покращення в одному місті за адресою вул.. К. Лібкнехта, буд. 26

Вимоги до кредитів:
- надання кредиту в гривнях;
- строк кредитування
- до 15 років з моменту укладення позичальником кредитного договору;
- процентна ставка не перевищує 16 процентів річних;
- обов’язковий власний внесок позичальника ... Читати далі »
Категория: Новини | Просмотров: 1234 | Добавил: Alexeyntsa | Дата: 16.12.2012 | Комментарии (0)

Сьогодні відбуваються події, що несуть безпрецедентну небезпеку незалежності і європейському майбутньому України. Можливе підписання угоди про вступ України до митного союзу з Росією УНЕМОЖЛИВИТЬ РАТИФІКАЦІЮ УГОДИ ПРО АСОЦІАЦІЮ З ЄС! Це реально означатиме кінець євроінтеграції України. Це найгірше з всього попереднього, що робить нинішня влада.

В п’ятницю громадська рада при МЗС прийняла офіційну заяву, що ґрунтується на висновках експертів, в якій йдеться про небезпеку і неприпустимість таких кроків з боку керівництва України. Фактично Янукович йде проти затверджених стратегічних пріоритетів та міжнародних зобов’язань України, що без перебільшення є державною зрадою. Мобілізація громадян навколо цієї загрози є вкрай важливою, - каже Анатолій Король,
голова комітету з інформаційної політики ГР МЗС



Текст заяви подаємо нижче:



ЗАЯВА ГРОМАДСЬКОЇ РАДИ ПРИ МІНІСТЕРСТВІ ЗАКОРДОННИХ СПРАВ
ЩОДО НЕПРИПУСТИМОСТІ ВСТУПУ УКРАЇНИ ДО МИТНОГО СОЮЗУ



Громадська рада при Міністерстві закордонних справ України висловлює своє глибоке занепокоєння діями, які спрямовані на можливу зміну стратегічного вектора розвитку України, зокрема анонсо ... Читати далі »
Категория: Новини | Просмотров: 667 | Добавил: Alexeyntsa | Дата: 14.12.2012 | Комментарии (0)

13 грудня 2012 року на 92-му році життя помер полковник УПА, кавалер Золотого хреста бойової заслуги Василь Левкович. Він був останнім із живих командирів УПА такого рангу.

Полковник Василь Левкович — один із 32 нагороджених військовою нагородою УПА "Золотий хрест бойової заслуги".


Від часу вступу в УПА у березні 1943 року пройшов шлях від чотового до командира Воєнної округи "Буг", у лютому 1946 року отримав високе звання майора Повстанської армії. А наприкінці того ж року йому присвоєно звання полковника, яке командування армії присвоїло посмертно, вважаючи його загиблим.

17 грудня 1946 року чекісти оточили його криївку, звідки витягли тіло отруєного димом командира. Слідство тривало близько року, Левкович був ув’язнений в тюрмі "на Лонського" у Львові та слідчій в’язниці МГБ у Києві на Короленка (тепер Володимирська).

22 липня 1947 року Військовий трибунал військ МВД Київської області засудив Левковича до 25 років виправно-трудових таборів. Він повністю відсидів строк покарання і був звільнений з Дубравного табору щойно 7 грудня 1971 року.

Навіть вийшовши на волю, продовжив свою боротьбу з радянською владою, вимагаючи перегляду вироку і визнання його військовополоненим, а не злочинцем. До здобуття незалежност ... Читати далі »
Категория: Новини | Просмотров: 691 | Добавил: Alexeyntsa | Дата: 13.12.2012 | Комментарии (0)

Інтернет-порталу Молодіжна інформаційна спільнота «Сіль» днями виповнився один рік від заснування. Новинний сайт висвітлює діяльність активної київської молоді та громадських організацій, студентське життя, культурні, мистецькі та розважальні проекти столиці.


«Спеціально до першої річниці ми якісно оновили сайт, - розповів керівник проекту Василь Возняк, - покращивши дизайн, рубрикацію. Також ми додали нові сервіси: думка експерта, молодіжні подорожі, кінопорада».
За його словами, нові можливості сайту допоможуть молодій людині отримувати якісну і цікаву інформацію не лише новин, як журналістських матеріалів, але й скористатись новими сервісами сайту – консультацією лікаря, юриста та священика, яким можна задати питання у рубриці «думка експерта».


Нагадаємо, молодіжна інформаційна спільнота «Сіль» www.soli.com.ua - це новинний портал життя молоді Києва. Проект був створений Юлією Капшученко та Василем Возняком у кінці 2011 року, наразі нараховує близько 15 журналістів-волонтерів.
Категория: Новини | Просмотров: 820 | Добавил: Alexeyntsa | Дата: 12.12.2012 | Комментарии (0)

Терміном „культура" прийнято окреслювати духовні та матеріальні надбання окремих народів зокрема і людства вцілому. Основою для постання визнаних цивілізованими систем світосприйняття і взаємовідносин стали Божі Заповіді й витворені упродовж тисячоліть та практиковані упродовж довгого часу норми побутової поведінки. Національні культури й загальнолюдські вартості формувалися на основі філософського осмислення позитиву і негативу, себто що є добром, а що - ні. Культура завжди закликала до стриманості, протидіяла вульгаризації та примітивному сприйняттю явищ, чуттєво-емоційному реагуванню на події й суспільні процеси.



Сучасну соціокультурну ситуацію в Україні визначають декілька тенденцій:
1) деідеологізація культури і ліквідація державної монополії на неї;

2) приватизація і комерціалізація;

3) зростання зацікавлення історико-культурною спадщиною (релігією і Церквою зокрема);

4) посилення культурно-комунікативної апатії, інтенсифікація "хатніх" форм культури;

5) посилення уваги та зацікавлення аудіовізуальними, видовищними формами дозвілля (телебачення, відео, мережа Інтернет);

6) значне зниження частоти відвідувань закладів культури і дозвілля – театрів, кінозалів, музеїв, бібліотек;
... Читати далі »
Категория: Новини | Просмотров: 891 | Добавил: Alexeyntsa | Дата: 11.12.2012 | Комментарии (0)

10 грудня світова спільнота відзначала міжнародний день прав людини. З цієї нагоди в рамках проекту «Понеділок, що надихає» в кінотеатрі «Україна» пройшов показ фільмів про права людини ІХ Міжнародного мандрівного фестивалю «Docudays UA». Фестиваль проходить в Житомирі вже четвертий рік поспіль. Організатор фестивалю: МГО «Сучасний Формат».

Глядачі переглянули три документальні фільми про те, як подолати несправедливість в країні "НОВІ ГЕРОЇ" Романа Бондарчука та фільм «Ностальгія за віконним склом».

Гість заходу – Володимир Бойко, публіцист, журналіст, правозахисник. Понад 20 років у правовій журналістиці, головні теми розвідок: корупція у вищих ешелонах влади, судів, органів прокуратури. Друкувався практично всіма провідними виданнями України, працював на радіо «Свобода». Постійний автор сайту журналістських розслідувань «ОРД». Володимир розповів глядачам про цікаві факти випадків порушення прав людини та відповів на поставлені запитання.
Категория: Новини | Просмотров: 790 | Добавил: Alexeyntsa | Дата: 10.12.2012 | Комментарии (0)

Ініціативна група «Першого грудня» представила «Українську хартію вільної людини», в якій запропонувала ціннісну відповідь на головні виклики, які постають перед Україною і кожним її громадянином.

До 21-ї річниці референдуму за незалежність Ініціативна група «Першого грудня» оприлюднила «Українську хартію вільної людини». Хартію підписали В’ячеслав Брюховецький, Богдан Гаврилишин, Семен Глузман, Володимир Горбулін, кардинал Любомир Гузар, Іван Дзюба, Мирослав Маринович, Мирослав Попович, Євген Сверстюк, Вадим Скуратівський та Ігор Юхновський.


«Наріжними каменями нашої Хартії є три прості думки:


Перше. Відповідальність за своє життя, а отже, його успіх, добробут і щастя нікому не може бути переданою. Ми самі несемо відповідальність за себе.


Друге. Мораль і духовні цінності не можуть бути відкладеними на завтра. Вони завжди потрібні сьогодні.


Третє. Ми будуємо те, що уявляємо, а отже, від глибини, масштабу і творчого хисту нашої уяви залежить наше майбутнє», — пишуть учасники Ініціативної групи «Першого грудня».


І роблять висновок, що «ми здатні перемогти нинішні загрози і небезпеки».

Тому відомі інтелектуали пропонують 10 орієнтирів — напрямів праці, ... Читати далі »
Категория: Новини | Просмотров: 689 | Добавил: Alexeyntsa | Дата: 08.12.2012 | Комментарии (0)

В нашому місті життя вирує щодня. Як і колись, емоції виплескуються просто через край. Недарма ще більше двох століть після проживання Петра Гулака-Артемовського у нашому місті народилася байка «Пан і собака», яка стала найгострішим твором української літератури 19 століття. Очевидно, що тут український письменник, який викладав у приватних пансіонах Бердичева, вчителював у будинках багатих польських поміщиків став свідком не одного конфлікту.


Те, що нецензурні висловлювання не властиві українцям загальновідомо. Проте й «Кайдашеву сімю» читали усі, хоча б у школі. Отож, за минулу добу деякі бердичівляни лялися між собою по всьому місту. Зокрема сварки чули на вулицях Будьонного, Свердлова, Котляревського та Чкалова. Усі ці випадки зареєстровані правоохоронцями.


Не обійшлося в нашому найкращому місті на землі й без понівечення чужого майна. По вулиці Фрунзе в автомобілі «Опель – Вектра» вибили скло. Така ж прикрість трапилася і в іншого бердичівлянина, з єдиною різницею, що в нього ще й поцупили із салону портфель з документами.
Категория: Новини | Просмотров: 756 | Добавил: Alexeyntsa | Дата: 05.12.2012 | Комментарии (0)

Пошук
Погода
незаБУДЬМО
Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання
Онлайн радіо
Лайв ФМ 102.0 Бердичів
Онлайн Радио
Друзі сайту




  • Live FM Радіо Бердичівлян
  • Бердичівська ГО "Стимул"
  • Блог Олексія Побережного
  • Категорії розділу
    Новини [338]
    Новини Бердичева
    2024 © Бердичів СІТІ. Всі права захищені. Безкоштовний хостинг uCoz